Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys jaaroverzicht 2015

Wat gebeurde er ook alweer allemaal in 2015. U kunt het lezen in het jaaroverzicht!
3 januari
Rijnsburgse Boys start zonnig trainingskamp in Torremolinos
Op zaterdagmorgen om 3 januari verzamelden de selectie en staf van Rijnsburgse Boys zich op Schiphol.  Vergezeld door een aantal sponsoren vertrok de gehele groep richting Torremolinos. daar verbleef de selectie een aantal dagen voor een  intensief trainingskamp.

jo2015-01

9 januari
Danny van der Vijver tekent bij op Middelmors
Op 9 januari werd bekend Danny van der Vijver zijn contract bij de Uien met een jaar had verlengd. De 31-jarige aanvaller zal dan zijn 14e seizoen in gaan.
13 januari
Mark van den Boogaart vertrekt bij de Uien
Op 13 januari wordt bekend dat middenvelder Mark van den Boogaart heeft aangegeven volgend seizoen voor zondagtopklasser AFC in Amsterdam te gaan voetballen. Daarmee gaat er een einde komen aan drie seizoenen Rijnsburgse Boys voor de fanatieke en sleurende voetballer.
14 januari
Nick Kuipers komt naar Rijnsburgse Boys
Op 14 februari liet Rijnsburgse Boys weten dat Nick Kuipers het volgende seizoen de selectie komt versterken. De verdediger komt op dat moment nog uit voor IJsselmeervogels.
20 januari
WBE nog eens 4 jaar hoofdsponsor
Op 20 januari wordt bekend dat WBE haar contract als hoofdsponsor van Rijnsburgse Boys graag wil verlengen met nog eens vier jaar. Hierdoor zal ook de komende vier seizoenen WBE op de voorzijde van het shirt van onze hoofdmacht zal blijven staan. Hiermee laten WBE en Rijnsburgse Boys zien een solide en gezonde relatie te hebben, die duidelijk op de lange termijn is gericht.

jo2015-02

2 februari
Ismail Celen komt naar Rijnsburgse Boys
Op 2 februari werd bekend dat Ismail Celen de overstap gaat maken van IJsselmeervogels naar Rijnsburgse Boys. De middenvelder komt na  1 seizoen aan de Westmaat nu de Uien versterken.
2 februari
Joost Leonard vervolgt voetballoopbaan in Rijnsburg
Nog meer transfernieuws op 2 februari.  Ook Joost Leonard, die eerder drie seizoen in Lisse, 9 (!) seizoenen in Noordwijk en de laatste 3 seizoenen in Katwijk voetbalde, ziet in Rijnsburgse Boys een nieuwe uitdaging.
14 februari
Jubileum diner
Zaterdag 14 februari vond ter ere van het 85 jarig jubileum van onze vereniging een diner in het sponsorhome plaats met de (nog in leven zijnde) ereleden, hun partners, degene die 25 jaar geleden betrokken waren bij de bouw van Sporthal Middelmors en het bestuur  van Rijnsburgse Boys.

