Marylène Hogewoning

Rijnsburgse Boys – De Treffers: 3-0 (2-0) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys klimt uit de put

Na de domper tegen Excelsior Maassluis werd er over niks anders gesproken dan de toen aankomende wedstrijden. In twee weken zou je naar HHC Hardenberg moeten, kreeg je De Treffers doordeweeks op bezoek en als klap op de vuurpijl: Katwijk thuis. Drie teams uit de top 5 versus Rijnsburgse Boys in het toenmalige rechterrijtje: als dat maar goed gaat…

En of dat goed gaat, nadat de Uien HHC van de mat veegden zijn nu ook de Groesbekers verslagen. Rijnsburgse Boys breekt de week met een lekkere 3-0 overwinning op De Treffers. Twee uit drie dus en daarmee een plek in het linkerrijtje.

Oud en nieuw
Rijnsburgse Boys startte met een aangepaste basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen HHC Hardenberg. Bram de Bruin had nog steeds te maken met een voetblessure, waardoor Nino Klaver zijn plek mocht overnemen. Daarmee was het Klavers eerste basisdebuut in de tweede divisie. Henk Wisman was nog steeds ziek dus mocht Jan Blankespoor wederom de rol van hoofdtrainer invullen. Natuurlijk met de nodige influisteringen van Wisman die vanuit huis alles op de voet volgt. De tactiek was ten opzichte van zaterdag niet veranderd: verdedigend zakte Rijnsburg iets meer in, aanvallend was het zaak om snelle uitvallen om te zetten in goals.

Puntjes op de i
Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. De Treffers zette hoog druk waardoor het voor Rijnsburg moeilijk was om het eigen spel te spelen. De Treffers waren in voetballend opzicht beter en creëerden de meeste kansen. Toch was Rijnsburg gevaarlijker door middel van de zo bedachte snelle aanvallen. In de 8ste minuut was het bijvoorbeeld Zeldenrust die voorlangs schoot of in de 13e minuut Asante: hij speelde de keeper voorbij, maar had geen ruimte meer voor het schot. Het waren net niet de puntjes op de i, waardoor de goals uitbleven. Menig Rijnsburg-supporter kreeg daarmee flashbacks naar de wedstrijden tegen TEC en AFC, waarin de kansen niet werden benut. Zeker ook omdat De Treffers gevaarlijk bleef in het zestienmetergebied van Rijnsburgse Boys.
Tot in de 25ste minuut, het goot inmiddels van de regen zoals tijdens de 0-1 bij HHC afgelopen zaterdag. Een afgeslagen cornerbal belandde voor de voeten van Jeroen Spruijt en hij schoot raak: Rijnsburgse Boys stond op voorspong. De ontlading bij Spruijt, die tot nu toe niet heel goed uit de verf kwam dit seizoen, was groot. Daarna ging het vuurtje branden: de Rijnsburgse Boys-spelers begonnen elkaar beter te vinden, meer acties lukte en het leek alsof de rust was teruggekeerd in de groep. Beide ploegen kregen daarna ook niet veel echte kansen meer. Vlak voor rust veranderde dit echter. Er werd een echte aanval uit het boekje opgezet via Walraven, Zeldenrust en Gielisse. De prachtige combinatie werd beloond door Furhgill Zeldenrust die scoorde. Zo ging Rijnsburgse Boys rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Genadeklap
Na rust ging Rijnsburg op dezelfde voet verder: veel kansen creëren en weinig weggeven. De tactiek werkte opnieuw en het vuur bleef branden. De verse krachten die erin gekomen waren bij De Treffers, konden de wedstrijd niet omkeren, ook al had De Treffers wel een aantal goede kansen: Wesley Zonneveld richtte een aantal belangrijke reddingen wat de boys overeind hield. Aan de kant van Rijnsburg waren er opnieuw schoten op doel van Spruijt. Ook Zeldenrust en Asante waren dicht bij de genadeklap, maar de derde treffer bleef nog lang uit. In 67ste minuut lukte het wel: een steekpass van Zeldenrust werd koel afgemaakt door Dani van der Moot, een echte spitsengoal. Het spel daarna was wel gespeeld, er waren nog kansen over en weer maar Rijnsburg was te sterk voor De Treffers.

Nino Klaver zijn debuut werd beloond met de ‘man of the match’-titel. Niet alleen hij, maar het team heeft opnieuw een goede prestatie geleverd. Nu is het op naar zaterdag: Rijnsburgse Boys – VV Katwijk, een derby. Een kans op weer drie punten: negen uit drie. De Rijnsburg-supporters hebben er al alle vertrouwen in, na de wedstrijd klonk het: ‘Kattuk gaat eraan, olé olé’. Zouden ze daar gelijk in hebben…?

Rijnsburgse Boys – De Treffers 3-0 (2-0)

Scheidsrechter: de heer S. de Brito Roque