Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys handelt snel en haalt nieuwe spits

Na het plotselinge vertrek van Anthony van Dongen (om privéredenen) en het voortijdig ontbinden van het contract van Jan Willem Tesselaar (werk), heeft Rijnsburgse Boys snel gehandeld en een nieuwe spits vastgelegd. Zijn naam: Michiel Hemmen (32), in het verleden onder andere speler bij SC Cambuur in de eerste en eredivisie en sinds twee maanden terug uit Australië, waar hij vanaf februari 2019 voetbalde.

“Door de coronacrisis is alles anders dan anders,” zegt Michiel Hemmen. “Hierdoor ben ik noodgedwongen voortijdig teruggekomen uit Australië. Vervolgens hoorde ik van Sjaak Polak, met wie ik nog heb samengespeeld bij Veendam, dat Rijnsburg een spits zocht. Ik ben een kop koffie gaan drinken met Gerrit Paauw en trainer Henk Wisman en toen was het eigenlijk vrij rap rond.”
Mooiste jaren bij Cambuur
Michiel Hemmen heeft bij meerdere clubs in de eerste en eredivisie gespeeld, gevolgd door een half jaar bij FC Lienden in de tweede divisie. Zijn ‘mooiste en beste jaren’ had hij bij SC Cambuur. “Dat is wel mijn club geworden. In mijn eerste jaar werden we kampioen van de eerste divisie. Ik werd clubtopscorer met 17 goals. Ook het seizoen erop in de eredivisie ging het goed. We wisten ons te handhaven.”
Aanspeelpunt
Rijnsburgse Boys kende hij tot voor kort alleen van de wedstrijd tussen FC Lienden en Rijnsburg in oktober 2018. Michiel: “We wonnen in Lienden met 3-1. Ik ken nog geen medespelers, maar dat is geen probleem. We gaan er een mooi jaar van maken. Rijnsburg is een mooie club die graag bovenin meedraait. Een basisplaats is me niet gegarandeerd, dus ik moet het in de voorbereiding laten zien.”  
De 1.93 meter lange spits omschrijft zichzelf als een ‘aanspeelpunt die de bal goed kan vasthouden zodat andere spelers kunnen aansluiten’. Michiel Hemmen woont in Amsterdam.
Carrière Michiel Hemmen
De betaaldvoetbalcarrière van Michiel Hemmen begon bij FC Volendam, in seizoen 2005-2006, waar hij ook een deel van zijn jeugdjaren doorbracht. “Toen ik een jaar of vijftien was en ik bij de junioren speelde, was Henk Wisman hoofdtrainer van Volendam. Dat was een mooi jaar, want het eerste elftal promoveerde naar de eredivisie. Nadat Wisman was vertrokken, heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. Het is grappig dat ik hem nu in de herfst van mijn carrière weer tegenkom.”
Eerdere clubs
Andere clubs waar Michel Hemmen sinds seizoen 2005-2006 speelde, waren Veendam (eerste divisie), AGOVV Apeldoorn (eerste divisie, waar hij in één seizoen 20 goals maakte), KVC Westerlo (Belgische eersteklasser), SC Cambuur (eerste en eredivisie), BK Häcken (Zweden), Excelsior Rotterdam (eredivisie), weer Cambuur (eerste divisie), FC Emmen (eerste divisie) en FC Lienden (tweede divisie), waar hij een half jaar speelde alvorens af te reizen naar Australië, waar hij samen met zijn broer op het tweede niveau speelde.