Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – FC RIJNVOGELS 2–1 (2–0) – VERSLAG

rijnsburgse boys start met oefenwinst

Na een eerste training op zaterdag 9 juli jl. was het vandaag de officieuze aftrap voor het seizoen 2022-2023. Op sportpark Middelmors kwam FC Rijnvogels op bezoek. Afgelopen seizoen promoveerde deze club naar de 3e Divisie.  

Foto: Jan Jungerius

Voor FC Rijnvogels was het de derde oefenwedstrijd na eerdere winst op Scheveningen en een verloren partij tegen Zwaluwen. De Katwijkers knippen hun voorbereiding in twee delen op. Voor hen volgen nu twee weken vakantie, daarna wordt de draad op 1 augustus weer opgepakt. 

Bij Rijnsburgse Boys keert een deel van de spelersselectie pas volgende week van vakantie terug. Naast doelman Guus Zuidema speelden Rob Overvliet, Daan Walraven, Nino Klaver en Jordy Hilterman hun eerste minuten voor de Rijnsburgers. Samen met Dennis van der Plas, Marc Magan, Dani van der Moot, Bram de Bruin, Delano Asante en Anthony van Dongen (terug van weggeweest) vormden ze in de eerste helft de basis van de thuisploeg.

Foto: Jan Jungerius

In de tweede helft – de wedstrijd duurde twee keer 35 minuten – maakten ook Gilbrano Plet, Lucia Leverland en Sjors Kramer hun debuut in het geel-zwart. Daarnaast maakten Jeffrey Jongeneelen en Furhgill Zeldenrust maakten hun opwachting. 

Voor Rijnsburgse Boys scoorden Anthony van Dongen (11.) en Jordy Hilterman (22.)

Vlak voor tijd scoorde Virgil Tjin Asjoe (64.) tegen.