Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – DSO: 4 – 0 (0 – 0) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys wint laatste oefenduel

Een week voor de start van de competitie won Rijnsburgse Boys van DSO. Trainer Martijn Lagendijk heeft nog drie trainingen om het team voor te bereiden op de start van de competitie. Kozakken Boys is de eerste tegenstander van het seizoen 2023 – 2024. Resultaten in de voorbereiding geven geen garantie voor de toekomst. Rijnsburgse Boys gebruikte deze periode vooral om elkaar beter te leren kennen. Een geheel nieuwe staf, nieuwe spelers en een iets andere speelwijze. Alle selectiespelers kregen in de voorbereiding voldoende speeltijd om staf en medespelers te laten zien over welke kwaliteiten men beschikt. Het is aan Martijn, Hein en Jeffrey om te bepalen wie straks op welke positie wordt neergezet bij de competitiestart.

Foto: Cor Spruijt

DSO
De laatste oefenwedstrijd voor Rijnsburgse Boys werd op Middelmors gespeeld tegen DSO dat in een rood met groene outfit aantrad. De kleuren stammen voort uit het gezegde ‘Rood met Groen is boerenfatsoen’. Veel gebruikersvoorwerpen bij boeren waren door de felrode accenten gemakkelijk terug te vinden op het groene erf. Door Samenspel Overwinnen promoveerde afgelopen seizoen onder trainer Bert de Best naar de vierde divisie. De Best is inmiddels technisch manager van de club die dit seizoen onder leiding staat van trainer Dennis Olman. Hij kwam over van de andere Zoetermeerse grootmacht Door Wilskracht Ontstaan. De doelstelling van DSO dit seizoen is handhaven in de vierde divisie.

Foto: Cor Spruijt

Start
In de eerste helft was het vooral Rijnsburgse Boys dat balbezit had. Er werd in een te laag tempo rondgespeeld en de beslissende pass kwam steeds net niet aan. Het duurde tot de 21e minuut voordat er echt iets van belang gebeurde. Jeroen Spruijt schoot een voorzet van links met zijn linkerbeen over. DSO stond goed compact op het veld en liet de bal bij Rijnsburgse Boys. In het doel bij DSO stond keeper Sven Wolfsheimer. De ervaren doelman speelde eerder voor Scheveningen en Noordwijk. DSO wachtte geduldig op de counter en kreeg vlak voor het rustsignaal een mogelijkheid. Het schot ging net over zodat beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer opzochten.

Foto: Cor Spruijt

Na de pauze
In de tweede helft was het weer Rijnsburgse Boys dat het balbezit had. Er werd iets sneller rondgespeeld en DSO had meer moeite om het tempo bij te benen. Stef van Rooijen was de eerste die een schot op het doel van DSO waagde. Doelman Wolfsheimer stond op de juiste plek. Niet veel later was het weer de doelman die een doelpunt wist te voorkomen. Dit keer was het Nino Klaver die een poging deed.

Foto: Cor Spruijt

Raak
In de 58e minuut was het dan toch eindelijk raak. Rob Zandbergen onderschepte een DSO aanval op het middenveld en speelde de bal naar Dani van der Moot. Met een simpele beweging kwam de bal bij Furhgill Zeldenrust die de openingstreffer liet noteren: 1-0. Nog geen vijf minuten later was het weer raak. Furhgill omspeelde de doelman en wist zijn tweede doelpunt van de middag te maken: 2-0. De man van het scorebord kreeg het druk want nog geen twee minuten later maakte Dani er 3-0 van. Supporters achter het doel spraken van een echte Dani goal. Vanaf de rand zestien in de bovenhoek. Het verzet van DSO was gebroken. Beide teams wisselden verschillende spelers en een van de invallers scoorde de 4-0. Bram Ros, doorgeschoven vanaf de laatste linie naar het middenveld, wist op de achterlijn de bal terug te leggen op Mitchi Huijsman die van dichtbij scoorde: 4-0.
Na de wedstrijd stond er in de businessruimte een maaltijd voor de spelers en aanhang klaar. De voorbereiding werd op die manier afgesloten. Op naar de competitie.

Foto: Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – DSO: 4-0 (0-0)
’58. : 1-0 Furhgill Zeldenrust
’63. : 2-0 Furhgill Zeldenrust
’65. : 3-0 Dani van der Moot
’86. : 4-0 Mitchi Huijsman

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven, Bram Ros, Robin van der Meer, Rob Zandbergen, Bram de Bruin (’46 Nino Klaver), Jeroen Spruijt (’46 Steff van Rooijen), Roderick Gielisse (’71 Dennis van der Plas), Delano Asante (’60 Ilias Kariouh – ’80 Mitchi Huijsman), Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust.