Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys Jaaroverzicht 2014

De tijd vliegt! Zeker bij een drukke vereniging als Rijnsburgse Boys is er altijd wat te beleven en gebeurt er altijd wel iets bijzonders. De jaarwisseling is dan ook een mooie reden om nog eens terug te kijken. We doen dat met het Rijnsburgse Boys Jaaroverzicht 2014.

17.02.14

Op de jaarlijkse vrijwilligersavond werden Richard Heemskerk en Natascha Paauw gekozen tot vrijwilligers van het jaar.
Het feest, waarop alle vrijwilligers in het zonnetje werden gezet, was weer geweldig. Goede muziek, drank, lekker eten en goede bediening door de A-Selectie.
Rijnsburgse Boys kan niet draaien zonder vrijwilligers!

vrijwilligersavond2

21.03.14

Drie aanstormende talenten, Dirk-Jan van den Oever, Matthijs de Mooij en Max Lobel tekenden een opleidingsovereenkomst met Rijnsburgse Boys.
Deze werkwijze is nieuw bij de vereniging. Het doel is dat jonge, talentvolle en potentiële basisspelers bij de club optimale opleidingsfaciliteiten krijgen.

jeugdspelers2

05.04.14

Op 5 april deelde Rijnsburgse Boys een gevoelige tik uit aan Spakenburg. Op de Middelmors moesten de blauwen met 7-2 het onderspit delven. De bij Spakenburg weggestuurde Raily Ignacio scoorde zes keer en daarmee namen de titelkansen voor Rijnsburgse Boys weer wat toe. Uiteindelijk waren het diezelfde blauwen die aan het eind van de streep het kampioenschap binnensleepten.

rbb-spakenburg2

11.04.14

Op vrijdag 11 april kwamen er weer zo’n 280 kavels voorbij op de jaarlijkse paasveiling. Er werd flink geboden en aan het einde van de avond stond de teller dan ook op ruim € 70.000. Een fantastisch resultaat voor de club! Het kavel voor KiKa bracht € 500 op, wat door de club werd verdubbeld tot € 1000.

21.04.14

Op maandag 21 april werd de 4e editie van het Bakkerij van Tilburg Uientoernooi gehouden. 50 F-teams konden ’s ochtends laten zien wie de beste waren en ’s middags was het de beurt aan 50 E-teams. De aansluitende prijsuitreiking was ook een festijn op zich, want het Sfeerteam van Rijnsburgse Boys liet de confettikanonnen knallen. Volgend jaar zal er weer een Uientoernooi zijn en wel op maandag 6 april (2e paasdag).

uientoernooi2

25.04.14

Op 25 april werd erevoorzitter Cees Driebergen, in een volle Dorpskerk in Katwijk aan de Rijn, geridderd door Burgemeester Wienen. Cees kreeg zijn lintje met name vanwege zijn vele bestuurswerk bij Rijnsburgse Boys in de afgelopen decennia, maar ook vanwege zijn jarenlange bestuursfuncties bij o.a. de Stichting Samenwerkende Voetbalclubs Duin- en Bollenstreek en meer in het verleden de Leidse Christelijke Kampeervereniging, L.C.K.V.

07.05.14

Na een eenjarig verblijf bij Quick Boys besloot Bart Freke besloten terug te keren op zijn vertrouwde sportpark Middelmors. Dit seizoen maakt hij weer deel uit van de selectie van Niek Oosterlee. Helaas hebben we door een blessure Bart maar kort in actie gezien in het eerste elftal.

bartfreke

10.05.14

Topscorer Raily Ignacio werd door de supporters van Rijnsburgse Boys uitgeroepen tot speler van het jaar. Zoals ieder seizoen konden de supporters hun voorkeur doorgeven aan het webteam. Mark van den Boogaart en Richard van Nieuwkoop werden respectievelijk 2e en 3e.

10.05.14

Rijnsburgse Boys speelde de laatste wedstrijd van het seizoen op eigen veld. Op de Middelmors word Excelsior ’31 met 7-0 verslagen. De Boys eindigden met 49 punten op een 5e plaats.

24.05.14

De dames van de ME2 en de MD1 moesten aantreden in Brielle voor hun bekerfinales.
De MD1 moesten als eerste tegen Die Hage MD1. Twee kampioenteams tegen elkaar die om de beker gingen strijden. Onze meiden kwamen ondanks een groot veldoverwicht op een 1-0 achterstand, maar na een vreselijk spannende wedstrijd werd de beker binnengehaald met een 2-1 overwinning.
De ME2 moest om half 12 aantreden tegen Be Fair ME1. De wedstrijd werd verloren met 9-5. Ondanks het verlies mochten onze meiden vreselijk trots zijn op hun tweede plaats. Zij hadden de finale gespeeld en ongeveer 100 teams achter zich gelaten.

meiden-beker2

30.05.14

Vrijdagmiddag 30 mei mochten alle E- en D-junioren zich melden in de sporthal van Rijnsburgse Boys voor het grote slaapfeest.
Bomvol energie en ook enige spanning, omdat ze niet wisten wat hen allemaal zou gaan overkomen. Eten, drinken, voetballes van spelers/begeleiding van de A-selectie, spelencircuit, disco in de kantine en als klap op de vuurpijl een spooktocht. Volgens sommigen absoluut niet eng, vooraf én achteraf, maar de reacties die we rondom veld 1, 3, 4 en 5 hoorden vertelden wel een ander verhaal.

