IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam: 0-1 (0-1) – VERSLAG

Teleurstelling over competitieherstart duurt voort

Na het doelpuntloze duel tegen Kozakken Boys en de 0-2 nederlaag tegen Scheveningen is het Rijnsburgse Boys niet gelukt de negatieve spiraal van 2022 te doorbreken. Ondanks de aanwezige inzet om tegen Jong FC Volendam met een positief resultaat van het veld te stappen stond na afloop een 0-1 eindstand op het scorebord. Het meest opvallende daarbij is dat Rijnsburgse Boys drie wedstrijden op rij niet heeft weten te scoren. In de 92-jarige geschiedenis van de club is het nog nooit voorgekomen dat in de eerste drie wedstrijden na de winterstop niet werd gescoord. Een historisch dieptepunt derhalve. Het elftal van Henk Wisman lijkt volledig uit vorm en zal alles op alles moeten zetten om terug te keren op het niveau van voor de winterstop.

Zorgen
Een ploeg die naar de goede vorm zoekt zal keihard moeten werken om weer resultaten te kunnen neerzetten. Na de extra lange napraat op maandagavond en de aansluitende arbeid op drie trainingsavonden was het de vraag of de ommekeer tegen Jong FC Volendam zou plaats vinden. Het bleek ijdele hoop. Na afloop was Roderick Gielisse zichtbaar teleurgesteld. ‘We hielden ons meer bezig met hoeveel slechte ballen wij speelden. Ik maak me echt zorgen om ons spel, het moet echt aan alle kanten beter.’ Henk Wisman had alle spelers die tegen Kozakken Boys en Scheveningen in de basis waren gestart ook tegen Jong FC Volendam het vertrouwen gegeven. Alleen Jeffrey Jongeneelen was wegens familieomstandigheden niet aanwezig; Bram de Bruin verving hem. Net als een week eerder tegen Scheveningen was het alert reageren van Michael Bekkers waardoor Rijnsburgse Boys niet al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. Na goed uitkomen van de doelman keerde hij de inzet van Tayrell Wouter. De volgende kans was opnieuw voor Jong FC Volendam. Milan de Haan verprutste echter de vrije schietkans die hij kreeg. Zonder tegenstander in de buurt schoot hij te nonchalent de bal naast de doelpaal.

Vizier
Door hoog druk te zetten probeerde Rijnsburgse Boys de tegenstander van het voetballen af te houden en dat lukte vrij aardig. Wel duurde het eventjes voordat Rijnsburgse Boys zich voor de eerste keer serieus in de zestien van Jong FC Volendam meldde. Na een ruim een kwartier spelen produceerde Dani van der Moot een schot vanaf de vijfenhalve meter lijn, maar zag deze geblokt worden door aanvoerder Sjors Kramer. Bert Koomen, na afloop uitgeroepen tot man van de wedstrijd, probeerde het vijf minuten later met een voorzet welke meer weg bleek te hebben van een serieuze doelpoging. De bal ging jammer genoeg voorlangs. De grootste kans voor Rijnsburgse Boys kwam met medewerking van de bezoekers uit Volendam. Na een onvervalste klutssituatie, waarbij het geen Rijnsburgs been lukte om uit te halen, bleek Jim Beers zijn eigen doelman te verrassen met een gevaarlijke kopbal. Een uiterste krachtinspanning van Dion Valk voorkwam de eigen goal. In een wedstrijd met veel Rijnsburgs balverlies en foute passes zou dat echt een cadeautje zijn geweest. Vijf minuten voor rust leek Furhgill Zeldenrust met een steekpass Jeroen Spruijt vrij voor het doel te zetten maar de Rijnsburgse topscorer kwam net te kort om de bal goed aan te nemen. De topscorer van Jong FC Volendam, Koen Blommestijn, had het vizier wel op scherp staan. Nadat hij eerst met een kopbal voorlangs had gekopt, was het twee minuten later, en ook twee minuten voor de rust, wel raak. Na Rijnsburgs balverlies op het middenveld kreeg hij de bal in de zestien aangespeeld. Zijn schot in de korte hoek was doeltreffend: 0-1.

