Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys – De Treffers 4-1 (2-0) – VERSLAG

Geel-zwart neemt revanche voor bekernederlaag

Voor de tweede keer in vier dagen speelden de Uien thuis. Afgelopen dinsdag, tegen AFC, eindigde in een enorme anticlimax. Met 2-3 verliezen in praktisch de laatste minuut na een achteraf ook nog eens onterecht gegeven penalty, dat doet pijn. De kans op eerherstel kwam snel, met als extra motivatie een tegenstander waartegen Rijnsburgse Boys ook nog eens eind oktober voor de beker had verloren. Toen waren penalty’s ook al de boosdoener. Hadden ze meer motivatie nodig ? Nee. Tegenstander De Treffers stond er in verliespunten goed voor, met alleen in Katwijk zijn meerdere. Toch staat Rijnsburgse Boys – De Treffers voor de Uien in een goed gesternte. Ga maar na, Rijnsburgse Boys verloor thuis nog nooit van de Groesbekers. Dat gaf de supporter moed, supporters die de wedstrijd alleen via een livestream konden bekijken. Misschien qua comfort wel lekker, want het was koud en vooral kletsnat op de Middelmors. Het veld hield het van tevoren best goed, zonder noemenswaardige plassen. Dat werd in de loop van de wedstrijd wel anders. De groene sprieten waren getuige van een wedstrijd die uiteindelijk verdiend gewonnen werd door de mannen van Wisman. Het moest even op gang komen, maar uiteindelijk is 4-1 een prachtige uitslag.

Foto: Cor Spruijt

De eerste speldenprik was nog voor de Uien, die met dezelfde opstelling speelden als tegen AFC. De enige mutatie was de terugkeer van Marc Magan (op de bank), na zijn schorsing van één wedstrijd. De speldenprik werd uitgedeeld door Jongeneelen, die op aangeven van Spruijt op de keeper schoot. De daaropvolgende corner werd door Artien over geschoten. Het antwoord van De Treffers kwam meteen. Bekkers redde op een kopbal, waarna de rebound een goal leek te gaan opleveren. Een polletje deed de bal echter enigszins opstuiteren, waarna het schot over ging. Daar zat het Rijnsburgse Boys zeker mee.

Foto: Cor Spruijt

Afstand nemen
Rijnsburgse Boys gaf snel antwoord. De aan de bal altijd comfortabele Rob Zandbergen zette een aanval op met Jeroen Spruijt. De combinatie was prachtig, de voorzet van Rob vanaf de rand van de zestien niet alleen bekeken maar ook loepzuiver. De man met de paardenlongen, Jeroen Spruijt, was goed doorgelopen, dook het gat in en kopte de bal overtuigend in de verre hoek: 1-0. Een goal waar het voetbal vanaf droop. Desalniettemin bleef De Treffers gevaarlijk. Rijnsburgse Boys laat vaak goede dingen zien, maar heeft ook zijn rouwmomentjes. Zo was Ten Den wel degelijk dreigend, maar hij kon de gelijkmaker niet forceren. Het leek op de wedstrijd tegen AFC, waarin de tegenstander in de eerste helft een paar behoorlijke kansen kreeg, maar ze niet wist te maken. Dan moet het mee zitten en dat gebeurde ook.
De Treffers miste twee spelers vanwege corona, waaronder de uitstekende middenvelder Ippel. Daar tegenover kon ook Henk Wisman een paar belangrijke mannen niet op het formulier zetten. Die strepen we dan maar tegen elkaar weg. Afijn, de Uien lieten aanvallend echt wel wat zien. Bijvoorbeeld toen de oh zo belangrijke Spruijt Zeldenrust dwars door het midden weg stak. Daar zag de Treffers er niet heel erg goed uit, wat Zeldenrust natuurlijk geen bal kon schelen. De routinier maakte het buitenkansje gedecideerd af en verdubbelde de marge: 2-0. Lekker standje ! De Uien lieten zich niet onbetuigd toen de slimme Gielisse aanlegde voor een eventuele derde. Dat lukte niet, waarna de rust met een mooie 2-0 werd bereikt.

