Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys haalt middenvelder van Telstar

Met ingang van komend seizoen speelt Edo Knol bij Rijnsburgse Boys. Afgelopen weekend tekende de 22-jarige middenvelder, die zowel op 6 als op 8 kan spelen, een contract voor twee seizoenen. Knol voetbalt sinds 2014 bij eerstedivisionist Telstar, waar hij circa tachtig wedstrijden speelde.

“Bij Telstar ben ik full-prof maar die club heeft laten weten niet verder met mij te willen,” legt de nieuwste aanwinst van Rijnsburg uit. “Daarom ben ik me nu aan het oriënteren op een maatschappelijke carrière, in combinatie met voetballen bij Rijnsburgse Boys. Wat het wordt – werken of een studie – weet ik nog niet. Ik laat alles eerst maar even op me afkomen en dan zien we wel verder. Rijnsburg is een mooie club, waarover ik goede verhalen heb gehoord van oud-Rijnsburg-speler Joost Kuhlmann, die ik ken van EDO waar ik sinds vier jaar jeugdtrainer ben. Verder ken ik Virgil Deen en Gino Demon. Zij komen uit hetzelfde dorp als ik: Velserbroek.”
Vorige clubs
Edo Knol begon zijn carrière in de jeugd van VSV (Velserbroek), waarna hij overstapte naar hoofdklasser EDO, waar hij als 16-jarige debuteerde in het eerste elftal. Daarna speelde hij een jaar bij ADO Den Haag in de A1 en in het beloftenelftal. Vervolgens maakte Edo de overstap naar Telstar waar hij dit seizoen in de basis begon, maar gaandeweg dit jaar verloor hij zijn plek in de basiself.