jo2015-03

18 februari
Rick van der Burg voor derde seizoen bij de Uien
Op 18 februari werd bekend dat  ook het contract met doelman Rick van der Burg met een jaar was verlengd. Dat betekent dat Rick voor het derde seizoen de handschoenen bij de geelzwarten gaat aantrekken.
20 februari
Cas Knoester blijft in de Rijnsburgse selectie
Rijnsburgse Boys en Cas Knoester maken bekend dat zij ook het komende seizoen met elkaar blijven samenwerken. Het wordt dat het tweede jaar voor de jonge psychologiestudent.
25 februari
Resham Sardar blijft ook zevende seizoen
Op 25 februari wordt bekend dat de watervlugge middenvelder Resham Sardar een overeenstemming heeft bereikt met Rijnsburgse Boys voor een extra seizoen op Middelmors. Daarmee gaat Resham het volgende seizoen aan zijn zevende seizoen bij de Uien beginnen.
25 februari
Jeffrey Vlug komt Rijnsburgse Boys versterken
Na 10 jaar betaald voetbal kiest Jeffrey Vlug er voor om zijn voetballoopbaan in de Topklasse voort te zetten. De aanvaller zal in het nieuwe seizoen in de geelzwarte kleuren van de Uien gaan voetballen.
26 februari
Quincy van de Leuv vertrekt na twee seizoenen
Op 26 februari wordt bekend dat Quincy van de Leuv en Rijnsburgse Boys gezamenlijk hebben besloten om niet tot contractverlenging over te gaan. Dat betekent dat de  nog jonge aanvaller aan het einde van dat seizoen de club gaat verlaten.
28 februari
Vrijwilligersavond 2015
Op 28 februari  was het weer zover: het jaarlijkse feest der vrijwilligers. Een feest voor een groep mensen binnen Rijnsburgse Boys die zich structureel (vaak) belangeloos inzetten om de club op alle fronten draaiende te houden. En een feest werd het! Natuurlijk was er tussendoor ook nog de verkiezing voor de Vrijwilliger en de Vrijwilligster van het jaar. Na het tellen van de stemmen kwam er de volgende uitslag uit de bus rollen:
Mannen; Karly van Duyvenvoorde, Edward Duindam en Nico van Delft
Vrouwen; Lewina Blom, Marleen Brussee en Heidi den Haan
12 maart
Max Lobel vertrekt bij Rijnsburgse Boys
Studieverplichtingen en de ambitie voor een maatschappelijke carrière zijn soms moeilijk te combineren met een verblijf in de hogeschool van het amateurvoetbal. Max Lobel ondervindt dat aan den lijve. In zijn gesprekken met Rijnsburgse Boys voor de toekomst is een vertrek bij de geelzwarte formatie helaas onontkoombaar.
12 maart
Matthijs de Mooy vertrekt bij Rijnsburgse Boys
Matthijs de Mooy vertrekt na 16 jaar bij Rijnsburgse Boys te hebben gevoetbald naar Valken’68.
12 maart
Dirk-Jan van den Oever blijft bij Rijnsburg
Dirk-Jan van den Oever tekende al eerder een opleidingscontract bij Rijnsburgse Boys, maar was dit seizoen vooral bezig om terug te komen van blessures. Eerst had hij last van een zware enkelblessure en daar kwam in de bekerwedstrijd bij Rijnvogels een flinke knieblessure overheen. Maar nu is hij weer helemaal blessurevrij en kiest voor een langer verblijf bij Rijnsburgse Boys.
13 maart
Wegen Kevin Westmaas en RBB gaan scheiden
Op 13 maart wordt bekend dat het einde van het lopende seizoen Kevin Westmaas de selectie van Rijnsburgse Boys zal gaan verlaten.
27 maart
Lustrum Paasveiling levert fantastisch resultaat op
Op vrijdagavond 27 maart was het al weer voor de 15e jaar dat Rijnsburgse Boys de Paasveiling organiseerde. Aan het einde van de avond werd een bedrag van € 70.000 bekend gemaakt als opbrengst.
31 maart
Ahmed Ali gaat Rijnsburgse Boys verlaten
In de voorbereiding van seizoen ’14-’15 kwam Ahmed Ali Middelmors opwandelen voor een aantal oefentrainingen. De trainingsstage bij Rijnsburg pakte goed uit en Ahmed wist een plek in de selectie te veroveren. Nu werd bekend dat het verblijf van Ahmed bij Rijnsburg niet verlengd zou worden. De technische staf maakte andere keuzes.
31 maart
Technische staf blijft ongewijzigd
Op 31 maart maakt het bestuur bekend dat de volledige technische staf ook in seizoen ’14-’15 op Middelmors actief zal zijn.

