outhands

Rijnsburgse Boys – Harkemase Boys in de pers

 Ook al was het treffen tussen de twee Boys wellicht dan niet de wedstrijd die het meest in het oog sprong afgelopen week, zeker in de Friese pers kreeg de wedstrijd de nodige aandacht. “Overlevingsveldtocht dreigt voor Harkemase Boys” meldt de Leeuwarder Courant in haar papieren maandageditie. De 4-1 is een pittige afstraffing maar ietwat geflatteerd. Aldus trainer Wieb Rodenhuis. “Dit deed me denken aan de wedstrijd tegen Spakenburg (4-1). Bij vlagen kunnen we netjes meevoetballen maar uiteindelijk wint de kwaliteit het.” “Harkemase Boys buigt wederom het hoofd” is de inleiding op de conclusie in het Friesch Dagblad dat “Harkemase Boys ook zaterdag bij Rijnsburgse Boys geen potten heeft kunnen breken.” “De houding van trainer Wieb Rodenhuis na weer een teleurstellend resultaat viel te prijzen. De oefenmeester uit Britsum had heus wel gezien dat zijn ploeg ondanks de ruime marge in de uitslag helemaal niet was weggespeeld”. Nee, Rodenhuis kreeg nog de complimenten voor het spel van zijn ploeg van collega-trainer Niek Oosterlee, maar ook hij wist het verschil tussen bloemen en punten.” Het is te hopen dat de Friese trainer ergens dan nog wel een bosje bloemen heeft weten te bemachtigen afgelopen weekend.

“Wel winst, geen glorie” concludeert Robbert Minkhorst in het Leidsch Dagblad. “Rijnsburgse Boys hoefde zaterdag niet diep te gaan tegen Harkemase Boys om toch ruim te winnen, zij het dat de ploeg van Niek Oosterlee daarbij de hulp kreeg van het arbitrale trio. Minkhorst duidt daarbij op de totstandkoming van de derde en vierde treffer waarbij Jeffrey Winter vóór totstandkoming van de corner (3-1) en bij de pass richting doel (4-1) in eerste instantie buitenspel zou hebben gestaan. Voer voor een leuke discussie bij de koffieautomaat: wordt aanvankelijk buitenspel opgeheven of niet? Oosterlee laat in de krant verder optekenen dat Harkemase Boys meer betaald voetbalervaring aan boord heeft dan de Rijnsburgers. “Ze moeten daar alleen acht nieuwe spelers inpassen. Het zijn echt geen pannekoeken die daar rondlopen”. Heeft onze Niek er toch ééntje over het hoofd gezien.

In het Nederlands Dagblad trekt André Bijl de conclusie: “Uien zakelijk naar winst”. “Zonder tot briljant voetbal te komen, pakte Rijnsburgse Boys zaterdag op sportpark Middelmors de volle winst. Laagvlieger Harkemase Boys had ogenschijnlijk lang uitzicht op een puntje, maar werd in de slotfase op een flinke nederlaag getrakteerd.” “De driepunter kwam dit keer niet tot stand met wervelend voetbal. ‘Het is geen tikkie takkie voetbal vanmiddag’, constateerden de supporters”. ”De andermaal uitblinkende aanvoerder Kevin Winter legde de bal uit een corner panklaar op het hoofd van Jos van Beuningen die koeltjes inkopte: 1-0.” Wat heet, het was zelfs een coole actie van onze Jos.

Digitaal is het wat magertjes deze week. Vandaar dat je rustig de tijd kunt nemen voor deze tekst via Omrop Fryslân. “Harkemase Boys is yn de njoggende wedstriid tsjin de sechsde ferliespartij oanrûn. Sneon wie Rijnsburgse Boys mei 4-1 te sterk. Yn de earste helte kaam de ploech fan Wieb Rodenhuis op in 2-0 efterstân, omdat Rijnsburgse Boys doe sterker wie. Rob van Bunderen die krekt foar it skoft wat werom: 2-1 Nei de tee gie de striid lykop. Let yn de twadde helte bepaalde de thúsploech de einstân troch noch twa kear te skoaren.” De vertaling is op aanvraag beschikbaar. “Rijnsburgse Boys simpel langs Friezen” is er bij TV West terug te vinden. De website van Harkemase Boys opent met “Late capitulatie Harkemase Boys op de Middelmors in Rijnsburg”. Een aardige tegenhanger voor de late zekerstelling van de Rijnsburgse Boys, zoals Marcel van der Vijver die op onze website publiceerde. De webredactie trok een vergelijking met de wedstrijd van vorig jaar: toen stonden de Friezen bij rust met 3-0 achter, nu werd de strijd pas vlak voor tijd definitief beslist.