Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – GVVV 0-1 (0-0)

Rijnsburgse boys is het haasje tegen GVVV

En weer ging een thuiswedstrijd verloren. Voor de zesde keer dit seizoen werden de punten aan de tegenstander mee naar huis gegeven. Daar staat vier overwinningen en drie gelijke spelen tegenover. In een weekeinde waar het vinden van paaseieren een traditie is was het tijdens deze editie van Rijnsburgse Boys – GVVV zoeken naar hoogtepunten. Het echte paasvuur werd niet ontstoken, wel werd er geschiedenis geschreven. De bezoekers uit Veenendaal hadden in de Topklasse nog nooit een punt gehaald op de Middelmors. Niek Oosterlee liet na afloop duidelijk blijken niet tevreden te zijn. “We willen de mensen zeker hier thuis ook vermaken. Hier baal ik verschrikkelijk van. Als technische staf vragen we ons zeker af waar het aan ligt. Hoe kan dat”. Maar een antwoord op die vragen is nog niet voorhanden.
Toch had niemand er vreemd van opgekeken wanneer de thuisploeg na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong was gekomen. Wordt in eerste instantie gevaar vanaf de linker- (voorzet Westmaas) en rechterzij kant (voorzet Wijks) nog geblokt, het grootste gevaar komt even later door het midden. Raily Ignacio stuit in eerste instantie nog op doelman Johan Jansen maar de afketsende bal ligt plotseling voor de voeten van Jeffrey Koemans. Die schiet in maar niet binnen want Wouter Bonke weet de bal uit het verder lege doel te koppen. Diezelfde Koemans weet met veel inzet even later de achterlijn de halen en terug te leggen op Danny van der Vijver. De aanvoer heeft niet alleen te maken met een lastige hoek maar vindt ook de doelman van GVVV op zijn weg.

rbb-gvvv (1)

Foto Hans Heemskerk


Veel valt er daarna in het tweede kwartier van de wedstrijd niet te beleven. Of het moet zijn dat Mikula Ristic de mogelijkheid voor de 0-1 laat liggen. De vervanger van Dennis van Meegdenburg in de spits richt zijn vizier net iets te hoog zodat zijn inzet niet vlak onder maar op de lat terecht komt. Even daarvoor was de bal ook al uit het niets tussen een kluwen van spelers en de paal net naast het doel verdwenen. Verder valt te constateren dat Marvin Wijks het lastig heeft tegen Taoufik Adnane. De anders zo rappe buitenspeler komt zijn tegenstander nauwelijks voorbij. Nog eenmaal is Rijnsburgse Boys voor rust gevaarlijk voor het doel. Terwijl Raily Ignacio Johan Jansen belemmert in zijn zicht kopt Danny van der Vijver vlak over. Daar tegenover staat nog een schot van Sherwin Grot die Richard van Nieuwkoop met gemak klemvast pakt.
rbb-gvvv (2)

Foto Hans Heemskerk


Het is met name Simon Brouwer die GVVV in het begin van de tweede helft op sleeptouw neemt. In eerste instantie gaat een tip-in over de lat, even daarna komt Brouwer oog in oog met Richard van Nieuwkoop. Maar de Veenendaalse middenvelder tikt de bal in handen van de Rijnsburgse doelman. Het is dat Sherwin Grot daarna in het strafschopgebied één kapbeweging te veel maakt waardoor Leon Tol in samenwerking met Richard van Nieuwkoop redding kan brengen zodat een achterstand kan worden voorkomen. In aanvallend opzicht kunnen de Rijnsburgers vanmiddag weinig brengen. Te vaak komt een pass van achteruit terecht bij een blauw shirt op de andere helft. En dat is al sinds jaar en dag de kleur van het shirt waar de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging in speelt. Gelukkig weet ook de Rijnsburgse verdediging niet te scoren en gaat een terugspeelbal van Jeroen Hessing langs de juiste kant van de paal.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Met Martin van Eeuwijk in de ploeg wordt de thuisclub toch wat gevaarlijker. Een inzet van Cas Knoester krijgt Johan Jansen niet direct klem, de tweede inzet van Raily Ignacio echter wel. Met nog zo’n tien minuten spelen op de klok lijkt de Rijnsburgse topscorer warmgedraaid. Binnen een paar minuten tijd weet hij zichzelf een aantal keren goed vrij te spelen. Maar zijn inzet gaat of naast of wordt door doelman Jansen gepareerd. Diezelfde doelman weet ook een voorzet van Danny van der Vijver onschadelijk te maken voordat Raily Ignacio gevaar kan stichten. Waar iedereen zich kan verzoenen met een 0-0 gelijkspel is het Sherwin Grot die er voor zorgt dat de Rijnsburgers alsnog het haasje zijn. In volle vaart neemt hij de bal met de hak mee en laat Richard van Nieuwkoop vervolgens kansloos. Mocht er een top-tien van mooiste topklassedoelpunten bestaan dan verdient deze treffer daar zeker een plaats in. De tijd is vervolgens te kort om de stand een draaglijker aanzicht te geven.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Niek Oosterlee was na afloop van mening dat geen van beide ploegen aanspraak op een overwinning mochten maken. “Niet alleen wij maar ook zij hebben de nodige kansen gekregen. Vanuit de omschakeling waren zij gevaarlijk. We zetten uiteindelijk zelf Grot in een grote ruimte. En dan is hij gevaarlijk, dat weten we. Niet handig gespeeld dus. Het moeilijkst is om het spel simpel te spelen. Maar onze spelers kiezen niet altijd voor de makkelijkste oplossing”. De wedstrijd van vandaag staat niet helemaal op zichzelf, aldus de trainer. “Een aantal dingen komen te vaak terug, het lijkt wel een tendens dat we slecht uit de kleedkamer komen. Als je verder naar onze cijfers ziet dat moet je constateren dat we teveel van Raily afhankelijk zijn. Slechts vijfendertig doelpunten maken we en krijgen er evenveel tegen. Dan sta je normaal gesproken niet in het linker rijtje. Sommige van onze spelers komen vandaag in een positie dat de bal tegen het netje moet. Maar het gebeurt niet”.
Rijnsburgse Boys – GVVV: 0-1 (0-0)
88: Sherwin Grot: 0-1
Scheidsrechter: P.N. van der Burg
Toeschouwers: 1.200
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Mark van den Boogaart, Renee Troost
Gele kaarten GVVV: Rodny Hofman, Simon Brouwer, Wilco den Hartog
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Kevin Westmaas, Renee Troost, Jeroen Hessing, Leon Tol, Danny van der Vijver, Cas Knoester (74: Resham Sardar), Mark van den Boogaart, Marvin Wijks (87: Quincy van de Leuv), Rally Ignacio en Jeffrey Koemans (69: Martin van Eeuwijk)
Opstelling GVVV: Johan Jansen, Rodny Hofman (62: Ryan Holman), Wouter Bonke, Wilco den Hartog, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Simon Brouwer, Tom Oostinjen, Martin van Eck, Mikula Ristic (86: Danny de Leeuw) en Sherwin Grot