gerard

Rijnsburgse Boys – Jong Almere City FC 3-0 (1-0) – VERSLAG

Zakelijke overwinning vóór Kerst

Het was koud en vroeg donker op sportpark Middelmors, maar dat kon het plezier over de wedstrijd niet drukken. Voor een lekker gevulde tribune wist Rijnsburgse Boys de laatste drie punten voor de winterstop in de wacht te slepen, met drie doelpunten tegen nul. Keeper Richard van Nieuwkoop hield zijn doel schoon en Jordy Strooker gaat als “Man van de wedstrijd” de feestdagen tegemoet.

Vroege voorsprong
Rijnsburg startte volgens trainer Pieter Mulders anders van vorige week. Er werd gestart met drie spitsen, die elk een vrije positie hadden. Daardoor kon optimaal gebruik gemaakt worden van de ruimte in de verdediging van Almere. Al in de 5e minuut leverde dat resultaat op. Jongeneelen stuurde Joël Tillema met een lepe dieptepass weg. Tillema passeerde zijn directe tegenstander en kon keeper Grim in de korte hoek verschalken. Lekker vroeg 1-0 dus. Dat was meteen het enige doelpunt van de eerste helft. Rijnsburg speelde heel gedisciplineerd en compact en gaf daardoor Almere weinig kans om voor de goal van Richard van Nieuwkoop te komen. De enige wapenfeiten waren twee vrije trappen en een afstandsschot. Alle drie van van aanvoerder Jasper Waalkens, met afstand de beste man van Almere. De eerste vrije trap kon door de Rijnsburgse goalie met moeite worden overgetikt, de tweede kon nagekeken worden. Het afstandsschot van 40 meter was ook een lastige, maar Richard hield stand. Rijnsburg kreeg zelf in de eerste helft niet veel extra kansen, maar gaf ook niets weg. Met een half a-viertje aan aantekeningen is er over die eerste helft verder niets te melden.

Strookers peer
In de tweede helft viel er meer te beleven. Beide ploegen kwamen fris uit de kleedkamer, wat aan beide zijden meer druk gaf. In de 49e minuut wist Jeffrey Jongeneelen knap uit de draai te schieten, maar keeper Grim (inderdaad, de zoon van…) lag goed in de weg. Vijf minuten later was het wél raak. Na een snelle uitbraak legde Max Hudepohl in de zestien de bal mooi terug op Jordy Strooker, die met een snoeiharde peer de bal voorbij keeper Grim kegelde. Het was maar goed dat die bal geen speler raakte, want dat zou niet goed zijn afgelopen. Overigens maakte trainer Koster van Almere zich behoorlijk boos over die goal. Er lag immers een speler van Almere City geblesseerd op het veld. Frappant was echter dat die speler er al lag na de vorige aanval van Rijnsburg, die door Almere werd afgeslagen en overgenomen. Almere had alle gelegenheid om de bal buiten de lijnen te brengen, maar ging zelf voor de aanval. De aanval daarna door Rijnsburg was geen reden om dan zelf maar extra sportief te zijn, met de 2-0 tot gevolg. Scheidsrechter Kloet keek meerdere malen naar de geblesseerde speler en wachtte op de uitbal, maar greep niet in. Niets aan de hand dus. Maar dacht trainer Koster heel anders over…

Nog even spannend
Na de 2-0 kregen de Uien kansen op méér. Hudepohl schoot op de lat, Goeman mikte een corner op de lat en zowel Tillema én Hudepohl doken vlak langs een scherpe voorzet. Daarna was het Jordy Strooker die een kopbal leep in de uiterste hoek mikte, maar Grim kon nog net redden. In de 81e minuut werd het toch nog nodeloos spannend. Aanvoerder Waalkens mocht weer eens aanleggen voor een vrije trap, die in de muur op een hand van Tillema stuitte. In de volgende vrije trap was het Richard van Nieuwkoop die op de lijn kon stoppen. Trainer Pieter Mulders vond dat achteraf een cruciaal moment: “De 2-1 had gekund en dan worden het nog spannende laatste minuten”. Uiteindelijk was het Jeffrey Jongeneelen die in het slot van de wedstrijd van zich liet spreken. In de 82e minuut trok Jeffrey knap naar binnen en schoot kruislings in de verre hoek. Die bal ging nog maar nét naast. Maar in de 88e minuut toonde hij zijn individuele klasse. Jeffrey veroverde zelf de bal op 30 meter van de goal, speelde twee andere tegenstanders uit en oog in oog met keeper Grim koos hij koel voor de verre hoek. Daarmee schoot hij zijn ploeg naar 3-0 en de winst.

Discipline
Trainer Mulders was na de wedstrijd zeer tevreden en gaf zijn ploeg een compliment: “Chapeau voor de discipline! En mooi dat Jeffrey de 3-0 kon binnen schieten. Hij speelde een wat ongelukkige wedstrijd. Veel van zijn ballen kwamen nét niet aan, maar de 3-0 was een goede vertaling van zijn verdere inzet”. Rijnsburg gaat de winterstop in op de vijfde plaats. Pieter is daar niet helemaal tevreden over: “We hadden zes punten meer moeten hebben op dit moment. Dan hadden we nu derde gestaan en daar horen we minimaal thuis. We zijn echter geen aangeschoten wild, dat zijn andere ploegen. We gaan lekker uitrusten de komende weken en we gaan zien hoe we dit in januari weer kunnen gaan oppakken”.

Rijnsburgse Boys – Jong Almere City FC 30 (10)
5’       1-0 Joël Tillema
54’     2-0 Jordy Strooker
88’     3-0 Jeffrey Jongeneelen
Scheidsrechter: de heer M.J. Kloet