slaapfeest2

22.06.14

Op zondag 22 juni overleed op 77 jarige leeftijd Bert Clavan.
Bert Clavan was één van “De Drie Musketiers” die in 1975 het bestuur van Rijnsburgse Boys kwam versterken. Samen met Piet van Egmond en Gerard van Zuijlen trok hij in het bestuur maar liefst 17 jaar op. Bert beheerde in die tijd o.a. de portefeuille technische zaken, in welke hoedanigheid hij ook betrokken was bij de scouting van nieuwe versterkingen voor het eerste elftal. Bert maakte zich in die tijd sterk voor de komst van extra velden op Middelmors, de realisatie van nieuwe tribunes, verbouwingen aan kleedkamers en kantine en niet te vergeten de komst van de Sporthal in 1979. Hij was ook elftalbegeleider van het eerste, tweede en derde elftal en was sinds 1972 lid van Rijnsburgse Boys. Op de Algemene Ledenvergadering van 2 oktober 1992 trad Bert na 17 jaar af als bestuurslid en sprak voorzitter Piet van Egmond hem toe met o.a. de woorden “Bert, jij hebt bijgedragen tot wat onze vereniging nu is; een zeer bloeiende en goed lopende vereniging”. Hij werd op die vergadering benoemd tot erelid, als dank voor al zijn bestuurlijke- en vrijwilligerswerk voor onze club.

12.07.14

Op 12 juli bezorgden de landskampioenen van Nederland en Denemarken de toeschouwers op de Rijnsburgse Middelmors een aangenaam voetbalmiddagje. Op een zonovergoten gemeentelijk sportpark eindigde een oefenwedstrijd tussen Ajax en Aalborg BK in een remise: 2-2. Rijnsburgse Boys kon terugkijken op een prima middag waarin ook organisatorisch alles op rolletjes verliep.

ajax-aalborg-2

19.07.14 / 20.07.14

In dit weekend werd de 10e editie van het FIFpro Tournament 2014 gehouden. Het toernooi werd gewonnen door Spanje. Zij moesten het in de finale opnemen tegen Frankrijk. Beide teams waren behoorlijk fanatiek maar het was Spanje dat in de tweede helft het enige doelpunt wist te scoren. Zo kwam er weer een einde aan een warm voetbalweekend waarin een groot aantal spelers zich konden presenteren aan de aanwezige scouts.

20.08.14

Het Leidsch Dagblad organiseerde in samenwerking met Rijnsburgse Boys een benefietwedstrijd voor oud-profvoetballer Wout Holverda. De Leidenaar kreeg vorig jaar de diagnose Alzheimer. Lucky Ajax en Sparta Legends speelden op de Middelmors tegen elkaar. De opbrengst van het duel was voor Alzheimer Nederland. Er waren dan vele voetbalgrootheden te bewonderen. De wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning door Lucky Ajax.

woutholverda2

12.09.14

Op 12 september werd bekend dat eerder die week op 80-jarige leeftijd erelid Jan van Iterson was overleden. Jan was 68 jaar lid van onze vereniging. Jarenlang vormden Jan en Rijnsburgse Boys een onafscheidelijk duo. Begonnen als junior moest hij noodgedwongen, door een tijdens militaire dienst opgelopen hersenschudding, stoppen met voetballen. Op 26 jarige leeftijd werd hij jeugdleider en nam hij eind jaren 60 plaats in het jeugdbestuur, waar hij maar liefst 25 jaar deel van uit maakte. Op de Algemene Ledenvergadering van oktober 1984 werd Jan benoemd tot erelid. Ook bij de KNVB afdeling Leiden werd Jan van Iterson in 1984 gehuldigd.

23.09.14

Op 23 september komt het bekeravontuur van Rijnsburgse Boys al na één wedstrijd ten einde. De mannen van Niek Oosterlee moesten in Sparta Rotterdam hun meerdere erkennen. Uiteindelijk werd het een relatief eenvoudige 0-3 overwinning voor de Kasteel-bewoners. Een stunt van Rijnsburgse Boys in de strijd om de KNVB beker bleef deze keer uit.

25.10.14

Op zaterdagavond 25 oktober werd het allereerste Oktoberfest in de kantine van Rijnsburgse Boys gehouden. En met succes. 90% was ‘in stijl gekleed’ en het zag er allemaal fantastisch uit. De conclusie was: voor herhaling vatbaar en de voorzitter sprak al van een ‘vast item op de evenementenkalender’.

oktoberfest2

02.12.14

Op 2 december 2014 werd in de Bondsvergadering van de KNVB (bestaande uit 60 leden, gelijkelijk verdeeld over het Betaalde Voetbal en het Amateur Voetbal) besloten dat er vanaf het seizoen 2016/2017 een nieuwe competitiestructuur komt. In de wandelgangen ook wel de voetbalpiramide genoemd, net zoals de Landelijke Divisie ook wel de Tweede Divisie wordt genoemd. Hoewel een aantal clubs heeft aangegeven dat zij tegen de komst van deze Landelijke Divisie is, geven ze tegelijkertijd ook aan dat ze wel graag volgend seizoen bij de bovenste 7 willen eindigen om naar die Landelijke Divisie willen promoveren.

11.12.14

Op donderdag 11 december maakte het bestuur bekend dat Niek Oosterlee ook volgend seizoen hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys zal zijn. Het is daarmee het zevende achtereenvolgende seizoen voor de sympathieke trainer. De belangrijkste overweging voor verlenging voor zowel Rijnsburgse Boys als Oosterlee is de gezamenlijke ambitie om een plek in de Tweede Divisie te bemachtigen.