outhands

Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels in de pers (update)

 “Rijnsburgse Boys tot op het tandvlees” luidt de opening van een artikel op Voetbal op Zaterdag. “In praktijk was het vooraf bejubelde duel helaas net geen topper maar ook net geen tobber. (..) Het werd voor het publiek een acceptable wedstrijd. (..) Het was boeiend, dat wel. Maar dat is wat anders dan heel goed”. Topklassevoetbal.info publiceert een toch wat lichtzinnige samenvatting van het duel “Een sterker Rijnsburgse Boys leek weinig moeite te hebben met de Vogels en wist het thuispubliek op een 3-2 overwinning te trakteren.” Op Topklasser.nl komt voornamelijk Vogels-trainer Jan Zoutman aan het woord. Hij verklaart als trainer geen moeite te hebben met de snelle wissel van Wilco Krimp. Maar dat het uit menselijk oogpunt niet leuk is.

Op de website van IJsselmeervogels lezen we “Oud-Rooien schieten RBB langs IJsselmeervogels”. Stephan Nagel trok na een kwartier al de conclusie dat het geplaagde IJsselmeervogels een zware middag tegemoet zou gaan. De webverslaggever bestempelt het duel verder als “sensationeel” en ziet in ieder geval één lichtpuntje voor IJsselmeervogels: vanaf de 8e positie mag het omhoog blijven kijken. Verder zijn er beelden te bewonderen op IJsselmeervogels.tv.

Niet helemaal onlogisch is de insteek van RTV Utrecht. Met “IJsselmeervogels wint weer niet” is de insteek van een korte samenvatting op het resultaat van de Rooien gericht. Onze regionale zender RTV West plaatst twee doelpunten in de schijnwerpers. De derde treffer van de Uien wordt speciaal uitgelicht: “Ook Damiano Schet maakte in de wedstrijd Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels een doelpunt om in te lijsten. Schet stuurde zijn tegenstander het bos in alvorens hij op briljante wijze de bal in de kruising schot.” Ook De Stentor maakt met “Derde nederlaag op rij voor IJsselmeervogels” nauwelijks melding van de Rijnsburgse zege. Maar schrijft dat de rentree van Bas Mooij na twee maanden blessureleed nog niet het gewenste effect sorteerde.

Bernard Kobes van het Nederlands Dagblad koos voor “Efficiënt Rijnsburg troeft Vogels af”. “Rijnsburgse Boys gaf in de hectiek van de slotfase van de tinanenstrijd tegen IJsselmeervolgels de voorsprong niet meer weg, zoals een week eerder tegen SVZW met animator en coach Hans Kraay jr.” “De eerste minuut was net weg getikt, of Rijnsburgse Boys sneed door de afwachtende Vogels-verdediging. Met de geur van buitenspel van Joost Kuhlman knalde de attente spits Jeffrey Winter de voorzet in, 1-0.” De Telegraaf kopt naast een foto van Joost Kuhlmann “Vrije val”. Dat heeft geen betrekking op de uitblinkende Ui maar op de derde nederlaag op rij van de Rooien. “De topper in de Bollenstreek was qua voetbal niet erg hoogstaand maar wel spannend”. In het Leidsch Dagblad schrijft Jeroen Bijma “Goede gevoel is terug”. Hij gaat in op het Rijnsburgse gevoel dat topwedstrijden nog niet werden gewonnen. Ondanks de negen punten achterstand van IJsselmeervogels op Spakenburg geven zowel Oosterlee als de beide Winters aan de ploeg van Jan Zoutman nog steeds als concurrent te zien. “Ze hebben altijd wel een goede periode. Winnen ze zeven of acht duel op rij, dan staan ze er gewoon weer bij. Kevin Winter: Als ze terugkomen, hebben we het volledig aan onszelf te wijten. We moeten nu doorstomen”.

“Jeffrey Winter wil afscheid met titel voor Rijnsburgse Boys”. De Rijnsburgse spits meldt in de Voetbal International van deze week waarom hij deze keer wel gejuicht heeft na zijn treffer tegen IJsselmeervogels afgelopen zaterdag. Verder geeft hij met reden omkleed aan eventueel aan het eind van het seizoen te willen stoppen met voetballen. Maar het is voor Jeffrey geel of zwart: of doorgaan bij Rijnsburgse Boys of geen bal meer raken.