Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 2-2 (2-2) – VERSLAG

spannend tot laatste seconde

Voor de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis meldde centrale verdediger Bart Freke zich af bij trainer Wilfred van Leeuwen. Migraine zorgde ervoor dat Freke deze zaterdag niet speelde. Van Leeuwen bracht Wesley Goeman terug in de basis elf. Goeman speelde in het hart van de verdediging maar met de opdracht om het middenveld te versterken. Waar Goeman dus wel een basisplaats kreeg, kreeg vaste aanvoerder van Excelsior Maassluis Niels Redert deze niet. Trainer Dogan Corneille hield de ijverige middenvelder, net zoals in het eerste competitiewedstrijd, bij de start van de wedstrijd op de bank.

Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste kleine kans kreeg Max Hudepohl in de 5e minuut. Zijn lob belandde op het dak van het doel. Toch kon de aanhang van ‘de Uien’ al vroeg juichen voor de eerste goal. Middenvelder Jeroen Spruijt pikte bij de eigen zestienmeter de bal op en stak het hele veld over. Zijn pass op Hudepohl was iets te hard en doelman Jean-Paul van Leeuwen dacht de bal eenvoudig over de achterlijn te laten lopen. Hudepohl hield de bal echter binnen en schoof hem eenvoudige in het lege doel. Een makkelijke voorsprong voor Rijnsburgse Boys.

Foto: Hans Heemskerk


Penalty
Lang kon Rijnsburgse Boys niet van de voorsprong genieten. In de 11e minuut maakte Jordy Strooker een overtreding in het strafschopgebied. Het leverde Strooker een gele kaart op en Excelsior Maassluis een strafschop. Daan Blij gaf doelman Richard van Nieuwkoop geen kans en bracht Excelsior Maassluis op 1-1. Rijnsburgse Boys zocht de aanval en Spruijt zette van links voor. Doelman Van Leeuwen kon de bal nog net wegtikken voor de instormende Frank Tervoert. In de 19e minuut kreeg Jeffrey Jongeneelen de bal aan de rechterkant van het veld en dribbelde het strafschopgebied in. Excelsior Maassluisspeler Blij gaf Jongeneelen een schop en scheidsrechter Van der Laan wees terecht naar de strafschopstip. Natuurlijk nam aanvoerder Wesley Goeman plaats achter de bal. De rake strafschop leverde Rijnsburgse Boys voor de tweede keer een voorsprong op. Rijnsburgse Boys probeerde de tegenstander vroeg vast te zetten waardoor Maassluis gedwongen werd de lange bal te spelen. De gevaarlijke en behendige spitsen van Excelsior Maassluis zorgden er regelmatig voor dat de achterhoede van Rijnsburg handelend moest optreden. Binnen het half uur stonden beide teams weer op een gelijke stand. Kevin Dercks omspeelde Goeman en zijn voorzet werd bij de eerst paal handig binnengetikt door Blij.

Foto: Cor Spruijt


Hoog tempo
Met een 2-2 stand op het scorebord ging Rijnsburgse Boys op zoek naar een nieuwe voorsprong. Er werd gestreden op het middenveld en het tempo lag hoog. Toch kreeg Excelsior Maassluis de beste kansen. Doelman Van Nieuwkoop redde knap bij kansen van Sekou Sylla en Dercks. In de laatste minuut voor rust zag Van Nieuwkoop een lob van Dercks, tot zijn grote opluchting, net over het doel gaan. Met een gelijke stand zochten de teams na 45 minuten de kleedkamers op.

Foto: Hans Heemskerk


Prima kwartier
Direct na rust speelde Rijnsburgse Boys een prima eerste kwartier. De thuisclub had in deze fase van de wedstrijd recht op een derde doelpunt. Joël Tillema gaf een mooie voorzet vanaf rechts maar zag zijn bal onderschept door een verdediger van Excelsior Maassluis. Nog geen minuut later kreeg Tillema een nieuwe kans. Doelman Van Leeuwen pakte zijn schot op het doel. Het was vooral de rechterkant met Jongeneelen en Roderick Gielisse die voor gevaar zorgde. Rijnsburg kreeg twee vrije trappen rond de zestien maar Goeman wist het net niet te vinden.

