Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys – DEM 4-0 (1-0) – VERSLAG

Geel-zwart is alweer aanbeland bij wedstrijd vijf van de oefencampagne. Op bezoek kwam DEM (Door Eendracht Macht) uit Beverwijk. DEM is een opleidingsclub, met op hoog niveau spelende jeugd. DEM is een zondagclub die aankomend seizoen, als clubs met een zaterdag- en zondagachtergrond driftig worden gemengd, uit zal komen in de derde divisie A. Het zal dan clubs als IJsselmeervogels, Rijnvogels, VVSB en DOVO tegenkomen. Een mooie uitdaging dus voor de V-hemden, die op de Middelmors een tegenstander van formaat troffen. Het was een leuk weerzien voor Nino Klaver en de Beverwijkers, aangezien Nino twee seizoenen geleden doorbrak in het eerste van DEM. De club waar overigens ook Anthony van Dongen vandaan is gekomen.

Foto: Cor Spruijt

Eenrichtingsverkeer
Het is niet zo gek dat het vrijwel de hele wedstrijd éénrichtingsverkeer richting de Beverwijkse doelman Sven Verswijveren was. De intenties van de Uien in dit seizoen zijn duidelijk. Trainer Martijn Lagendijk stuurt zijn mannen naar buiten met de opdracht om de tegenstander sneller vast te pinnen dan het vorig seizoen deed. Dat is aan zijn coaching te horen als het even dreigt te verslappen. Het levert een speelstijl op die fijn is om te aanschouwen, met als risico uiteraard dat fouten ervoor zorgen dat de boel sneller open komt te liggen. Dat gebeurde tegen DEM zelden, al hebben de Beverwijkers wat handige jongens in hun elftal. Aan de kansenverhouding te zien was geel-zwart echter ruim de bovenliggende partij. Het gaat te ver om elke aanval te beschrijven. Naast de goals waren o.a. Delano Asante en Dani van der Moot dichtbij een goal, in één op één situaties, omdat de binnenkant van de paal redding bracht voor DEM of omdat er gewoon gered werd door de keeper.
Een fraaie lob van Dani van der Moot ging net over het doel, dat had een hele mooie geweest, zo zei ons X – (voorheen Twitter) kanaal al. En in de tweede helft was Furhgill Zeldenrust dichtbij een goal. Het zou schitterend zijn als hij zijn absolute wereldseizoen afgelopen jaar een vergelijkbaar vervolg zou kunnen geven. MVP (most valuable player, dus de meest waardevolle speler) van de tweede divisie worden, wat hij afgelopen seizoen was, is niet veel spelers gegeven. Hij was toen de speler met de hoogste combinatie van assists en goals.

Foto: Cor Spruijt

Goals
De 1-0 was er één uit een standaard situatie. Nooit verkeerd. Dani van der Moot kopte stevig raak uit een corner van Furhgill Zeldenrust. En met die stand werd de rust dan ook aangevangen, al had het met wat geluk zomaar 4-0 kunnen staan met rust.
Na de rust viel de 2-0 al vrij snel. Op rechts liep de tandem Walraven-Spruijt goed, net als op links met Rob Zandbergen en Zeldenrust trouwens. Het was Walraven die de aanval opzette en Spruijt bediende. Hij stak Bram de Bruin de zestien in, waarna Bram met een droog schot in de korte hoek DEM op 2-0 achter zette.
De 3-0 was van nog grotere schoonheid. Bram Ros speelde Dani van der Moot aan, die de bal op de ijverig ingevallen Roderick Gielisse gaf, aan de linkerkant van de zestien. Zijn perfecte assist hoefde door Zeldenrust alleen nog maar binnen geschoven te worden.
En de 4-0 was ook al een toonbeeld van onbaatzuchtigheid. Ditmaal werd Bert Koomen met een lage schuiver diep gestuurd door Zeldenrust. Bert had zelf kunnen schieten, maar de bal moest natuurlijk afgelegd worden op de parallel meegelopen Ilias Kariouh, die de bal dan ook ontving. Het was voor de getrukte linksbuiten een koud kunstje om er 4-0 van te maken.
Nog goed om te vermelden: doelman Guus Zuidema had weinig te doen, maar redde in de tweede helft bekwaam in één tegen één. Net zoals hij in de eerste helft ook scherp was na een Beverwijker lob.

Foto: Hans Heemskerk

Leuk oefenpotje
Al met al hebben de toeschouwers zich wel vermaakt. Natuurlijk gaat er nog genoeg mis, maar daar is de oefenperiode voor. De intenties zijn duidelijk en moeten nog verder aangescherpt worden in de komende weken. En dan is het maar afwachten hoe het gaat uitpakken als de competitie gaat lopen. De Rijnsburgse supporters hoeven niet bang te zijn dat er een mindere selectie staat dan vorig seizoen. Die garantie hebben we: ‘we’ zijn er (nog) sterker op geworden. Het is overigens te hopen dat de blessure van de ingevallen en na acht minuten weer vervangen Mark Mieras meevalt.

Foto: Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – DEM 4-0 (1-0)
Arbiter: de heer Roeleveld
Gele kaart DEM: Timo Wolters

Scoreverloop:
22. 1-0 Dani van der Moot
52. 2-0 Bram de Bruin
66. 3-0 Furhgill Zeldenrust
86. 4-0 Ilias Kariouh

Opstelling Rijnsburgse Boys: Guus Zuidema; Daan Walraven, Robin van der Meer, Bram Ros, Rob Zandbergen; Jeroen Spruijt, Nino Klaver, Bram de Bruin; Furhgill Zeldenrust, Dani van der Moot, Delano Asante
Wissels:
62. Mark Mieras en Roderick Gielisse voor Rob Zandbergen en Bram de Bruin
70. Bert Koomen voor Mark Mieras
76. Dennis van der Plas, Ilias Kariouh, Sjors Kramer en Steff van Rooijen voor Robin van der Meer, Delano Asante, Bram Ros en Jeroen Spruijt
Opstelling DEM: Sven Verswijveren; Jeremy van Gelderen, Twan Verswijveren, Sem van Amersfoort, Jeroen Schavemaker; Bryan Herreaz Gallego, Daan Koster, Timo Wolters; Bilal Zejli, Thom de Vries, Raymond de Waard.
In het veld gekomen: Cijntje (46.), Blom, Jansen Hendriks, Obioha, Tuijn, Marti en Calle Solbes (62.)