Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 2-1 (0-1) – VERSLAG

Eindelijk winst op jong bvo team

Wat dit seizoen nog niet eerder gelukt was lukte Rijnsburgse Boys in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Eindelijk drie punten tegen een Jong BVO team. De uitwedstrijd tegen Jong Sparta ging begin dit seizoen met 3-1 verloren en ook verloor Rijnsburgse Boys twee keer met 1-0 tegen Jong Volendam. Op de een na laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021 -2022 klopte Rijnsburg Jong Sparta met 2-1.

Door de afwezigheid van Furhgill Zeldenrust, Bert Koomen en Bram de Bruin was er onder andere een basisplaats voor Bart Duiker. De speler die al vijf jaar bij Rijnsburgse Boys rondloopt maakte tegen Jong Sparta zijn basisdebuut. Bart deed dat overigens uitstekend. De start van Rijnsburgse Boys was allerminst uitstekend te noemen. Ook scheidsrechter Sander de Brio Roque had daar last van. Hij zag in de vijfde minuut een overtreding op Delano Asante over het hoofd waarna Jong Sparta in de omschakeling razendsnel toesloeg. Een uitstekend combinatie leverde een doelpunt voor Jong Sparta op. Marcus Scholten was de speler die van dichtbij Rijnsburg doelman Wesley Zonneveld kansloos liet: 0-1.

Delano Asante
Nog geen minuut later was het Delano Asante die de gelijkmaker op zijn schoen had. Een mooie aanval via Jeffrey Jongeneelen en Jeroen Spruijt bracht de snelle buitenspeler in scoringspositie. Zijn schot werd ternauwernood door Jong Sparta doelman Ishan Kort gestopt. Het spel werd er in die periode bij Rijnsburgse Boys niet beter op. De tegenstander had het meeste balbezit en Rijnsburgse Boys speelde slordig. Toch waren er ook voor Jong Sparta nauwelijks echte kansen. In de 26e minuut zagen de toeschouwers een schot van aanvoerder Roderick Gielisse over het Rotterdamse doel verdwijnen. Na een half uur spelen liet de scheidsrechter doorspelen na een kleine overtreding op Delano. Jong Sparta wist uit de tegenaanval te scoren maar deed dat wel in buitenspel positie. Voor het rustsignaal kreeg Rijnsburg nog een grote kans op de gelijkmaker. Weer was het Delano die oog in oog met de keeper kwam te staan na een heerlijke steekpass van Marc Magan. De ijverige Delano zag zijn schot naast het doel verdwijnen.

Tweede helft
Wel vaker dit seizoen speelt Rijnsburgse Boys een betere tweede dan eerste helft. Ook tegen Jong Sparta was dat het geval. In de tweede helft zagen we een team waarvan we dit seizoen zo vaak hebben genoten. Combinaties door het midden, acties via de zijkant en diep lopende spelers die met een lange pass bereikt worden. De supporters werden in de tweede helft prima vermaakt.

Dani van der Moot
In de eerste helft was Dani van der Moot onzichtbaar maar in de tweede helft liet hij zijn kwaliteiten weer zien. Als aanspeelpunt was hij bijzonder gevaarlijk. Na vijf minuten in de tweede helft rondde hij een prachtige aanval op de bekende Dani van der Moot manier af. Doelman Ishan Kort had het nakijken: 1-1. Nog geen vijf minuten later scoorde Dani bijna 2-1 maar doelman Kort greep goed in. Rijnsburgse Boys had een prima fase en er kwamen kansen voor Jeroen Spruijt en Jeffrey Jongeneelen. Het was eigenlijk wachten op een voorsprong.

Rob Zandbergen
Met nog een kleine twintig minuten te spelen kopte Delano de bal net over het doel van de Jong Sparta keeper na een handige voorzet van Jeroen. In de 75e minuut bleef Jong Sparta met enig geluk overeind. Jeroen speelde Dani aan die zijn schot geblokt zag, de rebound van Jeffrey werd nog net voor de doellijn door de keeper uit het doel gewerkt. Aan de andere kant kreeg ook Jong Sparta nog een prima mogelijkheid. Doelman Zonneveld stond zo als zo vaak weer op de goede plek. Met nog een minuut of acht op de klok zette Marc Magan met een heerlijke pass Jeffrey vrij voor de keeper. Het schot van Jeffrey verdween langs de verkeerde kant van de paal. Toch zou de voorsprong nog op het scorebord genoteerd worden. Jong Sparta topscorer Marouane Afaker beging een overtreding op Delano. De vrije trap werd bij de tweede paal door Dennis van der Plas panklaar gelegd voor Rob Zandbergen. Van dichtbij kopte Rob de bal binnen: 2-1. In de laatst vijf minuten kwam Rijnsburgse Boys niet meer in de problemen. Door deze overwinning stijgen de Uien naar de vierde plek op de ranglijst. Met nog een wedstrijd te gaan is ook de derde plek op de ranglijst nog in zicht.

Afscheid
Na de wedstrijd namen de supporters afscheid van maar liefst negen spelers. Twee van deze spelers komen we volgend seizoen weer tegen in de tweede divisie. Masies Artien gaat voor Spakenburg (de tegenstander volgende week) spelen en Max Hudepohl zien we volgend jaar met FC Lisse (kampioen derde divisie zaterdag) terug.

Gouden Ui
Net na de laatste thuiswedstrijd werd ook de Gouden Ui uitgereikt. Jeroen Spruijt kreeg deze prijs. Hij werd door de supporters uitgeroepen tot speler van het jaar. Op de tweede plaats eindigde Dennis van der Plas. Derde werd Bram Ros.

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 2-1 (0-1)

Scheidsrechter: de heer S. De Brito Roque