Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Jong F.C. Volendam 1–1 (0–1) – VERSLAG

RIJNSBURGSE BOYS DOET ZICHZELF TE KORT TEGEN JONG F.C. VOLENDAM

Op sportpark De Middelmors speelde Rijnsburgse Boys een open wedstrijd tegen Jong F.C. Volendam. In de eerste helft gingen de mannen van trainer Henk Wisman op veel momenten te laat het duel met de tegenstander aan. De 0-1 ruststand was dan ook logisch. In de tweede helft speelde Rijnsburg een veel beter spelletje. De gelijkmaker was dan ook meer dan terecht. Waar na afloop iedereen tevreden terugkeek op de 1-1 uitslag was met wat meer scherpte in de eerste helft een overwinning zeker mogelijk geweest.

Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys startte met twee debutanten in de basis aan de wedstrijd tegen Jong F.C. Volendam. Jaïro Schet begon als rechtsbuiten en in de spits maakte Dani van der Moot zijn opwachting. Vorig seizoen had Van der Moot met veel doelpunten een groot aandeel in het succes van Jong F.C. Volendam. De twee debutanten zorgden ervoor dat Joël Tillema een linie zakte en Edo Knol op de bank plaats moest nemen. Jeffrey Jongeneelen bleef deze wedstrijd met een blessure aan de kant.

Foto: Hans Heemskerk


Bloemen
Voorzitter Ad Hendriksen stond voor de wedstrijd klaar om Jordy Strooker bloemen te overhandigen omdat hij vorige week tegen IJsselmeervogels zijn 150e wedstrijd speelde. Scheidsrechter Vos die deze middag, net als een van zijn assistenten, geen sterke indruk maakte vergat de voorzitter en begon direct aan de wedstrijd. Rijnsburg begon goed. Het liet de bal in de eerste vijf minuten lekker rondgaan zonder dat er een echte kans ontstond. Jong F.C. Volendam wachtte af en was vooral in de counter gevaarlijk. Vooral met diepe ballen op Schet probeerde Rijnsburg de aanval te zoeken. Tot frustratie van de Rijnsburgse Boys bank werd Schet in vijf minuten drie keer teruggefloten voor vermeend buitenspel. Het eerste gevaar voor Rijnsburg was er in de 12e minuut. Een overtreding op Schet leverde een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. De bal van Anthony van Dongen werd weggekopt en Jeroen Spruijt schoot van buiten de zestien rakelings over. Nog geen drie minuten later was Rijnsburg weer gevaarlijk. Een vrije trap van aanvoerder Thomas Bakker ging via de muur naast de goal van de prima keepende Jong F.C. Volendam keeper Barry Lauwers.

Foto: Hans Heemskerk


Tegengoal
Hoewel het spel van Rijnsburgse Boys zo af en toe slordig oogde was het toch wachten op de eerste goal van de Uien. Een vrije trap in de 19e minuut leverde weer een kans op. Het schot van Spruijt van de rand van het strafschopgebied werd echter geblokt door verdediger Brian Plat. Direct daarna speelde Volendam de bal rond. De verdediging van Rijnsburg was op tijd terug in het strafschopgebied maar toch kwam Volendam uit deze aanval op voorsprong. Op rechts werd er te weinig druk op de bal gegeven waardoor eenvoudig kon worden voorgezet. Derry John Murkin kreeg de bal op zijn scheenbeen waardoor deze schitterend in de bovenhoek achter keeper Bradly van der Meer verdween. De eerste aanval was direct raak voor Jong F.C. Volendam (0-1).
Geen gelijkmaker
Rijnsburg ging op zoek naar de gelijkmaker maar het oogde soms iets te slap. Er was te weinig agressie op de bal en Jong F.C. Volendam bleef eenvoudig overeind. Toch kreeg Rijnsburg een 100% mogelijkheid. Van der Moot wist in de zestien meter Tillema te vinden die van dichtbij de bal naast schoot. Rijnsburg bleef aanvallen maar Jong F.C. Volendam kreeg in de omschakeling een handvol goede kansen. Doelman Van der Meer stond met een aantal reddingen een grotere voorsprong van Volendam in de weg. Vlak voor rust was het Van der Moot die voor doelman Lauwers opdook. Een lob over de keeper kwam echter boven op de lat. Met nog drie minuten tot de rust was er weer een goede kans voor Rijnsburg. Bram Ros kon het strafschopgebied inwandelen en schoot op het doel. Ook nu weer stond de Volendam doelman op de goede plek. Met een 0-1 stand zochten de teams de kleedkamer op.

