IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam 2-2 (2-0) – VERSLAG

Rijnsburg geeft in laatste minuut oefenwinst uit handen

Voor de tweede oefenwedstrijd had Jaco Heemskerk namens Rijnsburgse Boys een interessante tegenstander vastgelegd: competitiegenoot Jong FC Volendam. In het afgelopen seizoen namelijk was de ploeg van Kizito Musampa de enige tegenstander waarvan Rijnsburgse Boys zowel de thuis- als uitwedstrijd had verloren, beide met 1-0. Na een prima eerste helft, welke met 2-0 werd afgesloten, werd de voorsprong toch in de tweede helft uit handen gegeven: 2-2.

Glimlach
Natuurlijk, na twee weken trainen moeten en mogen er nog geen conclusies getrokken worden. Daar is het nu eenmaal oefenvoetbal voor. Punt uit. Maar toch, de eerste helft toverde menig Rijnsburgse Boys supporter een glimlach op het gezicht. Met in het doel Wesley Zonneveld, in de verdediging Rob Overliet, Dennis van der Plas, Daan Walraven en Lucas Leverland, op het middenveld Marc Magan, Bram de Bruin en Jordy Hilterman en in de aanval Jeffrey Jongeneelen, Dani van der Moot en Anthony van Dongen trakteerden de mannen van Henk Wisman de toeschouwers op een aantrekkelijke eerste helft. Met vlot combinatievoetbal leek het de tegenstander het zwijgen op te willen leggen. Na 13 minuten creëerde Dani van der Moot zelf de eerste gevaarlijke kans, maar zijn inzet ging naast. Vijf minuten later was het wel raak. Jordy Hilterman onderschepte op het middenveld de bal waarna hij een dubbel één-tweetje aanging met Dani van der Moot. Een prima tandem derhalve, met een fraaie afronding van Dani van der Moot: 1-0. Twintig minuten later wist Jordy Hilterman met een scherpe voorzet Bram de Bruin in de zestien te bereiken. Goed keeperswerk van Abdessalam Ouboumalne voorkwam de tweede Rijnsburgse treffer. Een minuut voor rust viel deze wel. Een snelle ingooi van Daan Walraven, slim lopen van Jordy Hilterman en een schot in de korte hoek: het recept voor de 2-0.

Wissels
In de tweede helft kwamen bij Jong FC Volendam zes nieuwe spelers in het veld; bij Rijnsburgse Boys waren dat er maar liefst acht: Rob Zandbergen, Sjors Kramer, Roderick Gielisse, Jeroen Spruijt, Nino Klaver, Gilbrano Plet, Furhgill Zeldenrust en Delano Asante. Een compleet nieuwe voorhoede dus. Binnen zeven minuten leek deze de derde treffer te gaan scoren maar na de actie van Delano Asante en Furhgill Zeldenrust belandde de bal, via invalkeeper Kayne van Oevelen, tegen de paal. Helaas bleek de bezetting voor de goal in het verdere verloop van de tweede helft een probleem te zijn. Kansen op een grotere voorsprong waren daardoor schaars. Na een uur mocht de prima spelende Rob Overvliet zijn plek af staan aan Bram Ros. De organisatie was even weg en daar profiteerde Jong FC Volendam optimaal van. Een minuut na de wissel scoorde Ezechiel Fiemawhle de 2-1.

Rentree
Een kwartier voor het einde beleefde heel Middelmors een kippenvelmoment. Twee seizoenen geleden, drie weken voor de start van de competitie, liep Jordy Strooker in de oefenwedstrijd tegen Westlandia een zware knieblessure op. Na een revalidatie met veel ups en downs was het moment daar: de rentree van de geliefde verdediger. Een erehaag en applaus van zowel spelers als staf maakte het al met al bijzonder indrukwekkend. De comeback wedstrijd winnend afsluiten zat er helaas niet voor hem in. Een minuut voor tijd werd onnodig balverlies in de eigen zestien Rijnsburgse Boys fataal waarna Tayrell Wouter met een bekeken schot de 2-2 kon binnen schieten.

Competitiewedstrijd
Een Rijnsburgse overwinning op Jong FC Volendam zat er dus opnieuw niet in. Een nieuwe mogelijkheid volgt op zaterdag 26 november wanneer de onderlinge competitiewedstrijd op het programma staat. Komende dinsdag vervolgt Rijnsburgse Boys de oefencampagne met een uitwedstrijd tegen Ter Leede, de nieuwe club van Niek Oosterlee.