Foto: Hans Heemskerk

Zou het dan gaan lukken ?
Wisman wisselde in de rust Asante voor Hudepohl. Deze heren wisselen duidelijk stuivertje om een plek in de basis. Deze keer dus de kans voor Max om zich te laten zien na een wedstrijdje kou kleumen tegen AFC. Hoe dan ook, het is dan zaak om niet snel die 2-1 tegen te krijgen. Ex-prof Leroy George kreeg daar wel de kans voor. Als je die kansen krijgt en je wilt wat, moet je ze wel maken. En dat lukte George niet, die over schoot. Het zijn vaak voortekenen voor een gunstig einde. Een extra boost was de 3-0. Invaller Hudepohl begon meteen goed aan de tweede helft, was op vrijwel geen fout te betrappen en speelde ook nog eens effectief. Die ervaring kreeg Jeroen Spruijt bijvoorbeeld toen hij over links door Max werd diep gestoken. Jeroen, een plaag voor iedere tegenstander, ging op keeper Kornelis af en miste niet: 3-0. Een mooie revanche voor afgelopen dinsdag, toen hij de 3-2 op zijn schoen had.

Foto: Hans Heemskerk

Tikkie terug en weer vooruit
Het is wel des Rijnsburgse Boys om daarna meteen even een dippie te hebben. Soms uitstekend, soms slordig. U voelt hem al aankomen, de 3-1 volgde bijzonder rap op de 3-0. Teije Ten Den liet deze aantekenen, waarna je wel even denkt van: “het zal toch niet hè?” In deze fase drong de Treffers nog aan, zonder echt gevaarlijk te worden. Rijnsburgse Boys had de ruimte, wist het niet altijd accuraat uit te spelen, maar dreigde zeker. Die dreiging resulteerde bijna in de 4-1 van Hudepohl, die zijn prachtige lob op de lat zag eindigen. Max had de goal verdiend, want zijn invalbeurt was voorbeeldig. Het was uitstel van nog meer ellende voor De Treffers, want de Uien kregen niet lang erna een penalty. Het andere loopwonder, Bram de Bruin, werd gevloerd. Pingel dus, een uitgelezen mogelijkheid voor Spruijt om de hattrick vol te maken en de wedstrijdbal op te eisen. Die schoot Man of the Match Spruijt er onberispelijk in: 4-1. Dinsdag was hij al goed, maar wat ongelukkig. Deze zaterdag kreeg hij de beloning.

Foto: Hans Heemskerk

Wedstrijd gespeeld
De 4-1 was overduidelijk de genadeklap voor de Groesbekers. Ze drongen niet meer aan en de Uien hadden het ook wel gezien. Lekker voor de mannen van Wisman, na de domper van dinsdag. Het laatste kwartier werd freewheelend uitgespeeld. Op een veld dat elke vijf minuten slechter leek te worden, vol hobbels. De overvloedige regenval en één wedstrijd hebben ons eerste veld geen goed gedaan. Troost voor het veld is dat het voorlopig niet meer bespeeld gaat worden, tenminste, daar lijkt het op. Voor de supporters is er overigens weinig troost te vinden. We gaan weer een treurige periode tegemoet als liefhebbers van amateurvoetbal. Laten we hopen dat de schade enigszins meevalt. Deze 4-1 geeft de gemiddelde Ui in ieder geval weer moed. Op wat aandachtpunten na was het net als afgelopen dinsdag immers ruim voldoende…

Rijnsburgse Boys – De Treffers 4-1 (2-0)
Scheidsrechter: de heer T. Stevens uit België
Toeschouwers: circa 75
Gele kaart De Treffers: Bram Zwanen
Scoreverloop:
26: 1-0 Jeroen Spruijt
38: 2-0 Furhgill Zeldenrust
62: 3-0 Jeroen Spruijt
64: 3-1 Teije ten Den
74: 4-1 Jeroen Spruijt (penalty)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Michael Bekkers; Bert Koomen, Masies Artien, Dennis van der Plas, Rob Zandbergen; Bram de Bruin, Roderick Gielisse (83. Marc Magan), Jeroen Spruijt; Delano Asante (46. Max Hudepohl), Furhgill Zeldenrust, Jeffrey Jongeneelen.
Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Gino van den Berg, Bryan Sirvania, Tjeu Langeveld, Dennis Hettinga (68. Rick Wouters); Brian Campman, Robin Janssen, Jordy Thomassen; Leroy George (83. Ifra Sow), Teije ten Den, Coen Maertzdorf (68. Bram Zwanen).