outhands

Rijnsburgse Boys – Hardenberg in de pers

 Maar liefst 20 perskaarten moesten Gerard van der Meij afgelopen zaterdag uitdelen. De belangstelling van de pers voor de openingswedstrijd in de Topklasse was dan ook groot te noemen. Voortaan een wekelijks overzicht wat opviel in de media.

In De Telegraaf is er alleen belangstelling voor de zaterdagwedstrijd ARC-IJsselmeervogels. De traditionele topklasse-pagina wordt grotendeels in beslag genomen door nieuws rondom de zondagcompetitie. Wel meldt de krant dat de 10 ballenjongens voortaan ook bij de warming-up al hun positie langs het veld moeten innemen.

Traditiegetrouw wijdt het Leidsch Dagblad een volledige pagina aan de prestaties van de Uien. De krant ziet samen met Niek Oosterlee het doelpunt van Kevin Winter als “Pleister op de wonde” en vindt dat Rijnsburgse Boys meteen een steekje laat vallen. “We hebben onszelf tekort gedaan” meldt de Rijnsburgse trainer verder in de krant. Ted Verdonkschot verklaart het behoudende spel van de oranjehemden. “Als je in Rijnsburg op voorsprong komt, ga je niet vol op de aanval spelen. Dan ga je zeker op je bek.`
Ook Richard van Nieuwkoop krijgt de gelegenheid zijn verhaal te doen. “Dit reken ik mezelf zwaar aan” meldt de doelman die zaterdag in een fraaie blauwe outfit al snel een inschattingsfout maakte waardoor de 0-1 op het scorebord verscheen. “Vandaag mag ik me klote voelen, daarna moet de knop om. Ik weet wat ik kan. En dat ga ik de komende weken laten zien ook”.

Bij HHC Hardenberg was ook sprake van een debuterende doelman: “2-2 was mijn fout” meldt  Raymond Beukeveld op de supportssite forzahcc.nl. “Ik roep als keeper hard ‘los’ en dan moet ik die bal gewoon hebben” aldus de keeper.

De collega’s van Hardenberg’s webteam publiceren een realistisch wedstrijdverslag op internet onder de kop “HCC weerstaat Rijnsburgse storm”. “Rijnsburgse Boys was zeker in de eerste helft veruit de betere ploeg en de puntendeling was niet meer dan een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Als HHC Hardenberg in de rust tegen een grote achterstand had aangekeken, had niemand daar raar van opgekeken. HHC Hardenberg mag zich gelukkig prijzen met het ene punt.”, zo valt er op hcc-hardenberg.nl als conclusie te lezen.