outhands

Rijnsburgse Boys brengt DSO tweede nederlaag toe

In het kader van een nederlaag toernooi, waarvan de opbrengsten voor KIKA zijn, was Rijnsburgse Boys afgelopen dinsdagavond de derde club die organisator DSO ontving op sportpark Bentwoud. Ondanks dat het toernooi de naam ‘nederlaag’ met zich meedraagt won de zaterdag eersteklasser uit Zoetermeer vorige week met 3-2 van Topklasser FC Lisse (daarvoor werd met 1-2 verloren van het Nederlands Militair Elftal).

Rijnsburgse Boys was dus gewaarschuwd. Toch keek de ploeg van Niek Oosterlee halverwege de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig was Rijnsburgse Boys mentaal niet geknakt en maakte vervolgens zowel in de eerste als in de tweede helft drie treffers. Met een 2-6 nederlaag had DSO daarmee zijn tweede nederlaag te pakken. Komende weken zal blijken of de Rijnsburgse winst voldoende is om het toernooi te winnen. Komende tegenstanders van DSO zijn onder andere Ter Leede, Quick Boys en jong ADO.

Nadat Javier Martina de eerste kans van de wedstrijd om zeep had geholpen door de bal veel te slap in te schieten, was het DSO dat in de tegenaanval de openingstreffer scoorde. Binnen het kwartier liep de ploeg, dat vorig seizoen nog overtuigend kampioen in de tweede klasse C was geworden, zelfs uit naar 2-0. Toen werd het tijd voor de Rijnsburgse Topklasser om de rug te rechten. Ook precies binnen het tijdsbestek van een kwartier was het nu Rijnsburgse Boys dat ging scoren. En zelfs één keer vaker dan DSO zodat 2-3 de ruststand werd. Aan de eerste Rijnsburgse treffer ging een fraaie solo van Benito Olenski vooraf. Nadat hij de gehele defensie van DSO te kijk had gezet, mocht Jeffrey Koemans de bal het laatste zetje geven. Vervolgens was Jeffrey Koemans zelf de assist van de treffer van Quincy van de Leuv, na een goede actie op het middenveld. Bij de derde treffer werd heel slim de buitenspelval ontweken waarna Danny van der Vijver vrij eenvoudig een voorzet van Marvin Wijks kon binnen schieten.

De tweede helft was vijf minuten oud of Marvin Wijks profiteerde van zwak verdedigen bij DSO zodat de vierde Rijnsburgse treffer een feit was. Twee minuten later ging de Rijnsburgse verdediging niet vrijuit bij een gevaarlijke aanval van de thuisploeg. Ten koste van een penalty kon erger worden voorkomen. Rick van der Burg, na rust de vervanger van Richard van Nieuwkoop, kon weer een kruisje achter zijn naam zetten want hij wist de stafschop van oud-Rijnsburgse Boys speler Leslie van den Berg te stoppen. Halverwege de tweede helft had Rijnsburgse Boys ook recht op een penalty maar de scheidsrechter gaf een vrije trap op de rand van de zestien. Quincy van de Leuv liet zien een goede trap in zijn benen te hebben maar de keeper van DSO tikte de bal toch uit de kruising. Tien minuten voor het einde liep Rijnsburgse Boys uit naar 2-5. Benito Olenski, na de rust als buitenspeler geposteerd, speelde de bal op Jeffrey Koemans die, ondanks buitenspelgeruchten vanaf de zijlijn, wel raak schoot.

In de slotfase leek DSO iets terug te gaan doen maar opnieuw was het de sterk keepende Rick van den Burg die, nu met zijn voeten, een tegentreffer voorkwam. Het slotakkoord was letterlijk voor Jeffrey Koemans die in de slotminuut van de alleraardigste oefenwedstrijd de eindstand op 2-6 bepaalde.

Wat de waarde van de oefenwinst voor het competitieduel van komende zaterdag zal zijn is moeilijk te zeggen, maar het moraal is natuurlijk wel opgevijzeld!

DSO – Rijnsburgse Boys: 2-6 (2-3)
8: DSO: 1-0
23: DSO: 2-0
26: Jeffrey Koemans: 2-1
32: Quincy van de Leuv: 2-2
41: Danny van der Vijver: 2-3
50: Marvin Wijks: 2-4
81: Jeffrey Koemans: 2-5
90: Jeffrey Koemans: 2-6

Opstelling Rijnsburgse Boys: Nieuwkoop (46:Van den Burg), Olenski, Breinburg, Rottiné (46:Zandbergen), Strooker (46:Van den Boogaart), Westmaas, Sardar, Van der Vijver (46:De Mooij), Martina (20:Koemans), Van de Leuv en Wijks