Danny Zandbergen

Rijnsburgse Boys JO15-1 kampioen!

Op zaterdag 18 mei was het dan zover!

Rijnsburgse Boys JO15-1 mocht om 8.30 uur spelen om de titel in de 6e divisie, met als beloning, behalve een enorme beker, natuurlijk ook promotie naar de 5e divisie.
De tegenstander van vandaag was Voorschoten, welke op het moment van aftrap op de derde plek stond. Een overwinning zou betekenen dat het kampioenschap binnen was, terwijl Rijnsburg bij een gelijkspel afhankelijk was van het resultaat van de nummer twee DHC uit Delft, welke later op de dag pas moesten spelen. Iedereen was dus gebrand op een 3 punter, want dan kon het feest na het laatste fluitsignaal direct beginnen!

Met een volledig fitte selectie mochten de spelers van Leon van Delft en Danny Zandbergen de aftrap nemen. Dat was direct het startsein voor een bombardement van aanvallen op het doel van Voorschoten. Na een paar gemiste kansen was het na 10min eindelijk raak. Joshua Walters werd met een fantastische steekpass van Tristan de Winter alleen voor de keeper gezet en rondde beheerst af: de 1-0 voorsprong was een feit! Voorschoten beet direct van zich af. In de eerste aanval op het doel van de geelzwarten werd de bal knap ingekopt en leek de stand gelijk te worden getrokken. Gelukkig stond de doelpuntenmaker met zijn grote teen buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd.  De schrik zat er even in en dus werden er 2 tandjes bijgeschakeld door de Boys. 

Na 20 minuten leidde dit tot een goeie goal van Hamza Kherrazi, welke de bal vanaf de vleugel ingespeeld kreeg, wederom door Tristan, zijn man met een weergaloze lichaamsbeweging het bos in stuurde en vervolgens koeltjes afrondde. De koek was daarmee nog niet op. Vlak voor rust veroverde Sven van Beelen de bal, waarna hij met de bal aan de voet geplakt het middenveld in stoomde. Vanuit zijn ooghoek zag Sven dat Joshua in de startblokken stond. Met een fantastische pass werd Joshua alleen voor de keeper gezet, waarna het een koud kunstje was om de 3-0 aan te tekenen voor de topscorer van dit elftal. Met een zeer comfortabele 3-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Direct na de aftrap van de 2de helft liet Voorschoten zien dat ze niet voor niets 3de stonden en dat ze niet van plan waren om mee te doen aan een gala-voorstelling. De Boys werden op eigen helft terug gedrongen en lagen flink onder druk. Jari Qualm was inmiddels, samen met Youri Postma, het veld ingekomen om te proberen onder de druk uit te komen. Ondanks verwoede pogingen van Voorschoten kwam Rijnsburg niet echt in de problemen.  De laatste linie, bestaande uit Rick, Xander, Luka, Lars en Levi staat al 2 seizoenen als een huis en die laten weinig door. Mocht er toen iets door deze muur heen weten te breken dat staat Julien van Iterson er altijd nog om de pogingen uit het doel te slaan. Juul kreeg een aantal pogingen te verwerken, welke hij allemaal wist te pakken. Tien minuten voor tijd kreeg Voorschoten een corner, na een arbitrale dwaling. De bal werd goed in de 16 gebracht en de lange voorstopper van Voorschoten wist boven iedereen uit te toornen om vervolgens de 3-1 in te koppen. Dit was een flinke streep door de rekening va de Uien en ineens sloegen de zenuwen toe. Het zal toch niet….. Voorschoten rook bloed en voerde de druk verder op. Rijnsburg zette zich schrap en wist de ene na de andere aanvalsgolf eenvoudig te pareren. 

Desondanks waren de coaches er niet gerust op. Met een wissel waarbij Jesse de Mooij erin kwam voor Tristan, probeerden de coaches de boel om te draaien. Dit bleek een gouden wissel. Rijnsburg kreeg een vrije trap op 30mtr van het vijandelijke doel, nadat een counter in de kiem gesmoord werd. Jesse, de man met de fluwelen traptechniek, ging achter de bal staan. In plaats van een voorzet in de 16 probeerde Jesse het ineens, wat resulteerde in een snoeiharde streep welke strak in de rechter winkelhaak belandde. Wat een fantastische goal! Het hoogtepunt van deze wedstrijd en ook gelijk de genadeklap voor Voorschoten. Niet lang hierna floot de scheidsrechter voor het laatst en barstte het feest los!

Een razend knappe prestatie om als promovendus vanuit de Hoofdklasse direct weer kampioen te worden op Divisie niveau. Bovendien was dit ook nog eens het derde kampioenschap op rij voor deze fantastische groep. Met 14 jongens uit “het dorp” werd vrijwel iedere tegenstander verslagen!

Volgend seizoen mag deze groep het in de 5de divisie gaan laten zien. Verre uitwedstrijden naar Brabant, Rotterdam en Utrecht zullen dan eerder regel dan uitzondering zijn. Het lijkt ons heel gaaf om mee te maken en ook dan gaan we weer proberen om voor de titel te spelen en om de naam van Rijnsburgse Boys hoog te houden!      

Jan en Jay Jungerius waren erbij voor de foto’s!