outhands

Rijnsburgse Boys kampioen gemeente Katwijk

Voorafgaand aan de wedstrijd nam voorzitter Huug van Duijn van Quick Boys afscheid van de vertrekkende trainer en spelers. Eigenlijk is het bijna een motie van wantrouwen om dit voor de wedstrijd te doen en niet na afloop… Ook was de opmerking van de speaker (die materiaalman Theo Blij de belangrijkste man van de club noemde) veelzeggend. Ondanks dat de Katwijkse spelers beloofd hadden dat er in de laatste seizoenswedstrijd nog wat te zien zou zijn bleek dit een loze belofte te zijn. Na een eenvoudig rollertje van André van Egmond (die de geschorste Joost Kuhlmann verving) bleek Quick Boys binnen vijf minuten achter de feiten aan te lopen. Na een lange bal van Dennis Groot die door Jos van Beuningen verlengd werd op Richal Leitoe speelde de spits Marco van der Plas uit, legde vanaf de achterlijn de bal terug op de vrijstaande Martijn Gootjes die uiterst koel de 0-1 in de linkerbenedenhoek schoot. Het betekende de 68ste competitiegoal voor de spits uit Winkel die daarmee al in dit seizoen op de tweede plaats van de Rijnsburgse Topscorerslijst aller tijden terecht kwam.


Het ludieke spandoek van de supporters van Rijnsburgse Boys zal waarschijnlijk
niet door iedereeen gewaardeerd worden (foto Hans Heemskerk)
  

Quick Boys moest op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daar, in ieder geval tot de zestien, de ruimte voor van Rijnsburgse Boys. Mogelijkheden die voor meer gevaar konden zorgen werden echter verprutst. Allereerst faalde de vrijstaande Sander van de Horst en even later leed Hendrik van Beelen knullig balverlies. Ten slotte leverde een alleraardigst één-tweetje tussen Maarten Bak en Derek van der Plas niet meer op dan een corner. Rijnsburgse Boys kreeg in de vorm van schoten van Jos van Beuningen (net naast) en Richal Leitoe (over) mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Vijf minuten voor rust kreeg Quick Boys de grootste mogelijkheid op een treffer. De bewegelijke Leandro Resida, die Jelle Bouma een lastige middag bezorgde, speelde de linksback uit en moest, ten koste van een vrije trap en een gele kaart voor Dennis Groot, gestopt worden. De schuiver vanaf de rand van de zestien die Maarten Bak vervolgens produceerde werd door Chima Onyeike gemist. Tot ontsteltenis van iedereen ging de bal tussen zijn benen. Trainer Jasper de Muijnck noemde na afloop dit moment cruciaal en was tekenend voor het seizoen. Hij vergat echter te vermelden dat de Katwijkse spits voor buitenspel werd afgevlagd…. Rijnsburgse Boys wist uit de tegenaanval wel te scoren. Menno van Roosmalen leverde een fraaie voorzet af op de mee naar voren gekomen Jelle Bouma. Geholpen door een misser van Mark van der Plas kon Jelle Bouma uithalen en gaf met een verwoestende knal zijn afscheidswedstrijd glans: 0-2. Met de uitzinnige supporters kon vervolgens een leuk feestje gevierd worden…..


Jelle Bouma scoorde in ieder seizoen één competitiedoelpunt voor Rijnsburgse Boys. Dit seizoen
besloot Jelle om naast zijn jaarlijkse goal er ook één voor de (zijn) laatste wedstrijd te bewaren,
tot grote vreugde van hem, zijn medespelers en de supporters (foto Hans Heemskerk)
  

