Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – FC Lisse 4-3 (2-0)

Rijnsburgse Boys en FC Lisse geven competitie een leuk slotakkoord

Normaliter is Rijnsburg al een dorp van bloemen maar rondom de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen waren de boeketten ruimschoots op het sportpark aanwezig. Danny van der Vijver kwam voor de 250e keer in actie voor Rijnsburgse Boys en werd daarom al vóór de wedstrijd in de bloemetjes gezet. En er was een bijzondere entree voor Kevin Winter. Hij speelde voor FC Lisse, IJsselmeervogels en voor Rijnsburgse Boys maar zijn afscheidswedstrijd speelde hij in wederom voor de club van geel en blauw. Zijn drie kinderen droegen bij de opkomst van de elftallen de shirts waarin hij speelde. Een grote meneer uit het amateurvoetbal speelde zijn laatste wedstrijd op niveau, Kevin Winter nam uiteindelijk afscheid na 69 speelminuten in FC Lisse 1. Zoals het in dit geval hoort, met een staande ovatie. Uiteraard werden na afloop van de wedstrijd ook de nodige spelers van bloemen voorzien.

rbb-fclisse (1)

Foto Hans Heemskerk


Geen rustige openingsfase dit keer maar twee teams die beheerst de aanval proberen te kiezen. Waarbij het de bezoekers zijn die het betere van het spel hebben. En ook de kansen creëren. Thierry Monteny heeft de eerste mogelijkheid maar zijn volley gaat over het doel. Binnen het kwartier moet Rick van der Burg gestrekt naar de hoek om een inzet tot corner te verwerken. De doelman heeft voor deze wedstrijd de voorkeur gekregen zodat Richard van Nieuwkoop deze keer op de bank zit. Ook Tim Orlowski – geen onbekende op de Middelmors – staat bij FC Lisse onder de lat terwijl Mark de Vries deze keer de rol van reservedoelman invult.
Na het eerste half uur mag geconcludeerd worden dat het FC Lisse is dat voetbalt maar Rijnsburgse Boys is de ploeg die scoort. Of wellicht beter geformuleerd: is het Raily Ignacio die scoort. Een doelpunt van haast ongekende schoonheid. Scoren met een omhaal in het strafschopgebied waarbij de bal als een lob diagonaal over doelman Orlowski binnen valt. De Rijnsburgse spits maakt weer eens ouderwets het verschil want bijna tien minuten later krijgt hij het nogmaals op z’n heupen. Ditmaal is hij alleen ten koste van een overtreding af te stoppen met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied als gevolg. Nu is het Leon Tol die van zestien meter snoeihard uithaalt en de bal in de linkerbovenhoek van het doel pegelt: 2-0.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Is het Nigel Hardenberg die vlak voor rust nog een bal op het dak van het doel deponeert, vlak na de thee wordt zijn inzet van de doellijn gehaald. Rik Vermeulen haalt in een riante positie uit maar zijn inzet gaat voorlangs, uit een moeilijke hoek schiet Hardenberg vervolgens in maar de voet van Van der Burg biedt redding. Twee minuten later staat het gewoon 3-0 voor de thuisclub. Ronald Breinburg, na rust ingevallen, kopt de bal uit een hoekschop richting Raily Ignacio die doeltreffend uithaalt. Vervolgens is het FC Lisse dat een paar keer aanspraak maakt op een treffer. Kevin Winter legt vanaf de achterlijn fraai terug op de opkomende Rik Vermeulen. Maar dienst inzet wordt geblokt. En even daarna is het diezelfde Vermeulen die met behulp van Danny van der Vijver niet echt tot een schot kan komen voordat Ronald Breinburg opruiming kan houden. En passant kopt Roel de Goede ook nog even uit een corner hard naast.
rbb-fclisse (3)