1 april
Roderick Gielisse voetbalt volgend seizoen in Rijnsburg
Op 1 april kan Rijnsburgse Boys het nieuws naar buiten brengen dat de Spartaanse rechtsback Roderick Gielisse het komende seizoen in de selectie van Rijnsburgse Boys gaat voetballen. Hiermee komt weer een speler over uit de Jupiler League
6 april
Uientoernooi
Op 6 april, 2e paasdag, wordt voor de 5e maal het Bakkerij van Tilburg Uientoernooi gehouden. ’s ochtends streden de F-teams uit de regio met elkaar, ‘smiddags waren de de E-teams aan de beurt. Het was weer een fantastische dag!
1 mei
Theo Mulder B.V. verlengd sponsorcontract
In seizoen ’14-’15 is Theo Mulder B.V. al 8 jaar de broeksponsor van Rijnsburgse Boys. Op 1 meio wordt bekend dat Theo Mulder B.V. haar broeksponsorcontract graag wenste te verlengen met nog eens vier jaar.

jo2015-06

8 mei
Grimbergen-Noordermeer 4 jaar shirtsponsor
OP 8 mei is er nog meer sponsornieuws. Grimbergen-Noordermeer zal de komende vier seizoenen op de rug van het shirt van het eerste elftal van Rijnsburgse Boys te zien zijn. Grimbergen-Noordermeer is  één van de meeste loyale sponsoren van onze.

jo2015-07

9 mei
Breinburg en Martina verlaten Rijnsburgse Boy
Op 9 mei wordt bekend dat Ronald Breinburg en Javier Martina het volgende seizoen niet meer het geel-zwart van Rijnsburgse Boys zullen dragen. Ronald speelde 5 seizoenen voor Rijnsburgse Boys en Martina 2 seizoenen.
9 mei
Laatste competitiewedstrijd
Op 9 mei speelt Rijnsburgse Boys de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen FC Lisse, het wordt 4-3. De uien eindigen op een 7e plaats met 46 punten.
9 mei
Mark van den Boogaart speler van het jaar!
Na afloop van de wedstrijd tegen FC Lisse reikte het webteam de prijs voor beste speler van het jaar “de Gouden UI“ uit aan middenvelder Mark van den Boogaart.

jo2015-04

25 mei
Theo Mulder Bokaal wordt na 15 jaar Multisport Bokaal
Op 25 mei maakt de club bekend dat vanaf het volgende seizoen een nieuwe naam op de bokaal prijken en wel die van Multisport, het fitnesscentrum van Rijnsburg en omstreken.
29 mei
Slaapfeest
Vrijdagmiddag 29 mei mochten 196 kinderen zich melden in de sporthal van Middelmors, waarvan de helft in de sporthal zou gaan slapen en de andere helft in heuse legertenten op de strook naast veld 4. Het was weer een vermoeiend maar ook een fantastisch evenement.

jo2015-08

1 juni
Niek Ossevoort naar Rijnsburgse Boys
Op 1 juni wordt bekend dat ook Niek Ossevoort de selectie komt versterken. De selectie van trainer Niek Oosterlee is dan weer een stapje dichterbij de uiteindelijke groep die later op 18 juli zal starten met de voorbereiding.
3 juni
Joël Tillema naar Rijnsburgse Boys
Nog meer transfernieuws op 3 juni.  De club maakt bekend dat Joël Tillema, de rechtsbenige verdediger van sv Spakenburg, het volgende seizoen uit zal komen voor Rijnsburgse Boys.
19 juni
Familiedagen in 2016!
Op  19 juni begon de allereerste editie van de Familiedagen van Rijnsburgse Boys. Met onder andere een glamourbingo, de finale van de Penaltybokaal en een feestavond op vrijdag mag ook dit evenement weer een groot succes genoemd worden.
18 juli
Tsjechië wint het FIFPro Tournament 2015
Ook in 2015 mocht Rijnsburgse Boys weer gastheer zijn van het FIFPro Tournament. Het toernooi was begonnen op 26 juni en werd gespeeld op verschillende locaties in verschillende landen. Op Middelmors werden de halve finales en de finale gespeeld. Uit eindelijk speelde Tsjechië en Spanje om de eerste plek. Na een lange strafschoppenserie won Tsjechië.

