Rijnsburgse Boys E6 op bezoek bij Omniworld

Op 11 april ging de E6 met de bus van het eerste naar Almere. Al in de bus werd hard gezongen en bij aankomst werden we al opgevangen door de tegenpartij. Ze waren al onder de indruk toen we uitstapten. Eerst werden we gecontroleerd bij binnenkomst omdat we ook de wedstrijd mochten zien van Omniworld – Go Ahead Eagles. De jongens gingen zich opkleden en wij (supporters) namen eerste een drankje. De warming-up van Omniworld was indrukwekkend. Heel professioneel stonden deze jongens naast elkaar op te warmen. De RBB jongens keken elkaar aan en dachten: dat wordt niets. Om precies 18.00 uur begon de wedstrijd. RBB begon goed en er werd goed overgespeeld. De kansen kwamen vanzelf en Omniworld kreeg geen grip op de wedstrijd. De ouders sprongen ongeduldig langs de lijn maar dat hielp niet. Sander had een aanvaring met de keeper maar die liet de bal los en Sander maakte hem mooi af 0-1. Een kans van Cors kwam hard op de lat maar helaas. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was iets minder dan de eerste helft maar nog steeds kregen wij kansen. Omniworld ging ook beter spelen en het werd al gauw 1-1. De spits van hun was erg snel en die maakte er al gauw 2-1 van. RBB bleef goed overspelen en waren ook feller op de bal en in duels. Sander maakte er 2-2 van na een voorzet van Cas. De tijd ging dringen voor het eind signaal dus gauw een pass naar voren en door goed doorzetten van Jens ging de bal in het doel. De eindstand was 2-3. Omniworld was er ziek van want deze jongens hadden dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Ook spelen deze jongens 5 klassen hoger dan de E6.

De hoofdwedstrijd was wel leuk maar Omniworld verloor van de Go-Ahead Eagles met 0-4. De bus reis naar huis was erg rumoerig want de jongens bleven zingen tot aan Rijnsburg. Een geslaagde avond en nog bedankt aan iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt.