Rijnsburgse Boys D1 wint met 0-5 van Quick Boys

Quick Boys D2 – Rijnsburgse Boys D1 0-5(0-3) – zaterdag 30 september

Vanochtend vroeg uit de veren, om half acht verzamelen voor de uitwedstrijd tegen “dorpsgenoot” Quick Boys. Met een volledig fit team maar zonder Jaco reisden we af naar Nieuw Zuid, gezamenlijk met de D2 die moesten ook tegen Quick Boys spelen. Op een zeer goed te bespelen veld en een laagstaand zonnetje werd er afgetrapt. De Luca boys probeerden de tegenstander meteen vast te zetten, het lukte want in de tweede minuut was het paniek bij de tegenstander en de bal verdween in het eigen doel 0-1. Na zeven minuten brak Rick door op links zijn sublieme voorzet op maat werd door Jim perfect ingekopt 0-2. Quick Boys ging vanaf dat moment beter combineren op het middenveld zonder echt gevaarlijk te worden. De verdediging van Rijnsburg stond goed en gaf heel weinig kansen weg. Eén keer kwam de spits van Quick Boys oog in oog te staan met Remco, die goed redding bracht. Ben, Sander en Arie hielden hun mannen goed in bedwang met daarachter de foutloze Justin. Drie minuten voor rust soleerde Roy op snelheid langs de verdediging en tikte de 0-3 binnen. Wouter werd nog gevloerd in het strafschopgebied, maar de matig fluitende scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Na rust kwam Quick Boys er eigenlijk niet meer aan te pas, de verdedigers van Rijnsburg lieten niets meer toe. In de 10e minuut draaide de ingevallen Marcos naar binnen en zijn schot krulde netjes in de kruising 0-4. Quick Boys liet een beetje de koppies hangen, er kwamen redelijk veel kansen voor de Rijnsburgers. Na een kwartier was het wederom Marcos die na een fraaie één twee met Jim de 0-5 eindstand op het bord bracht en vele meegereisde supporters liet juichen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Ter Leede.

‘2 – 0-1 . eigen doel
‘7 – 0-2 . Jim Gillissen
’27- 0-3 . Roy van Leeuwen
’40- 0-4 . Marcos José
’55- 0-5 . Marcos José