karly

Rijnsburgse Boys in Corona tijd (deel 6.718)

Vanuit het bestuur ontving ik het verzoek om weer even iets ‘van ons’ te laten horen. Inspiratie heb ik meestal wel genoeg, maar nu moest ik toch even nadenken waarover te schrijven. Natuurlijk zitten we nog midden in de Corona problematiek en gistervanavond sprak Rutte nog uit dat de huidige maatregelen in december ook nog wel van kracht zullen zijn. Dat heeft dus tot gevolg dat we inmiddels al 3 weken winterstop hebben. En dat die veel langer gaat duren dan gewenst……… Om moe van te worden. Maar wat doe je eraan? Helemaal niks!
Ten tijde van dit schrijven stond op de achtergrond Atalanta – Ajax aan. Ook droevige omstandigheden. Champions League. Het hoogst haalbare voor clubteams. En dan zonder publiek. Zonder sfeer. Net als vorige week bij Ajax – Liverpool. Er is echt geen reet aan om te kijken. Mooiste wat er is bij voetbal zijn de reacties vanuit het publiek. Hoe de spelers daarop reageren. Hoe een coach daarop anticipeert of ingrijpt. Altijd leuk om te zien. En nu? Nogmaals; geen reet aan!

Van de week sprak ik nog wat spelers van Rijnsburgse Boys 1. Ook die vinden er geen reet aan. Je traint voor niks, ja om fit te blijven, maar je wil toch op zaterdag spelen?! Daar train je de hele week voor. Daar leef je de hele week voor! En dan is het zaterdag en dan mag je weer alleen maar trainen.
Om de ‘negatieve’ sfeer van dit epistel wat te verzachten; tot nu toe 2 zaterdagochtenden vol met onderlinge wedstrijden. 11 of 12 potjes per ochtend. Dat is toch best wel lekker. Je bent tenslotte toch een voetbalvereniging. Helaas geen toeschouwers toegestaan. Geen kantine open, dus nog weinig beleving. Maar toch; voetballen is altijd lekker. Klinkt tegenstrijdig ten opzichte van eerdere berichten, maar voetbal kijken op TV of voetbal zien en de sfeer proeven ‘in het echt’ is toch anders. Ook voor de spelers is het wel lekker. Beetje bewegen, fit blijven, gezelligheid op het veld, sociale contacten onderhouden. Het kan allemaal binnen de lijnen!
Bestuurlijk hebben we nagenoeg dagelijks contact. Vergaderen we online. En elke dag komt er wel een link voorbij, met daarin de mogelijke oplossing om toch weer te gaan voetballen. Medicijnmannen worden gevolgd. Dokters worden beluisterd. En iedereen die, ook maar iets, met een mogelijke oplossing van doen heeft, wordt geciteerd! Maar we kunnen niet meer dan afwachten…….. kort en bondige conclusie van dit verhaal.
Zodra we weer iets positiefs te melden hebben, laten we dat uiteraard aan iedereen weten!
Samen zijn wij Rijnsburgse Boys. Samen kunnen wij Corona aan.
Het bestuur