Foto: Hans Heemskerk


Druk op de goal
Vanaf de aftrap van de tweede helft voerde Rijnsburgse Boys de druk op. In de eerste drie minuten kreeg het vier corners. Een prima schot van Bakker werd door de doelman uitstekend gepakt. Uit de daarop volgende vierde corner kopte Spruijt de bal tegen een hand van een Volendammer. Waar in de eredivisie voor een strafschop wordt gefloten daar wuifde scheidsrechter Vos dit voorval weg. In de 54e minuut was het Ros die met een hard afstandsschot het doel op een haar na miste. Aan de andere kant was er goed ingrijpen van Strooker nodig om een tweede doelpunt van Jong F.C. Volendam te voorkomen. Rijnsburg kreeg via Van der Moot nog een goede kans op de gelijkmaker maar het was Jong F.C. Volendam dat het dichtst bij een doelpunt was. Op het middenveld was er balverlies en de gevaarlijke Murkin prikte de bal, buiten bereik van doelman Van der Meer, tegen de binnenkant van de paal. Gelukkig voor Rijnsburgse Boys sprong de bal weer terug het veld in.

Foto: Hans Heemskerk


Wissels
Wisman wisselde drie keer en bracht Roderick Gielisse, Marc Magan en vlak voor tijd Carlos Opoku. Rijnsburg mocht een corner nemen en Anthony van Dongen wachtte tot Opoku in het veld was. De corner leverde een tweede corner op waarna de bal op het hoofd van Opoku kwam. Zijn harde kopbal verdween achter doelman Lauwers. Een terechte 1-1 verscheen op het scorebord. Rijnsburg wilde meer en bleef de aanval zoeken en Jong F.C. Volendam gokte op de counter. In de 88e minuut kreeg Van der Moot bijna dat wat hij verdiende… zijn eerste competitie goal voor Rijnsburgse Boys. Van der Moot draaide schitterend weg bij zijn tegenstander maar hij schoot de bal hard via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Een schot in de 90e minuut van Gielisse trof ook geen doel waardoor er een 1-1 eindstand op het scorebord stond. Een terechte stand? Volgens de trainers en de neutrale toeschouwers wel maar als de eerste helft …

Foto: Hans Heemskerk


FOX Sports
Voor de camera van FOX Sports vertelde trainer Wisman: “Ik heb de hele wedstrijd gedacht waar blijft de goal. Als je dan vlak voor tijd 1-1 scoort dan ben je natuurlijk tevreden. We waren vandaag onzorgvuldig in de afronding. Aan de andere kant kregen de spelers van Jong F.C. Volendam ook voldoende kansen in de counter. Toch had er voor ons meer ingezeten. In de eerste helft speelden we niet geweldig in de tweede helft hebben we gedomineerd”. Na het interview van FOX Sports was de eerste vraag van een journalist van het Leidsch Dagblad aan Henk Wisman: “Wie is eigenlijk de spelmaker bij Rijnsburgse Boys?” Wisman gaf als antwoord: “Spelmakers wijs je niet aan, die staan op. Vandaag was dat Jeroen Spruijt, onze beste man op het veld. Terecht dat hij werd gekozen tot ‘ Man of the match’. Voor RBB TV vertelde Wisman over zijn keuze om zonder Knol op het middenveld te spelen: “Natuurlijk bespreek ik dat met Edo. Ik wilde vandaag meer druk op het middenveld. Onze debutanten hebben het vandaag goed gedaan. In de tweede helft kregen we voldoende mogelijkheden voor drie punten”. Trainer Berry Smit van Jong F.C. Volendam vond dat zijn team het goed had gedaan: “Het had vandaag een korfbal uitslag kunnen zijn … zoveel kansen voor beide doelen. In de eerste helft maakten we een wereld goal. Via de counter hebben we genoeg kansen gekregen voor een tweede goal. Als je die niet maakt dan weet je dat de 1-1 kan vallen en ja dat gebeurde dan ook. Toch ben ik tevreden met dit punt.”
Noordwijk
Komende dinsdag is de volgende wedstrijd alweer voor Rijnsburgse Boys. In het bekertoernooi komt het (in Noordwijk) in actie tegen Noordwijk.
Rijnsburgse Boys – Jong F.C. Volendam 1–1 (0–1)
Scheidsrechter: de heer M. Vos
Toeschouwers: 1.000
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Jeroen Spruijt
Gele kaarten Jong F.C. Volendam: Kevin van Gasteren
Scoreverloop:
21′ 0-1 Derry John Murkin
86’ 1-1 Carlos Opoku
Opstelling Rijnsburgse Boys: Bradly van der Meer, Jordy Strooker, Nick Zeijlmans (69. Roderick Gielisse), Thomas Bakker, Bert Koomen, (86. Carlos Opoku), Jeroen Spruijt, Bram Ros, Dani van der Moot, Anthony van Dongen, Jaïro Schet (78. Marc Magan) en Joël Tillema
Opstelling Jong F.C. Volendam: Barry Lauwers, Brian Plat, Micky van de Ven, Darryl Baly, Dean James, Max Veerman (64. Victor van Montfort), Roy Tol (86. Dyllandro Panka), Ibrahim el Kadiri (53.Kevin van Gasteren), Martijn Kaars, Youssef Blel, Derry John Murkin.