Foto Hans Heemskerk


Even daarvoor lieten de Uien nog een kans op 4-0 voorbij gaan. Danny van der Vijver kopt de bal subtiel door zodat deze achter de verdediging van FC Lisse valt. Raily Ignacio passeert vervolgens doelman Orlowski maar heeft ondertussen ook de bal te ver naar voren gespeeld zodat de stand niet nog dramatischer voor de bezoekers wordt. Het tegenovergesteld gebeurt, Kevin Winter scoort zijn laatste goal ooit door een strafschop binnen te schieten nadat Thierry Monteny in het strafschopgebied onderuit was getrokken: 3-1. Een minuut later is de marge echter weer teruggebracht naar drie. Geklungel in de Lisse-verdediging levert balbezit op voor Danny van der Vijver. Zijn pass op Raily Ignacio leidt tot de vierde treffer van de Rijnsburgers, met een droge knal in de korte hoek treft de spits voor de 22e keer doel (4-1). De topscorer van de Topklasse van vorig seizoen eindigt daarmee dit jaar op een tweede plaats. Het bewijs van uitzonderlijke kwaliteit.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Met een kopbal op de lat van Ignacio is het Rijnsburgse feestje daarmee zo’n beetje afgelopen, zeker als Mark van den Boogaart een kwartier voor tijd met een knieblessure van het veld af moet. Terwijl er op dat moment al drie keer gewisseld is. Links en rechts vallen er dus wat gaatjes en het is dan ook niet vreemd dat Thierry Monteny even daarna de achterstand een wat draaglijker aanzien voor FC Lisse geeft (4-2). Quincy van de Leuv krijgt vervolgens nog een paar mogelijkheden zijn afscheid met een doelpunt op te luisteren. Op aangeven van Resham Sardar schiet hij over, een vrije trap van zijn schoen gaat via de lat over het doel. Het laatste wapenfeit deze middag komt op naam van Nigel Hardenberg. Met nog drie minuten op de klok schiet hij de aansluitingstreffer binnen. Maar echt spannend wordt het daarna niet meer.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Na afloop van de wedstrijd waren er bloemen voor de vertrekkende spelers Ahmed Ali, Mark van den Boogaart, Ronald Breinburg, Quincy van de Leuv, Max Lobel, Matthijs de Mooij en Kevin Westmaas. Tevens werd de Gouden Ui aan Mark van den Boogaart uitgereikt. Bij de stemming voor deze supportersprijs waren Richard van Nieuwkoop en Kevin Westmaas respectievelijk derde en tweede geworden. In een competitie waar Kozakken Boys uiteindelijk kampioen werd eindigde Rijnsburgse Boys op de zevende plaats. Een plaats die volgend seizoen voldoende is voor plaatsing in de Tweede Divisie.
Rijnsburgse Boys – FC Lisse: 4-3 (2-0)
29: Raily Ignacio: 1-0
38: Leon Tol: 2-0
49: Raily Ignacio: 3-0
63: Kevin Winter: 3-1
64: Raily Ignacio: 4-1
78: Thierry Monteny: 4-2
87: Nigel Hardenberg: 4-3
Scheidsrechter: C. Mulder
Toeschouwers: 1.300
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Ronald Breinburg
Gele kaart FC Lisse: Roel de Goede
Opstelling Rijnsburgse Boys: Rick van der Burg, Kevin Westmaas, Renee Troost, Leon Tol (46: Ronald Breinburg), Ahmed Ali, Danny van der Vijver, Mark van den Boogaart, Resham Sardar, Marvin Wijks (73: Jeffrey Koemans), Rally Ignacio en Javier Martina (68: Quincy van de Leuv)
Opstelling FC Lisse: Tim Orlowski, Niels Buijs, Tom Zoontjes, Justin Valk (85: Kevin Weijers), Roel de Goede, Richard van Heulen, Kevin Winter (69: Renaldo Jongebloet), Mike Filippo (52: Tom Broekhuizen), Thierry Monteny, Rik Vermeulen en Nigel Hardenberg