Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels 4-1 (3-0) – VERSLAG

Het werd slechts 4-1

De wedstrijd tegen IJsselmeervogels leverde een eenvoudige 4-1 overwinning op. In de tweede helft verzuimde Rijnsburgse Boys om ruim afstand te nemen van de tegenstander. Door dit resultaat staat Rijnsburg op een vierde plaats op de ranglijst met slecht zes punten achterstand op koploper AFC. Nog maar twee speeldagen geleden stonden de Uien op elf punten achterstand. Met nog elf wedstrijden te spelen is de beslissing in de tweede divisie nog lang niet gevallen.

Foto: Cor Spruijt

Nieuwe trainer
IJsselmeervogels begon met een nieuwe trainer, Gert Jan Karsten, op de bank. De rode uit Spakenburg hebben de punten hard nodig om niet af te dalen naar de derde divisie. De supporters van IJsselmeervogels lieten zich in het begin van de wedstrijd met gezang en trommelgeluiden behoorlijk horen. Ook zij zien IJsselmeervogels volgend seizoen graag op het hoogste amateurniveau spelen. Rijnsburgse Boys was niet onder de indruk van de trainerswissel en het enthousiaste uitpubliek. Na anderhalve minuut spelen kreeg Jeroen Spruijt de eerste kans in de wedstrijd. Zijn schot werd geblokt en in de rebound lukte het ook Delano Asante niet om de score te openen.

Foto: Cor Spruijt

Openingsgoal
Nog voordat er tien minuten gespeeld waren wist Rijnsburgse Boys de openingsgoal wel te scoren. Roderick Gielisse gaf de bal uitstekend voor en Jeroen Spruijt stond op de juiste plaats om de bal achter doelman Jaimy Schaap te koppen. Rijnsburgse Boys bleef de aanval zoeken en een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Jeroen kon door de Keeper van IJsselmeervogels nog net tot corner worden verwerkt. IJsselmeervogels kreeg in het eerste kwartier geen enkele kans. Het mocht een corner noteren. Na twintig minuten voetballen kreeg IJsselmeervogels een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. De bal werd in de muur geschoten en in de omschakeling noteerde Rijnsburgse Boys het tweede doelpunt. Delano speelde Jeroen in de diepte aan en hij speelde de bal naar Furhgill Zeldenrust die van dichtbij de tweede goal voor Rijnsburg scoorde. Het was het moment dat de supporters van IJsselmeervogels waren uitgezongen en dat de trommel werd opgeborgen.

Foto: Hans Heemskerk

Barcelona
Zowel via de rechterkant als de linkerkant wist Rijnsburgse Boys de achterlijn te halen. Een gevaarlijke voorzet van Jordy Strooker ging aan alles en iedereen voorbij. Na een half uur spelen was IJsselmeervogels dicht bij een tegentreffer, maar zoals altijd stond ook nu weer doelman Wesley Zonneveld op de juiste plek. Met nog vijf minuten te spelen tot aan het rustsignaal liet Rijnsburgse Boys een Barcelona aanval zien. Delano Asante pikte de bal op en zocht met een een – twee Jeroen Spruijt op. De volgende een – twee volgde met Jordy Strooker en de laatste een – twee met Roderick Gielisse. De afwerking was van grote schoonheid en de 3-0 voorsprong was dan ook terecht. Vlak voor rust kreeg Dani van der Moot nog een kans op 4-0 maar dit keer lag Jaimy Schaap in de weg.

Foto: Cor Spruijt

Vierde goal
In de rust wisselde trainer Henk Wisman de licht geblesseerde Jeroen Spruijt voor Bram de Bruin. Rijnsburgse Boys ging op zoek naar de vierde goal en kreeg daar in de tweede helft meer dan voldoende mogelijkheden voor. Na vijf minuten spelen leek Furhgill de vierde goal te noteren maar de sympathieke doelman van IJsselmeervogels hield Furhgill van succes af. Na een uur spelen was er een kans voor Dani en er kwamen kansen voor Furghill, de ingevallen Jeffrey Jongeneelen en voor Bram de Bruin. Doelman Jaimy Schaap of het lastig te bespelen veld zorgde ervoor dat het vierde doelpunt voor Rijnsburgse Boys maar niet op het scorebord kwam.

Foto: Hans Heemskerk

Kans
De enige echte kans voor IJsselmeervogels in de tweede helft was direct raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door aanvoerder Wessel Boer ingekopt: 3-1. Scheidsrechter Shona Shukrula zag even later in een duikeling van Bert Koomen geen strafschop en de vierde goal voor Rijnsburgse Boys leek er niet meer te komen. In de extra tijd werd een overtreding in het strafschopgebied wel bestraft en scoorde Furhgill uit de strafschop zijn tweede doelpunt van de middag: 4-1. Door deze overwinning doet Rijnsburgse Boys weer helemaal mee in de race om het kampioenschap en worden de zorgen voor IJsselmeervogels steeds groter.

Foto: Hans Heemskerk

Positief
Met nog elf wedstrijden te gaan wordt de competitie er steeds leuker op. Natuurlijk worden de prijzen pas over een paar maanden verdeeld maar het helpt de spelers als de supporters de groep positief blijven steunen. In de tweede helft kregen we voldoende mogelijkheden om te scoren en soms is daar ook wat geluk bij nodig. Helaas bleven meer doelpunten in de tweede helft uit. Onlangs haalde trainer Arne Slot van Feyenoord de woorden van Michael Jorden nog maar eens aan: ‘Hoe harder ik werkte, hoe meer geluk ik kreeg’. De trainingsinzet van de Uien is uitstekend, benieuwd hoe ver het geluk Rijnsburgse Boys dit seizoen gaat brengen.

Scheidsrechter: Mevr. S. Shukrula
Toeschouwers: 1.500

Scoreverloop:
9. 1-0 Jeroen Spruijt
21. 2-0 Furhgill Zeldenrust
42. 3-0 Delano Asante
77. 3-1 Wessel Boer
90+3. 4-1 Furhgill Zeldenrust

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Bram Ros en Bram de Bruin
Gele kaarten IJsselmeervogels: Mourad El Haddouti, Mike van de Laar en Kai Heerings

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (’79 Jordy Hilterman), Daan Walraven, Jordy Strooker, Bram Ros, Dani van der Moot (’69 Jeffrey Jongeneelen), Furhgill Zeldenrust, Nino Klaver, Jeroen Spruijt (’46 Bram de Bruin), Bert Koomen en Delano Asante (’80 Anthony van Dongen).
Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Daniël van Son, Mitch Willems, Steven Sanchez Angulo (‘Khalid Tadmine), Mike van de Laar (’46 Youssef Blel), Kevin Sterling (Christos Ibrahim), Junior van der Velden (’69 Miquel Ramdas), Gino Bosz, Kai Heerings en Morad El Haddouti (’46 Darren Rosheuvel).