outhands

Rijnsburgse Boys – Genemuiden in de pers

 Is het toeval of niet: zo rond 17.30uur zaterdagmiddag koppen zowel Voetbal op Zaterdag als NOS Teletekst dat Rijnsburg “ruim langs Genemuiden” is gegaan. In de tijd die volgt kreeg Freek Louis van Voetbal op Zaterdag de volgende ingeving boven zijn samenvatting: “Rijnsburgse Boys speelt als een titelkandidaat”. Uitgerekend als de concurrent sponsor van de week is citeert de verslaggever het oranje reclamebord “Op Jan kun je rekenen”. Jan was bij de Uien niet te vinden maar Bennie en Kevin krijgen alle eer. Volgens de site konden de gasten alleen het eerste half uur drie kansjes noteren, daarna werden ze volledig weggespeeld. Trainer Karrenbelt had dan ook geen goed woord over voor de prestaties van zijn spelers.

Ook de collega’s op de website van SC Genemuiden winden er geen doekjes om. “Genemuiden kwam van een koude kermis thuis uit Rijnsburg, de hoop dat Sportclub aan zou kunnen haken bij de kampioenskandidaten werd ruim verstoord.” “De bal ging wat sneller rond en in de passing kwam steeds meer overtuiging. Bijna elke bal viel goed, de eerste scheurtjes ontstonden in het Genemuider bolwerk. De snelle omschakeling, de fysieke overmacht en zuivere balbehandeling begonnen Genemuiden parten te spelen.” En ook deze web-verslaggever komt tot de conclusie dat je ooit gewoon allemaal supporter van Rijnsburgse Boys wordt. “Hoewel wrang voor Genemuiden, het vertoonde spel van Rijnsburg vergoedde veel. Voor zulk voetbal kom je naar de velden.” Het verlies tegen Rijnsburgse Boys zal de bezoekers overigens niet vreemd in de oren hebben geklonken. Een dag eerder was deze, tijdens een stamppotbuffet in Genemuiden, al door wedstrijdanalist Jan van Halst voorspeld. “De Uien laten Sportclub huilen” luidt de spitsvondige kop van Gert Jan v/d Berg op Genemuiden Actueel. Niet helemaal ten onrechte plaatst deze plaatselijke website Richard van Nieuwkoop in de schijnwerpers, gelet op de mogelijkheden die hij in het eerste half uur voor de groen-witten om zeep helpt. In de opmaat naar de drie doelpunten vergelijkt de verslaggever Rijnsburgse Boys met een basketbalteam dat haar tegenstander rondom het stafschopgebied vast zet.

André Bijl meldt in het Nederlands Dagblad dat ruim 47% van haar lezers Rijnsburgse Boys als kampioenskandidaat nummer 1 ziet. Concurrent Spakenburg krijgt 34% toebedeeld. Maar volgens Oosterlee horen ook GVVV, Genemuiden, Katwijk, Noordwijk en de Vogels in dat rijtje thuis. Ook Bijl is kennelijk supporter, of in ieder geval liefhebber: “De Uien spelen bij vlagen fantastisch voetbal waarbij de tegenstander compleet wordt dolgedraaid. De gevaarlijke spitsen worden ondersteund door het creatieve middenveld waar Kevin Winter de scepter zwaait en opkomende verdedigers zorgen voor druk en dreiging. Vijandelijke verdedigingen worden opengespleten; doelpunten vallen als rijpe appels van de boom.” Hennie Kanbier meldt in het Leidsch Dagblad dat Rijnsburgse Boys het weerzien met de competitie goed bevallen is. Hij trekt een vergelijk met de dijkproblemen in de afgelopen weken. Rond de klok van 15.00 uur was er geen sprake meer van sijpelen maar van een complete doorbraak. “Genemuiden stond erbij, keek er naar en had geen enkel verweer meer”. Dit in tegenstelling tot het eerste half uur van de wedstrijd. “In de eerste vijfentwintig minuten was Genemuiden namelijk eerder bij een doelpunt geweest en speelde de ploeg van Richard Karrebelt gedurfd, brutaal en als een ploeg die bovenin meedraait”.