Marylène Hogewoning

Rijnsburgse Boys – Capelle 2-1 (1-0) – VERSLAG

Een tweede maar moeizame oefenzege

In de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het seizoen 2023/2024 wint Rijnsburgse Boys toch enigszins moeizaam van vierde divisionist Capelle. Hoewel in de eerste helft de geel-zwarten het overwicht hadden wist het slechts één keer te scoren. De tweede helft was Rijnsburg het overwicht een beetje kwijt waardoor Capelle iets terug kon doen. Toch wisten de uien zich te herpakken en stond er na negentig minuten een 2-1 overwinning op het scorebord.

Moeizame overmacht
Trainer Martijn Lagendijk had een compleet ander team opgesteld dan afgelopen dinsdag tegen Telstar. De spelers begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat Rijnsburgse Boys vanaf minuut één de bovenliggende partij was, maar van echte kansen creëren kwam het niet. In de 23e minuut wisten de uien eindelijk een gaatje te vinden. Een aanval over de linkerkant kwam via een fraaie voorzet van Anthony van Dongen op het hoofd van aanvoerder Rob Zandbergen, die knap raak kopte: 1-0. Als je het mij vraagt ook een bekroning op een uitstekend gespeelde eerste helft van Zandbergen. Daarna is er niet veel meer dreiging geweest rondom de doelen van beide partijen, alleen een schot voorlangs in de 35e minuut van Capelle was nog gevaarlijk genoeg om te noteren.

Weerstand
In de tweede helft waren er drie wissels bij het team van Rijnsburgse Boys erin gekomen: Mieras, Asante en Klaver vervingen Zandbergen, Van Dongen en De Bruin. De overmacht van de geel-zwarten die in de eerste helft zichtbaar duidelijk was vervaagde steeds meer na de rust. Capelle leek in de beginfase vastbesloten om iets aan de voorsprong van de Rijnsburgers te doen. Nadat Huijsman in de 46e minuut een kopbal net over het doel mikte sloeg Capelle ineens terug met een gevaarlijke vrije trap die keeper Zuidema van de doellijn kon halen. Ook daarna was Capelle enorm gevaarlijk: in de 56e minuut kon de Rijnsburgse verdediging een soort flipperkast van doelpogingen nog maar net tegenhouden. In de 60e minuut was het alsnog raak voor Capelle, een aanval na onnodig balverlies werd benut door Havertong: 1-1.

Herpakken
Meteen na de goal werden de rest van de veldspelers aan de Rijnsburgse kant vervangen met een duidelijk doel: de overwinning over de streep trekken. De wissels zorgden ervoor dat Rijnsburg opnieuw de bovenliggende partij werd: het tempo ging omhoog en er werden veel meer kansen gecreëerd. Toch werden de kansen maar moeilijk omgezet in goals. In de 62e minuut had Spruijt een grote kans na een steekbal van Ros, die niet goed werd afgewerkt. In de 80e minuut kreeg Asante nog een grote kans na een prachtige passeeractie, maar het aluminium zat in de weg. Vlak daarna was het toch raak. In de 81e minuut kan Zeldenrust binnentikken na een steekbal van
Spruijt: 2-1.

Deze goal was genoeg om de tweede overwinning in deze oefenreeks binnen te slepen. En daarmee zitten we nu ook op de helft van de geplande oefenwedstrijden in de voorbereiding. Het sleutelen aan de selectie gaat dinsdagavond weer verder, dan speelt Rijnsburgse Boys (wederom) thuis tegen RKVV DEM om 20:00 uur. Op naar de volgende overwinning!

Rijnsburgse Boys – Capelle: 2-1 (1-0)
23) Rob Zandbergen: 1-0
60) D’Angelo Havertong: 1-1
81) Furhgill Zeldenrust: 2-1

Opstelling Rijnsburgse Boys: Guus Zuidema, Dennis van der Plas (60. Robin van der Meer), Rob Zandbergen (45. Mark Mieras), Ilias Kariouh (60. Furhgill Zeldenrust), Mitchi Huijsman (60. Dani van der Moot), Johan de Haas (60. Roderick Gielisse), Bram de Bruin (45. Nino Klaver), Steff van Rooijen (60. Jeroen Spruijt), Sjors Kramer (60. Bram Ros), Anthony van Dongen (45. Delano Asante), Bert Koomen (60. Daan Walraven)