Drievoudige wissel
Vol energie begon Rijnsburgse Boys aan de tweede helft. Direct vanaf de aftrap werd Jeroen Spruijt in zijn loop richting het doel geblokt, het leverde wel een corner op. Binnen de minuut volgden er nog twee maar de slotconclusie luidde dat de drie corners geen serieuze doelpoging hadden opgeleverd. De jacht op een snelle gelijkmaker bleek helaas van korte duur. Het was juist Jong FC Volendam dat opnieuw de eerste grote kans kreeg. Jim Beers haalde hard uit maar Michael Bekkers pareerde knap. Dani van der Moot, sinds zijn twee treffers tegen Katwijk bijna een half jaar wachtend op de volgende goal, had tegen zijn oude club geen geluk. Nadat hij geprobeerd had zich van drie tegenstanders te ontdoen kreeg hij een vrije trap toegekend. Vanaf randje zestien mocht hij zelf achter de bal staan maar deze ging simpel naast. Niet veel later zou hij gewisseld worden, net als Roderick Gielisse en Bram de Bruin. De drievoudige wissel sorteerde direct effect. Binnen een tijdsbestek van zeven minuten kregen de drie wisselspeler elk een kans. Als eerste mocht Marc Magan van afstand schieten; de bal ging echter ruim naast. Delano Asante was veel doelgerichter met zijn schot, kreeg hulp van Furhgill Zeldenrust die de inzet met een laatste tik in het doel leek te werken maar de bal werd van de lijn gehaald. Tenslotte leek Robbert Olijfveld met zijn schot Dion Valk te verrassen maar de doelman wist, gestrekt met één arm, de bal over het doel te tikken. Het geluk dat Rijnsburgse Boys zo nodig had bleef achterwege.

Opportunisme
In de slotfase moest het dan maar met opportunisme. Dennis van der Plas schoof door naar de spitspositie en Ian van Otterlo en Max Hudepohl werden als vierde en vijfde wissel ingezet. Het leverde kansen op: Furhgill Zeldenrust schoot in de handen van de keeper, Masies Artien – schitterend aangespeeld door Bert Koomen – schoot tegen het lichaam van de keeper en Dennis van der Plas kopte de bal met een te grote boog richting het doel waardoor alle verrassing er uit was. De vijf minuten extra tijd bleken zodoende toch tekort om de gelijkmaker te scoren. ‘We zullen nu terug moeten naar de basis’ aldus Jeroen Spruijt. Over zeven dagen, in Maassluis, zullen we zien of dat gelukt is. Betere resultaten zullen dan niet achter kunnen blijven!

Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam: 0-1 (0-1)
44: Koen Blommestijn: 0-1

Scheidsrechter: F.R. de Winter

Toeschouwers: 1.000

Gele kaarten Jong FC Volendam: Jay Koorndijk en Koen Blommestijn

Opstelling Rijnsburgse Boys: Michael Bekkers, Bert Koomen, Masies Artien, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen, Roderick Gielisse (73: Marc Magan), Jeroen Spruijt (85: Ian van Otterlo), Bram Ros, Dani van der Moot (73: Robbert Olijfveld), Furhgill Zeldenrust (88: Max Hudepohl) en Bram de Bruin (73: Delano Asante)
Opstelling Jong FC Volendam: Dion Vlak, John Hilton (68: Rob Tol), Sjors Kramer, Jay Koorndijk, Mike Eerdhuijzen, Samir Ben Sallam, Leon Maloney (65: Jordi Blom), Milan de Haan (87: Imran Nazih), Jim Beers (87: Hamza Rahaoui), Koen Blommestijn en Tayrell Wouter