De donkere wolken die zich aan het begin van de wedstrijd boven Nieuw Zuid hadden samengepakt begonnen in de tweede helft ook nattigheid los te laten. Het bleek een voorbode van de laatste 45 minuten die Quick Boys op het hoogste amateurniveau speelde. Het was Rijnsburgse Boys dat de wedstrijd steeds meer en meer dicteerde. Binnen vijf minuten werd tweemaal het aluminium op haar kwaliteit getest: een schot van Martijn Gootjes, na een goede pass van Raymond Kolder, spatte uiteen op de paal en een corner van Resham Sardar raakte de lat. Quick Boys kon alleen via corners dicht bij Richard van Nieuwkoop komen. Hij verving op een meer dan verdienstelijke wijze de aan zijn lies geblesseerde Tim Orlowski. Halverwege de tweede helft leek een sublieme actie van Richal Leitoe de Rijnsburgse voorsprong te vergroten. Marco van der Plas en Hendrik van Beelen werden door de Rijnsburger te kijk gezet. Via een klutssituatie kon de bal echter net op de doellijn gepakt worden.


Andre van Egmond in actie (foto Hans Heemskerk)

De rustige Quick Boys aanhang liet zich plotseling horen. Via de radio werd bekend dat Katwijk een voorsprong verspeelde bij Scheveningen. Dit zou betekenen dat de zustervereniging niet naar de Topklasse zou kunnen. Niet veel later bleek Katwijk echter weer op een voorsprong te komen waardoor de Quick Boys aanhang voor vermaak het toch echt van de eigen ploeg moest verwachten. Twee kopballen van Chima Onyeike (goede reflex van Richard van Nieuwkoop) en Hendrik van Beelen (jammerlijk naast) waren een kwartier voor tijd de laatste wapenfeiten. Het was ook het moment waarop twee Rijnsburgse kanjers, na drie seizoenen door het leven te zijn gegaan als een Ui, hun publiekswissel kregen. Menno van Roosmalen en Jelle Bouma namen op een waardige wijze afscheid. Het werd een kippenvelmoment met een staande ovatie van de Rijnsburgse supporters.

Na een schot over van Richal Leitoe en een, door de uistekend leidende scheidsrechter Lindthout weggewuifde handsbal van Mark van der Plas, kwam de 0-3 op het scorebord. Een diepe bal van Dennis Groot bereikte de niet afgefloten Martijn Gootjes. Uiterst beheerst scoorde de spits vervolgens zijn tweede treffer van deze middag. Nadat ook Quick Boys zijn vertrekkende spelers een publiekswissel gunde (Jan Schaap en Peter Timmermans gaan naar FC Rijnvogels) was het wachten op het laatste fluitsignaal. Nog net voordat de 45 minuten waren verstreken kwam dat er ook. Voor het vierde achtereenvolgende seizoen wist Rijnsburgse Boys de nul te houden op Nieuw Zuid. Zowel Quick Boys als Rijnsburgse Boys namen met applaus voor de supporters afscheid van een bijzonder seizoen. Rijnsburgse Boys had aan de hoge verwachtingen (het behalen van de Topklass) voldaan, Quick Boys bleek volledig door de mand te zijn gevallen. Met een derde plaats van onderen restte er voor Quick Boys een droevige aftocht. De Rijnsburgse vreugde was terecht. Met maar liefst 49 punten werd er zelfs één punt meer behaald dan twee seizoenen terug toen de tweede plaats werd behaald. Met een welverdiende vakantie kan de ploeg zich in alle rust volledig gaan voorbereiden op het eerste seizoen in de nieuwe Topklasse.

Quick Boys – Rijnsburgse Boys: 0-3 (0-2)
5: Martijn Gootjes: 0-1 44: Jelle Bouma: 0-2 84: Martijn Gootjes: 0-3

Scheidsrechter: Lindhout
Toeschouwers: 2.200

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Dennis Groot

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Timmermans (80: Schoneveld), Mark van der Plas, Van der Horts, Marco van der Plas, Derek van der Plas (58: Nagtegeller), Resida, Schaap (64: Van der Toorn), Onyeike, Van Beelen, Bak
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Groot, Van Noord, Van Roosmalen (76: Peter Freke), Bouma (76: Celen), Van Beuningen, Sardar, Leitoe, Kolder, Gootjes (86: Haselhoff), Van Egmond