IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – DVS’33 Ermelo 2-2 (2-0) – VERSLAG

Zuur en duur puntenverlies voor Rijnsburgse Boys

De eerste thuiswedstrijd in 2017 is voor Rijnsburgse Boys op een behoorlijke deceptie uitgelopen. Onnodig werd tegen DVS’33 Ermelo, in de tweede helft, binnen het tijdsbestek van een kwartier, een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Hoewel de voorsprong de niet groots spelende Rijnsburgers in de schoot werd geworpen, mochten de spelers van Pieter Mulders het nooit zo ver laten komen. En dus was er niet alleen een zuur maar ook een duur puntenverlies. Met de 2-2 kwam er namelijk een einde aan de overwinningenreeks van vier wedstrijden en werd de inhaalrace op vrijwel alle concurrenten een halt toegeroepen. De wedstrijd liep dus ook niet uit op het droomdebuut van nieuweling Giovialli Serbony. Diep in blessuretijd had de invaller zo maar de winnende goal in de touwen kunnen schieten. Maar zijn schot, vol op de wreef, belandde net naast het doel.

Foto: Hans Heemskerk


De grootste verassing in de opstelling van Rijnsburgse Boys was het ontbreken van Max Hudepohl. Na dertien (!) achtereenvolgende basisplaatsen hield Pieter Mulders de jonge aanvaller dit keer op de bank. ’Hij zit in een mindere fase’ aldus de trainer. En zodoende was er, na drie wedstrijden op de bank te zijn gestart, weer ruimte voor een basisplaats voor Joost Leonard. Maar echt in stelling werd de Rijnsburgse spits niet gebracht. Beide ploegen lukte het maar niet om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Plichtmatig werd de bal rondgespeeld en kansen werden niet gecreëerd. Uit het niets moest Richard van Nieuwkoop als eerste van de twee keepers in het veld in actie komen. In minuut twintig was de uithaal van aanvoerder en topscoorder van DVS’33 Maurice de Ruiter het eerste wapenfeit.

Foto: Hans Heemskerk


Buitenkans
De eerste serieuze Rijnsburgse doelpoging was ruim tien minuten voor de rust. Jeffrey Jongeneelen goochelde wat met de bal om vervolgens hard uit te halen. Zijn inzet ging echter naast het doel. In de tegenaanval kreeg Frank Heus de ideale mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Ondanks alle vrijheid ging zijn schot naast. Vrijwel direct hierna was het Rijnsburgse Boys dat scoorde. Verdediger Mohammed Alhaydar speelde de bal te zacht terug op doelman Daan Huiskamp. Jordy Strooker en Jeffrey Jongeneelen waren er als de kippen bij om maximaal rendement uit deze buitenkans te halen. Het was uiteindelijk Jeffrey Jongeneelen die de ban brak. Na 300 minuten voetbal tegen DVS’33 in de afgelopen twee seizoenen, was die daar dan eindelijk: de eerste Rijnsburgse treffer: 1-0.
Verdubbelen
Twee minuten na de openingstreffer wist Rijnsburgse Boys de voorsprong te verdubbelen. Op appèl van zijn grensrechter floot scheidsrechter Van der Laan voor een overtreding op Roderick Gielisse, vlakbij de cornervlag. Hoewel Willem Leushuis, de nieuwe trainer van DVS’33, de vrije trap onterecht vond, mocht Jeffrey Jongeneelen plaats nemen achter de bal. Zijn fraaie, indraaiende, bal belandde, via het hoofd van Roald de Vries, voor de voeten van Joël Tillema die van dichtbij de 2-0 kon binnen tikken. In de vijfde achtereenvolgende competitiewedstrijd dus een treffer voor de nieuwe Rijnsburgse vleugelaanvaller. Omdat DVS’33 uit een drietal corners achter elkaar geen gevaar wist te stichten, mochten de Rijnsburgers, natuurlijk ietwat geflatteerd, met een 2-0 voorsprong de thee nuttigen.