jo2015-09

18 juli
Selectie begin met trainen
Onder een stralend zonnetje begint Rijnsburgse Boys aan een belangrijk seizoen. Op drie man na waren alle spelers aanwezig op de Middelmors voor de eerste training.
23 juli
Rijnsburgse Boys – Swansea City 1-1
Op donderdagavond 23 julie speelde Rijnsburgse Boys een oefenwedstrijd tegen Swansea City. De toeschouwers op Middelmors zagen in de 4e minuut Swansea al op voorsprong komen door een doelpunt van James. In de loop van de eerste helft kreeg Rijnsburgse Boys meer grip op de wedstrijd en ontstonden er kansjes. In de 51ste minuut was de gelijkmaker van Ignacio een feit.

jo2015-10

1 augustus
Open Dag Rijnsburgse Boys
Op zaterdag 1 augustus was de Open Dag van Rijnsburgse Boys. Meer dan 100 kinderen kregen training van de hoofdtrainer Niek Oosterlee, zijn staf en de spelers van het 1e elftal. Na de training hebben alle kinderen, onder het genot van een broodje en wat drinken, de handtekeningen verzameld van de spelers, trainers en de staf in de kantine. ’s Middags werd de oefenwedstrijd tegen ADO ’20 gespeeld.

jo2015-11

22 augustus
Start Topklasse
Op zaterdag 22 augustus speelt Rijnsburgse Boys haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Na een matige voorbereiding wisten de Uien toch te verrassen en tegenstander Spakenburg met 3-0 te verslaan.

jo2015-12

23 september
Rijnsburgse Boys uit KNVB bekertoernooi na thriller
Na de 0-3 overwinning op vv Hoogland moest Rijnsburgse Boys het opnemen tegen VVSB. In een wedstrijd die lang niet altijd hoogstaand was maar wèl een lekker stuk spanning kende verloren de Uien van de zondag Topklasser. De Noordwijkerhouters leken tot twee keer toe de overwinning te gaan pakken, maar evenzo vele malen kwamen de Boys langszij. Een penaltyreeks moest de beslissing brengen.  Deze werd verloren.
24 oktober
Bekeruitschakeling districtbekertoernooi
Net als het seizoen ervoor werd Rijnsburgse Boys opnieuw door dorpsgenoot FC Rijnvogels uit het districtsbekertoernooi geknikkerd. Met 5-1 zakten de mannen van Niek Oosterlee door het ijs.
28 november
Ed Bos ontvangt Gouden Speld KNVB
Op zaterdag 28 november ontving Ed Bos uit handen van bondsvoorzitter Michael Van Praag de gouden speld. Deze onderscheiding viel hem ten deel voor zijn vele vrijwilligerswerk bij Rijnsburgse Boys maar ook voor zijn rol binnen de KNVB als Landelijk Afgevaardigde en lid van de Verenigingsraad.

jo2015-13

10 december
Jeroen Hessing
Op donderdag 10 december zijn Jeroen Hessing jaar en Rijnsburgse Boys overeengekomen de centrumverdediger minimaal nog een jaar bij Rijnsburgse Boys blijft. Hessing is aan zijn derde seizoen bij Rijnsburg bezig.
19 december
Niek Oosterlee na dit seizoen weg
Op 19 december maakt voorzitter Ad Hendriksen bekend dat aan het eind van het seizoen er een einde aan de samenwerking tussen Niek Oosterlee en Rijnsburgse Boys. De trainer, die aan zijn zevende seizoen bezig is, en het bestuur zijn in een gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat er aan de samenwerking geen vervolg wordt gegeven.