Marylène Hogewoning

Rijnsburgse Boys – GVVV: 1-2 (0-2) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys komt te laat met aansluitingstreffer

GVVV heeft haar revanche gekregen voor de nederlaag in de heenwedstrijd. Door een beroerde eerste helft van de geel-zwarten konden de Blauwen op een 0-2 voorsprong komen. Ook al ging zichtbaar de knop om in de tweede helft, verder dan één goal kwam Rijnsburgse Boys niet. En zo eindigde de eerste thuiswedstrijd van 2024 in een teleurstellende nederlaag.

Een valse start
Rijnsburgse Boys kwam totaal verkeerd uit de startblokken na het beginsignaal van scheidsrecht Shona Shukrula. Alles mislukte: simpel voetbal, opbouwen, duels winnen, bal in de ploeg houden en ga zo maar door. GVVV was aan de andere kant fel en zat zeer kort op de spelers van Rijnsburg. Ze waren overduidelijk naar Middelmors gekomen om drie punten over de streep te trekken.
Het was dus ook volkomen terecht dat na een kwartier spelen GVVV op een 0-1 voorsprong kwam. Een snelle aanval van GVVV werd benut door Justin Spies en dus stond Rijnsburgse Boys achter. Maar daar bleef het niet bij. Drie minuten later was het weer raak. Na een knappe redding van Wesley Zonneveld kon Genrich Sillé van afstand alsnog de touwen vinden: 0-2. Na die vroege tegentreffers kreeg Rijnsburgse Boys nog steeds geen grip op het soepel lopende spel van de Blauwen. GVVV kreeg alleen maar nog meer kansen op een grotere voorsprong. Daarbij creëerde Rijnsburgse Boys bijna geen enkele kans de gehele eerste helft. En dus ging Rijnsburg aan de thee met een flinke achterstand.

De knop om
De boodschap voor de tweede helft was duidelijk: rug rechten en snel de aansluitingstreffer vinden. Hein Leliveld probeerde wat meer pit in het spel te krijgen door Bram de Bruin en Lesley Bakker in de ploeg te brengen in plaats van Jeroen Spruijt en Roderick Gielisse. De rollen waren duidelijk anders verdeeld in de tweede helft: GVVV ging meer naar achter hangen en liet Rijnsburgse Boys wat meer komen. Van het felle voetbal was niet veel meer over en dus kregen de Uien de ruimte om meer kansen te creëren. Toch wist GVVV, Rijnsburg goed van de goal af te houden want het duurde even voordat de Boys echt gevaarlijk werden. Rond de 60e minuut kreeg Rijnsburgse Boys twee kansjes via schoten van beide Brammen, maar deze resulteerden niet in een goal.

Puntje van je stoel
Het werd pas echt spannend in het laatste kwartier. Bram de Bruin kon in de 75e minuut bijna de aansluitingstreffer achter zijn naam schrijven. Helaas belandde zijn kopbal op de paal. Niet veel later ging Rijnsburgse Boys nog meer druk uitoefenen op GVVV door Ilias Kariouh als extra aanvaller in te brengen. Deze tactiek pakte binnen vijf minuten al goed uit voor de geel-zwarten. Doormiddel van een foutje van de keeper van GVVV kreeg Zeldenrust de bal op zijn hoofd en kon vrij binnenkoppen. Daar was de aansluitingstreffer eindelijk: 1-2. Rijnsburgse Boys was daarna zichtbaar op jacht naar de gelijkmaker. De grootste kans daarop kwam in blessuretijd. Mitchi Huijsman had de 2-2 op de schoen, helaas kon de keeper dit voorkomen. Maar een nog grotere kans kwam in de rebound. Delano Asante kon de bal zo binnenschieten, maar helaas ging zijn schot hoog over.

Een mislukte eerste helft kon helaas niet worden goed gemaakt. De aansluitingstreffer kwam te laat in de wedstrijd waardoor de Boys, ondanks de grote kansen die de ploeg nog kreeg, helaas niet meer toekwamen aan de gelijkmaker. En zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag. Dat is jammer want de ploeg van Hein Leliveld zat de laatste paar wedstrijden in een goede flow. Aankomend weekend heeft het eerste een vrije zaterdag. De dinsdag daarop kunnen de Uien weer gaan knallen in de inhaalwedstrijd tegen Excelsior Maassluis.

Rijnsburgse Boys – GVVV: 1-2 (0-2)

Scheidsrechter: Shona Shukrula

Toeschouwers: 900

Scoreverloop:
15’ Justin Spies: 0-1
18’ Genrich Sille: 0-2
79’ Furhgill Zeldenrust: 1-2

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Bram Ros
Gele kaarten GVVV: Genrich Sille

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Roderick Gielisse (45’ Lesley Bakker), Dennis van der Plas, Daan Walraven, Nino Klaver (90+2’ Mitchi Huijsman), Dani van der Moot, Jeroen Spruijt (45’ Bram de Bruin), Furhgill Zeldenrust, Delano Asante, Sjors Kramer (59’ Bram Ros), André Morgan (75’ Ilias Kariouh).
Opstelling GVVV: Byron Burgering (75’ Jonathan Berrio), Mart de Jong, Danny de Leeuw (88’ Leroy George), Tariq Dilrosun, Dirk Homoet (67’ Quincy Veenhof), Ilias Latif (67’ Taoufik Adnane), Barry Maguire, Joeri Potjes, Genrich Sille (75’ Quiermo Dumay), Justin Spies, Jan van Willige.