Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels: 1-1 (1-1)

RIJNSBURGSE BOYS DEELT OPNIEUW PUNTEN

Voor de derde keer op rij zag Niek Oosterlee zaterdagmiddag zijn ploeg van het veld afstappen met één punt. Na negentig minuten spelen stonden in de topper tegen IJsselmeervogels dezelfde cijfers, als in de tiende minuut op het scorebord: 1-1.

rbb-ijsselmeervogels (1)

Foto Hans Heemskerk


Vroeg in het duel leek het erop dat Rijnsburgse Boys de bezoekers ging overrompelen. Raily Ignacio bracht Joost Leonard, die in de basis stond, al na een minuut in stelling. Het leer kwam echter ongelukkig terecht bij de spits, waardoor hij hem niet kon afrondden. Niet veel later stichtten de Rijnsburgers opnieuw gevaar. Ditmaal via Joël Tillema en Ismail Çelen. Die laatste kopte een voorzet van de rechtsback prima tegen de touwen.
Rijnsburgse Boys kende een goede beginfase, toonde flair, maar dat werd door IJsselmeervogels al snel getemperd via de gelijkmaker. Frenk Schaap kon kinderlijk eenvoudig tussen drie man, kracht achter zijn schot zetten. Het leer belandde in de korte hoek. Het stond weer gelijk. De vroege voorsprong bleek achteraf niet voor veel goeds te zorgen. Na de gelijkmaker kwamen er wat kansen over en weer, maar het spel was van beide kanten niet altijd best.
rbb-ijsselmeervogels (2)

Foto Hans Heemskerk


Vrije trap
De meeste wapenfeiten in het eerste bedrijf waren echter wel voor de Uien. De grootste kans voor rust kwam van de voet van Nick Kuipers. Zijn vrije trap werd van richting veranderd, kreeg daardoor een rare wending en kon maar net gekeerd worden door IJsselmeervogels-keeper Raymon van Emmerik. Levendig was het duel daarentegen wel.
rbb-ijsselmeervogels (3)

Foto Hans Heemskerk


Na de thee was het IJsselmeervogels dat even de klok sloeg. Oosterlee vond dat zijn team dramatisch aan het tweede bedrijf begon. De equipe van Frans Adelaar weigerde dat af te straffen. Wel kwam het dichtbij via Schaap. Van een meter of dertig probeerde hij het doel te vinden. Het schot leverde veel gevaar op. Rijnsburg-goalie Richard van Nieuwkoop raakte de bal met zijn vingertoppen, waarna het leer tegen de lat belandde. De rebound werd echter te slap ingekopt om daadwerkelijk de 1-2 op het scorebord te zetten. Rijnsburg ontsnapte.
Pompen of verzuipen
De laatste twintig minuten waren voor de geel-zwarten. Het was pompen of verzuipen, waarbij de nodige risico’s genomen werden. In de 68e minuut wist Leonard Marvin Wijks vanaf een aardige afstand te bereiken. Wijks zag zijn kans schoon in een keer op doel te schieten, maar de bal vloog over.
rbb-ijsselmeervogels (4)

Foto Hans Heemskerk


Ook Çelen was dichtbij de 1-2. Aan de kant van de Uien creëerde hij de grootste kans om opnieuw de voorsprong te pakken. Maar ook hij zag zijn inzet niet in het doel belandden.
Resham Sardar, die halverwege het tweede bedrijf inviel voor Jeffrey Vlug, stond ruim een kwartier binnen de lijnen toen hij het veld moest ruimen. In een duel zou hij zijn elleboog gebruikt hebben. De scheidsrechter zag er een zware overtreding in en trok een rode kaart. Ook hij zal dus, naast Martin van Eeuwijk, voorlopig even niet in actie komen voor de Uien.
rbb-ijsselmeervogels (5)

Foto Hans Heemskerk


Over de hele wedstrijd bekeken was de puntendeling wel terecht. Voor Kuipers en net Çelen was het een weerzien met hun oude ploeg. Kuipers: ,,Ik was niet meer gemotiveerd dan anders, maar het is altijd leuk om tegen je oude team te spelen. In totaal heb ik daar vier jaar gespeeld. Ik ken nog veel jongens, maar je moet er niet meer van maken. Ik had hier graag met de drie punten op zak gestaan.”
Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels: 1-1 (1-1)
3: Ismail Çelen: 1-0
8: Frenk Schaap: 1-1
Scheidsrechter: dhr. D. Serik
Toeschouwers: 1200

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Renee Troost
Rode kaart Rijnsburgse Boys: 88. Resham Sardar
Gele kaart IJsselmeervogels: Oktay Özturk, Bryan Burgerhout
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Jeroen Hessing, Nick Kuipers, Renee Troost, Jeffrey Vlug (72. Resham Sardar), Raily Ignacio, Marvin Wijks (75. Jeffrey Koemans), Ismail Çelen, Joost Leonard, Joël Tillema
Opstelling IJsselmeervogels: Raymon van Emmerik, Tony Tol, Jeffrey Buitenhuis, Jim van Alst, Achraf Nejmi, Oktay Özturk (Gerson Sheotahul), Mike van de Laar, Frenk Schaap (59. Fred Benson), Maikel de Harder, Bryan Burgerhout, Dennis Hollart