karly

Rijnsburgse Boys JO9-2 en 3 in finale beker

Op 5 mei speelde Rijnsburgse Boys JO9-2 de halve finale in de strijd om de Zwaluwen Jeugdbeker. Dit moest gebeuren in en tegen Lisse, want FC Lisse JO9-2 was de tegenstander.
Hoe makkelijk het ging in alle bekerwedstrijden daarvoor, hoe moeilijker was het in die halve finale! Maar de mannen van Robin Frijns en Arjan van Iterson wonnen met 2-3 en behaalden daardoor de finale! Die finale vind plaats op sportpark De Bloemerd, van RCL, in Leiderdorp op zaterdag 2 juni
De tegenstander in die finale is nog niet bekend, want maandag 14 mei is de andere halve finale. Die is tussen Moordrecht JO9-1 en BSC ’68 JO9-1. Om 18.30uur op sportpark Ons Nieuwe Erf in Benthuizen. 
Wij feliciteren hierbij de spelers en trainers van Rijnsburgse Boys JO9-2 met het bereiken van de finale en hopen dat zij met de cup terugkeren.
Ook moeten wij Rijnsburgse Boys 3 feliciteren met het behalen van de finale in de strijd om de Districtsbeker. Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) traden zij aan in hun halve finale, tegen Zuidland 2 (2e Klasse D, uit Zuidland), op hun eigen sportpark Middelmors.
Zuidland kwam met een dubbeldekker vol supporters en vooraf staken zij vuurwerk af. Maar Rijnsburgse Boys 3 had de HKR aan hun zijde en ook zij lieten van zich horen en zien, met knalvuurwerk en rookpotten. De sfeer was daarom vooraf al fantastisch!
De wedstrijd verliep voor de mannen van trainer Peter Cadel + leiders Roel de Leeuw en Chris Hogewoning wel anders dan gehoopt. De start was veelbelovend, want na 20 minuten maakte spits Ron de Mooy de 1-0. Die vreugde duurde nog geen 5 minuten, want Zuidland maakte via een penalty 1-1 en dit was ook de ruststand. Vanaf de aftrap maakte Zuidland de 1-2 en nog geen 10 minuten later ook de 1-3. Wedstrijd gespeeld dacht het vele toegestroomde publiek. Maar de spelers van Rijnsburgse Boys 3 dachten daar dus anders over!
Zij rechtten hun rug en 5 minuten na de 1-3 maakte Berry de Mooy de 2-3 en was het geloof direct weer terug; vol overtuiging werd de gelijkmaker gezocht en in de 65e minuut benutte Ron de toegekende penalty en was het dus 3-3! De strijd was weer volledig open en Rijnsburgse Boys bleef zoeken naar de winnende treffer. In de 75e minuut vond Mark Kabelaar het net en was de vreugde-uitbarsting op en rond veld 5 enorm. 
Het laatste kwartier kwamen zij zonder kleerscheuren door en zo bereiken ook zij de finale. Op zaterdag 2 juni (bij RCL, zie boven) spelen zij om 11.45uur tegen Poortugaal 2 en dan hopen zij op nog meer supporters! Langs deze weg nog een dankwoord namens Rijnsburgse Boys 3 aan Ryan van Tilburg, voor het openen van de kantine; “we hebben het zeer gewaardeerd”
Veel succes wensen wij hen uiteraard toe en ook jullie moeten met de cup terugkeren!
De meiden van Rijnsburgse Girls MO17-1 dolven (op Hemelvaartsdag) het onderspit in hun halve finale tegen DSVP MO17-1 in Pijnacker. Jammer voor hen, maar toch knap dat de halve finale bereikt werd.
Tot slot kan ook Rijnsburgse Boys JO10-1 nog de finale bereiken, maar daarvoor moeten zij nog wel de halve finale winnen. Dinsdag 15 mei spelen zij om 18.30uur uit tegen VELO JO10-1, op Sportpark VELO in Wateringen. Dus bij deze wensen wij hen enorm veel succes en wij hopen hen ook op de finale-dag bij RCL te kunnen bewonderen.
Veel succes allemaal!