Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta: 2-2 (1-2) – VERSLAG

Punt gewonnen of punten laten liggen?

Aan het eind van de competitie zijn er vaak wedstrijden die nog even de revue passeren. Soms omdat ze oer saai waren, soms omdat ze geweldig waren en soms omdat je eigenlijk niet zo goed weet wat je met een wedstrijd aan moet. In die laatste categorie valt de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong Sparta. Een matige eerste helft en een prachtige tweede helft waarvan de toeschouwers ongetwijfeld genoten hebben. Aan het eind van de wedstrijd stond er een 2-2 stand op het scorebord. Grote vraag na de wedstrijd … hebben we nou een punt gewonnen of hebben we twee punten laten liggen. Door het resultaat zijn we vergeten de top vijf van de tweede divisie binnen te stappen.

Trainer Henk Wisman moest voor de wedstrijd tegen Jong Sparta vooral sleutelen aan de achterhoede. De verdedigers Bram Ros en Rob Overvliet zaten geblesseerd op de tribune en ook middenvelder Marc Magan had daar plaatsgenomen. In de wedstrijd tegen Jong Sparta speelden Daan Walraven, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen en Bram de Bruin in de laatste linie. Rob speelde centraal en Bram aan de linkerzijkant.

Goed begin
Rijnsburgse Boys begon aardig aan de wedstrijd. In de tweede minuut schoot Nino Klaver vanaf randje 16 ruim naast en een voorzet van Delano Asante ging aan alles en iedereen voorbij voor doelman Ishan Kort van Jong Sparta. Na een kwartier spelen kreeg Dennis van der Plas een grote kans om de Uien op een 1-0 voorsprong te zetten maar zijn schot werd geblokt. Na dit eerste redelijke kwartier kwam de klad er wel een beetje in. Rijnsburgse Boys liet zich inzakken en dat deed Jong Sparta ook. Om er toch een wedstrijd van te maken nam Rijnsburgse Boys het initiatief maar deed dat slordig en eigenlijk in een veel te laag tempo. Waren we in de afgelopen weken juist effectief in de omschakeling bij balverlies van de tegenstander, dit keer speelde Jong Sparta dat spel. Slordig balverlies bij Rijnsburg betekende de 0-1 door Achraf Madi. De speler van Jong Sparta kreeg een vrije doortocht en vond eerst nog doelman Wesley Zonneveld op zijn pad. De terugspringende bal verdween wel achter de Rijnsburgse doelman.

Voor rust
Rijnsburgse Boys kreeg het eerste half uur drie corners maar die leverden uiteindelijk niets op. Jeroen Spruijt kreeg in de 16 een mogelijkheid na een goede voorzet van Bram de Bruin. Helaas kreeg Jeroen de bal niet snel genoeg onder controle waardoor een schot op doel uitbleef. Aan de andere kant voorkwam Dennis met een prima sliding een tweede doelpunt voor Jong Sparta. Rijnsburg drong wat aan maar echt heel gevaarlijk werden de Uien niet. Vijf minuten voor tijd gebeurde dat waar het publiek al bang voor was. In de omschakeling weer een bal door het midden en een vrije doortocht voor Jerrel Hak. De nummer 11 van Jong Sparta scoorde vlak voor rust de 0-2. Drie keer was Jong Sparta in de buurt van doelman Zonneveld geweest en twee keer lag de bal in het netje. Het spel dat Rijnsburgse Boys zo graag wil spelen voerde Jong Sparta perfect uit. In de extra tijd van de eerste helft vond Furhgill Zeldenrust in het strafschopgebied Jeroen Spruijt die een prima actie in huis had en met een laag schot voor de aansluitingstreffer zorgde :1-2. Met deze stand zochten de teams ook de kleedkamer op.

Tweede helft
In de tweede helft kregen de supporters waar voor hun geld. Rijnsburgse Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en Jong Sparta zocht waar het kon de aanval in de omschakeling. Zo ontstond er voor de toeschouwers een heerlijke wedstrijd. Net zoals in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap zette Rijnsburgse Boys hoog druk en knokte het voor iedere meter. Na vijf minuten in de tweede helft kwam Jong Sparta er weer razend snel uit en pakte Wesley Zonneveld het schot van Dano Lourens. De Rijnsburgse Boys keeper hield met deze prima redding het team op de been. Waar Rijnsburgse Boys het probeerde kreeg Jong Sparta de beste mogelijkheden. Weer was het doelman Zonneveld (na afloop van de wedstrijd terecht uitgeroepen tot Man of the match) die Rijnsburg voor een grotere achterstand behoedde. Na een uur spelen bracht trainer Henk Wisman Jordy Hilterman en Jordy Strooker. De druk op het doel van Jong Sparta nam toe en de Rotterdammers kwamen nog maar weinig op de helft van Rijnsburgse Boys. De gelijkmaker bleef uit en Wisman bracht Jeffrey Jongeneelen en Anthony van Dongen. Tien minuten voor tijd verscheen Furhgill voor de keeper en schoot tegen hem aan. De bal kwam voor de voeten van Jeffrey die Furhgill inspeelde die Rob Zandbergen buiten de 16 vond. Met een heeeeerlijke knal bracht Rob de teams weer in evenwicht: 2-2.

Offensief
Met nog tien minuten op de klok en vijf minuten extra tijd geloofde Rijnsburgse Boys nog in een overwinning. Jordy Strooker schoot snoeihard de bal net over en in de extra tijd kopte Furhgill de bal buiten bereik van de Jong Sparta keeper op de lat. Zo bleef de wedstrijd steken op 2-2 en leefde de vraag, hebben we nu een punt gewonnen of twee punten verloren.

Wesley Zonneveld
De Rijnsburgse Boys keeper baalde van het ene punt dat Rijnsburgse Boys behaalde. Zonneveld: “Ik wil altijd winnen! We zijn gefopt door Jong Sparta, zij speelden het spel dat wij de laatste weken zo goed speelden. Na een 2-0 achterstand komen we gelukkig terug tot 2-2 maar ik ben daar eigenlijk niet tevreden over. In het laatste half uur had er echt meer ingezeten”.

Rob Zandergen
Ook Rob had eigenlijk geen goed antwoord op de vraag of er nu een punt gewonnen was of twee verloren waren. Zandbergen: “De goal was lekker. De mooiste die ik tot nu toe bij Rijnsburgse Boys heb gemaakt. In de laatste fase van de wedstrijd had er meer ingezeten maar Jong Sparta had de wedstrijd eerder kunnen beslissen. Ik ben wel tevreden dat we na een achterstand zo goed zijn teruggekomen maar we hadden bij winst wel goede zaken op de ranglijst kunnen doen”.

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 2-2 (1-2)
28 Achraf Madi: 0-1
40 Jerrel Hak: 0-2
45+1 Jeroen Spruijt: 1-2
80 Rob Zandbergen: 2-2

Scheidsrechter: N.B. Smiy