outhands

Rijnsburgse Boys helpt titelkans GVVV om zeep

 

De wedstrijd begon wat aftastend, al kwam dat misschien meer door de droge en slechte toestand van de “gras”-mat, dan door de intenties van beide elftallen. De eerste 35 minuten zijn er geen echte kansen waar te nemen, maar louter wat mogelijkheden. De eerste hiervan is voor Terschegget, maar de vuisten van Van Nieuwkoop brengen redding. Ook de rebound levert geen goal op. Even later maakt Olenski zich goed vrij van zijn directe tegenstander, maar nu is doelman Jansen attent. Even is de Rijnsburgse bank omhoog gekomen na een blessure van aanvoerder Winter, maar alles blijkt kennelijk mee te vallen, want de middenvelder kan verder voetballen. Sterker nog, Winter was weer ouderwets op dreef en grossierde met bekeken hakjes en slimme passjes. Zo ook na een goed half uur, wanneer hij Van den Bogaart voor de keeper zet. Deze moet alleen zijn meerdere in doelman Jansen erkennen en de rebound voor Van der Vijver lijkt niet missen, maar wordt toch gemist.
Na een overtreding op Kluin krijgt de thuisploeg een vrije trap op de rand van de zestien te nemen. De vrije trap van Winter komt op de hand van een speler in de Veenendaalse muur en scheidsrechter Perez fluit voor een pingel. Hoewel nog dichtbij, moet keeper Jansen van GVVV toch vissen na de elfmetertrap van Winter: 1-0. Nog voor rust kan GVVV langszij komen, maar doelman Van Nieuwkoop is vanmiddag eveneens ouderwets op dreef en pareert de doelpoging van aanvoerder Brouwer knap. Zodoende gaat Rijnsburg met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Als gezegd komt GVVV wat agressiever het veld op voor de tweede helft. Even denkt men aan een strafschop nadat Van der Wilt strandt in het zestienmetergebied van de gastheren. Scheidsrechter Perez is niet vies van een gele kaart en beloont de Veenendaalse aanvaller met geel, hetzij voor een schwalbe, hetzij voor mekkeren. Na een schot van Van den Boogaart (over) slaat GVVV alsnog toe. Elkaddouri krijgt van Olenski alle tijd om de ruimte te zoeken voor een schot. Als ook collega-verdedigers niet ingrijpen een koud kunstje: 1-1. Kort daarop kopt Van der Wilt uit een vrije trap maar net naast. Er ontspint zich een wedstrijd met wederom een mooie diepe bal van Winter op Kluin die op weg lijkt te zijn naar de 2-1, maar zijn poging is te gehaast en uiteindelijk ook te hoog.
In deze fase van de wedstrijd moet Rijnsburgse Boys, vooral achterin, goed op blijven letten, want Rijnsburgse Boys krijgt nu kansen, maar ook GVVV blijft gevaarlijk. Met enkele vrouwen-en-kinderen-eerst-oplossingen houden de Uien stand, maar GVVV klopt nadrukkelijk op de deur, zeker wanneer doelpuntenmaker Elkaddouri alleen op doelman Van Nieuwkoop kan afgaan. De Rijnsburgse goalie redt echter uitstekend en heeft deze middag een belangrijk aandeel in de drie punten. Juist als GVVV aandringt, bewijst Freke zijn team een grote dienst. Mee opgekomen merkt de verdediger dat hij ineens de nodige ruimte heeft om iets moois te kunnen gaan doen. Na een knappe sleepbeweging ziet hij de ruimte in de verre hoek en krult de bal achter een kansloze doelman Jansen: 2-1. Gootjes, op dat moment koud in het veld, krijgt de volgende kans op een treffer. De hard werkende Van Bochoven bereikt Kuhlmann die de bal terugkopt naar de spits. Dit keer is Gootjes nog niet trefzeker.

Drie minuten later is de topscorer aller tijden der Uien dat wel. Weer is het Van Bochoven met de assist, maar nu over de grond. Gootjes heeft de bal voor de doellijn voor het intikken en doet dat ook: 3-1. Niet de moeilijkste goal, maar ( cliché ) je moet er wel staan en dat deed Gootjes voor de 105e keer in een geel-zwart shirt. De bezoekers beseffen inmiddels dat de kans op de titel wel is verspeeld en raken steeds gefrustreerder. De administratie van het arbitrale trio draait overuren. Toch krijgt GVVV nog één goede kans op de aansluitingstreffer. De ingevallen Van der Valk is er vandoor aan de linkerkant, maar is kennelijk nog niet helemaal warm. Oog in oog met Van Nieuwkoop faalt de aanvaller hopeloos door de bal in de korte hoek te schieten tegen Van Nieuwkoop terwijl de verre hoek helemaal open lag.

In de blessuretijd is er alleen nog sprake van een rode kaart voor Cusell. De invaller, die ook al de kleur geel was voorgeschoteld deze wedstrijd, mag een halve minuut eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten wanneer Perez direct rood trekt voor een harde overtreding op Kolder. Ook Kolder verlaat voortijdig het veld, maar helaas voor hem wel op een brancard. Cusell gaat overigens zonder morren naar de kant, waarschijnlijk zijn zonde overpeinzend. Kolder is genoodzaakt de dokterspost te bezoeken. Behalve dit smetje is de conclusie toch dat de toeschouwers een leuke pot voetbal hebben gezien en er drie punten kunnen worden bijgeschreven, iets waarmee dit keer ook de Katwijk-supporter zeer tevreden zal zijn… 

Rijnsburgse Boys – GVVV   3-1 (1-0)
38) Winter (strafschop)   1-0
52) Elkaddouri    1-1
71) Freke     2-1
79) Gootjes    3-1

Gele kaarten RBB: Olenski, Kolder
Gele kaarten  GVVV: Terschegget, Hulsbos, Adnane, Van der Wilt,       Cusell
Rode kaarten GVVV: Cusell

Scheidsrechter: Perez
Toeschouwers: 1200  

Opstelling Rijnsburgse Boys:
Van Nieuwkoop, Olenski (78: Van Beuningen) , Freke, Breinburg, Kolder (90+3: Kras), Van den Boogaart, Winter, Kuhlmann, Van der Vijver, Van Bochoven, Kluin (70: Gootjes)
Opstelling GVVV:
Jansen, Hulsbos, Adnane, Terschegget, Den Hartog, Brouwer, Elkaddouri (79: Van der Valk), Bonke, Van Hoof (70: Cusell), Oostinjen, Van der Wilt