Foto: Hans Heemskerk


Schijtvoetbal
Was de eerste helft voor de toeschouwers totaal niet aantrekkelijk op te bekijken, in de tweede helft werd het eigenlijk alleen maar erger. DVS’33 bleef massaal achter de bal hangen om, zoals Pieter Mulders het verwoordde, ’schijtvoetbal’ te spelen. Door de kleine ruimtes lukte het zijn ploeg niet om er door te komen en de voorsprong te vergroten. Maar of ze daar nu ook echt serieus mee bezig waren? Het antivoetbal van DVS’33 werd echter wel beloond. Met hulp van Richard van Nieuwkoop. In waarschijnlijk zijn slechtste nacht van zaterdag op zondag ooit zal de keeper er dit weekend wel wakker van zijn geworden. Een vrije trap van Joran Pot was absoluut houdbaar. Maar toch had hij de bal niet klem en rolde heel knullig in het doel: 2-1. Het had niet veel gescheeld of zeven minuten later had de gelijkmaker een feit kunnen zijn. Maurice de Winter trok vanaf de achterlijn de bal voor het doel maar omdat Joran van Santen en Basil Camara elkaar voor de voeten liepen ging dat feest voor de ploeg uit Ermelo niet door.
Rebound
Rijnsburgse Boys voelde de mogelijke dreiging van DVS’33 weldegelijk aan en schakelde een tandje bij. De wedstrijd kwam tot leven waarbij minuut 79, achteraf bezien, cruciaal was. Jeffrey Jongeneelen verraste vriend en vijand met een schitterende uithaal. Keeper Daan Huiskamp was alert, zo ook om de rebound van Joël Tillema waaruit de eerste Rijnsburgse corner voortvloeide. Deze leverde niets op, net als de eerste doelpoging van invaller Giovialli Serbony in nog steeds dezelfde minuut. Zijn spetter spatte uiteen op de vuisten van de doelman. En nadat de tweede Rijnsburgse corner ook geen resultaat opleverde, bleek de aanval van DVS’33, drie minuten later, fataal. Een schot van afstand van Joran Pot kwam voor de voeten van Mohammed Alhaydar. Hij twijfelde geen seconde en zorgde dat de rebound de 2-2 op het scorebord liet verschijnen. Een enorme ontlading volgde bij de speler die zo opzichtig in de fout was gegaan bij de openingstreffer van Rijnsburgse Boys in hetzelfde zestienmeter gebied. Richard van Nieuwkoop daarentegen voelde zich nog verder in de grond wegzakken. Waarom had hij de bal niet ‘gewoon’ naar de zijkant weg gestompt….    

Foto: Hans Heemskerk


Scenario
In de slotfase moest Rijnsburgse Boys dus, net als drie weken eerder in en tegen Huizen, vol gas geven voor de winnende treffer. De prima ingevallen Jorn van Lunteren zorgde voor veel dreiging met zijn schot waarna Jeroen Hessing net te kort kwam om Middelmors te laten ontploffen. Hetzelfde lot was Giovialli Serbony beschoren die, na een snelle spelhervatting van Richard van Nieuwkoop, zijn klasse etaleerde. ‘Ik zag de bal al in het doel verdwijnen, echt, het was een heel mooi scenario in mijn hoofd’ aldus Rijnsburgs nieuwste aanwinst na afloop. In de vierde minuut van de blessuretijd kon opnieuw Jeroen Hessing de bal niet onder controle krijgen anders had het weekend voor heel geelzwart Rijnsburg in een betere stemming vervolgd kunnen worden. Het is even niet anders. Nu door de zure appel heen bijten en volgende week in Hoornaar, tegen SteDoCo, sportief revanche nemen.                                                   

Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys – DVS’33 Ermelo: 2-2 (2-0)
36: Jeffrey Jongeneelen: 1-0
38: Joël Tillema: 2-0
66: Joran Pot: 2-1
82: Mohammed Alhaydar: 2-2
Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan
Toeschouwers: 1.050
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Wesley Goeman en Jeroen Hessing
Gele kaarten DVS’33 Ermelo: Joran Pot en Roald de Vries
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Jeroen Hessing, Niek Ossevoort, Wesley Goeman, Donny Verdam (69: Jorn van Lunteren), Jordy Strooker, Jeffrey Jongeneelen, Joost Leonard (65: Giovialli Serbony) en Joël Tillema
Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jorran van Santen, Mohammed Alhaydar, Basil Camara, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Joran Pot, Hayri Pinarci (81: Edmund Mijnheer), Deniz Sahbaz (46: Isa Kiziler), Maurice de Ruiter en Frank Heus (92: Lars Dekker)