Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys – FC Lisse 1-1 (0-0) – VERSLAG

Vrij matig kansenfestival eindigt onbeslist

De kaarten lagen vooraf open en bloot op tafel. FC Lisse moest winnen, Rijnsburgse Boys had nog één punt nodig om definitief veilig te zijn. Beide ploegen deden er aan wat ze konden, verzaakten qua inzet zeker niet en kregen allebei flinke kansen op een goal. Lisse begon goed, drukte de Uien in de beginfase achteruit en maakte in deze fase het meest aanspraak op een goal. Daarna kantelde het spelbeeld enigszins, zonder dat er in de eerste helft werd gescoord. In de tweede helft stapelden de kansen zich aan beide kanten gestaag op, maar ook hierin waren beide ploegen behoorlijk eensgezind. Het overwicht was in de tweede helft voor geel-zwart. Toch was Lisse een aantal keren ook gevaarlijk. De uitslag was een redelijk goede afspiegeling van de kansenverhouding. Deze bollenderby eindigde in 1-1. FC Lisse schoot daar iets minder mee op dan Rijnsburgse Boys. De Uien speelden zich definitief veilig, FC Lisse kroop door de nederlaag van directe concurrent Kozakken Boys 1 punt dichterbij. Maar ja, wat is dat waard, met nog twee wedstrijden te spelen.

Foto: Hans Heemskerk

Deze wedstrijd kende al voor aanvang vreugde en verdriet. Vreugde omdat Jeroen Spruijt zijn 150ste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys speelde, verdriet omdat het overlijden van trouw supporter Bas Star met één minuut stilte werd herdacht.
De beginfase was voor FC Lisse. Blauw-geel had het overwicht, was de baas qua spelhervattingen en kon gelijk al een paar gevaarlijke wapenfeiten laten noteren. Uit de eerste corner werd net naast gekopt en de Uien zwijnden toen de Lissenaren op doel schoten, maar de bal met een carambole naast belandde. Daar verdedigde geel-zwart fel en dat was maar goed ook.

Foto: Cor Spruijt

Overwicht naar Rijnsburg
Op ongeveer de helft van de eerste helft kantelde het spelbeeld enigszins. Rijnsburgse Boys werd gevaarlijker en drong meer aan. Nino Klaver pegelde bijvoorbeeld net naast uit een goed uitgevoerde counter. En een uitstekende vrije trap van Delano Asante, richting de tweede paal waar Dennis van der Plas stond, kreeg koppend niet het volmaakte vervolg. Dat waren niet de beste kansen, zeker niet. De grootste kansen die erna volgden waren enigszins een kopie. Beide keren kwam er een Rijnsburgse aanvaller inglijden, beide keren waren ze een fractie te laat om in te schuiven. Beide keren was Dani van der Moot het eindstation, al was er één keer ook een optie dat Delano Asante inschoof. Een kwestie van net te laat of een te harde of onzuivere bal, zeg het maar. Het zat de Boys in die fase in ieder geval niet mee. Zoals wel vaker in dit seizoen vol tegenslag.

Foto: Hans Heemskerk

Deksel op de neus
Het lijkt wel een bandje op repeat dit seizoen. De tegengoal vlak na rust. Het is niet dat het wekelijks gebeurt, maar het is geen uitzondering. De perfecte assist was van Max Hudepohl en dat mag geen verrassing zijn. De jarenlang aan ons verbonden technicus leverde vanaf rechts een uitstekende voorzet af op de vogelvrij gelaten Maxim van der Meer. De geblokte spits had weinig moeite om van dichtbij onze uitstekende invaller-doelman Guus Zuidema te verschalken.
Alarmfase 1 voor geel-zwart, dat na de winterstop thuis alleen van Excelsior Maassluis en Spakenburg gewonnen had. Karig dus. Dan wil je niet verliezen van de grootste kandidaat om te degraderen. Waarschijnlijk dacht invaller Lesley Bakker er ook zo over. De helaas vertrekkende middenvelder was koud in het veld of hij besloot keihard uit te halen. Kiezelhard. Zijn schot was de vertrekkende goalie Meendering te machtig en kwam met een klap tot stilstand in de rechterhoek (1-1).

Foto: Cor Spruijt

Spannende apotheose
Was het spel van beide ploegen sprankelend ? Nee. Velen gaven de wedstrijd na afloop een kale 6, maar kansen waren er wel degelijk. Dus ook gevaarlijke situaties. Mitchi Huijsman had zijn vertrek kunnen opluisteren met een goal, maar wist 1 op 1 niet te scoren. Jammer, want dat had iedereen hem gegund. FC Lisse liep in deze fase naar achteren, wisselde een aanvaller (Hudepohl) voor een verdediger en liep op zijn tandvlees. Invaller Anthony van Dongen was nog gevaarlijk en had zelfs nog de 2-1 op zijn schoen. Dat lukte helaas niet, zoals het geen van beide ploegen nog lukte te scoren in de vijf minuten blessuretijd die werd bijgetrokken. Daarbij mag de scherpe voorzet van Van Dongen – vlak voor het eindsignaal – trouwens niet onvermeld blijven, waarna twee Rijnsburgse aanvallers op een haar na misten. Het had de winner geweest, of zoals een Lisse-supporter zei: “dat had perfect in ons plaatje gepast”.
En zo trok deze uitslag FC Lisse nog verder het moeras in. Geel-blauw mag hopen op twee keer zes punten voor zichzelf en twee keer nul punten voor concurrent Kozakken Boys. En dan rest de loodzware nacompetitie, eventueel. Voor de Uien is het nu echt klaar qua spanning. Nog 2 x knallen zou leuk zijn, uit bij Almere en thuis tegen Noordwijk. Laten we hopen dat dat lukt.

Rijnsburgse Boys – FC Lisse 1-1 (0-0)
Scheidsrechter: de heer S. Dröge
Toeschouwers: 1.100
Scoreverloop:
49’ 0-1 Maxim van der Meer
84’ 1-1 Lesley Bakker
Gele kaart FC Lisse: Rowdy van der Putten

Opstelling Rijnsburgse Boys: Guus Zuidema; Mark Mieras, Dennis van der Plas, Daan Walraven, Sjors Kramer (81. Lesley Bakker); Jeroen Spruijt (68. Roderick Gielisse), Nino Klaver, Bram de Bruin; Delano Asante (81. Anthony van Dongen), Dani van der Moot (51. Mitchi Huijsman), Steff van Rooijen (68. Ilias Kariouh).
Opstelling FC Lisse: Joost Meendering; Darryl Bäly, Daan Klinkenberg, Kevin van der Zwet, Ricardo van Rhijn; Toon Zwetsloot, Romano de Jonge, Rowdy van der Putten (54. Justin van der Putten); Max Hudepohl (75. Nerivio Kasanwirjo), Maxim van der Meer (75. Enzo Stroo), Franklin Lewis (68. Qiniso Ngobese).