Foto: Hans Heemskerk


Rommelig
Met nog een half uur te spelen kwam Hidde Prijs in het veld voor Strooker. Het spel werd wat rommeliger en Rijnsburgse Boys leed veel onnodig balverlies. Bram Ros liep als middenvelder heel wat meters om de bal weer te veroveren. Van Leeuwen wisselde Spruijt voor Edo Knol. De Uien bleven op jacht naar een voorsprong maar de uitvallen van Maassluis waren levensgevaarlijk. Het leverde Gielisse en Ros in deze fase geel op. Met een overtreding moesten zij de jeugdige Excelsior Maassluisspelers afstoppen.
Ook Excelsior Maassluis maakte de nodige overtredingen. Zo mocht Sefa Kurt van geluk spreken dat scheidsrechter Van der Laan zijn elleboogstoot op Gielisse niet waar nam. Van der Laan deed in de ogen van de Rijnsburgse spelers niet alles goed. Zo floot hij een aantal keren voor buitenspel waarbij toch enige twijfel op zijn plaats was. Het leverde Tillema een gele kaart op voor aanmerkingen op de leiding.
Vier man voorin
Trainer Van Leeuwen bracht Maikey Parami voor Tervoert. Met Hudepohl, Tillema, Jongeneelen en Parami voorin ging Van Leeuwen voor drie punten. Dat juist Excelsior Maassluis in deze periode via de counter de grootste kansen kreeg nam Van Leeuwen voor lief. Zo moest doelman Van Nieuwkoop diep in blessuretijd een punt veiligstellen na een schot van Excelsior Maassluis invaller Reilly Bakboord. De wedstrijd bleef hierdoor spannend tot de laatste seconde.

Foto: Hans Heemskerk


Op de vraag of Rijnsburgse Boys twee punten had verloren antwoordde aanvoerder Goeman:” Het is jammer dat we twee keer een voorsprong hebben weggegeven, maar ik denk dat we het punt moeten koesteren want ook Excelsior Maassluis kreeg kansen op de overwinning.” Trainer Van Leeuwen zag nog wel wat verbeterpunten voor zijn ploeg: “We waren vooral slordig in de eind pass. Dat moet in de volgende wedstrijd beter. Op het laatst hebben we er alles aan gedaan om de drie punten te behalen. Als je met vier spitsen speelt dan weet je dat je ruimte weggeeft. Jammer dat het niet gelukt is om de derde goal te maken.”
Tot man off the match werd Bram Ros uitgeroepen. Volgende week speelt Rijnsburg op Het Kasteel tegen Jong Sparta. De Rotterdammers wonnen de lastige uitwedstrijd tegen GVVV met 4-3.
Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis: 2-2 (2-2)
  7: Max Hudepohl: 1-0
12: Daan Blij (penalty): 1-1
20: Wesley Goeman (penalty): 2-1
30: Daan Blij: 2-2
Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan
Toeschouwers: 1.150
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Jordy Strooker, Roderick Gielisse, Bram Ros en Joël Tillema
Gele kaarten Excelsior Maassluis: Sefa Kurt, Daan Smith en Robin van der Ende
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Jordy Strooker (63: Hidde Prijs), Wesley Goeman, Joël Tillema, Bram Ros, Jeroen Spruijt (66: Edo Knol), Max Hudepohl, Frank Tervoert (84: Maikey Parami) en Jeffrey Jongeneelen  
Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker, Stephan Kruithof, Daan Blij (85: Reilly Bakboord), Kevin  Dercks, Sekou Sylla (75: Niels Redert), Assad el Harti (71: Vincent van den Berg), Sefa Kurt en Milan van Ewijk