outhands

Rijnsburgse Boys breekt bestaande clubrecords

 In ons nieuwsbericht van 16 april werd aangegeven dat Rijnsburgse Boys een aantal bestaande clubrecords kon verbreken. Ten tijde van het plaatsen van dat nieuwsbericht waren er nog vier wedstrijden te spelen (Vitesse Delft, Excelsior Maassluis, Heerjansdam en TOGR). Inmiddels is Rijnsburgse Boys opnieuw kampioen geworden van de Hoofdklasse A en zijn er in de tussentijd een aantal bestaande clubrecords verbroken.

Het gaat om de volgende records: 

Aantal gescoorde doelpunten in 1 seizoen:
Het oude record dateert uit het seizoen 1986-1987. Rijnsburgse Boys scoorde toen 64 doelpunten in 26 competitiewedstrijden. De formatie van trainer Ted Verdonkschot heeft dit seizoen liefst 65 doelpunten gemaakt en heeft nog 1 competitiewedstrijd (TOGR) te spelen om het record nog verder aan te scherpen. 

Het beste doelsaldo in 1 seizoen:
Het oude record dateert van het seizoen 1988-1989 met een positief doelsaldo van +35 uit 26 competitiewedstrijden. Dit seizoen is het positieve doelsaldo +37. Met nog 1 competitiewedstrijd te gaan is het  nog niet zeker of dit record gehandhaafd blijft. Een nederlaag tegen TOGR met 2 doelpunten verschil betekent ‘slechts’ een evenaring van het record. Het webteam gaat er echter vanuit dat Rijnsburgse Boys dit record ook zal binnenhalen. 

De volgende records kunnen echter nog geëvenaard of verbroken worden:

Aantal gewonnen wedstrijden in 1 seizoen:
Het huidige record dateert van het seizoen 1983-1984. Rijnsburgse Boys won toen 19 competitiewedstrijden (overigens in slechts 24 wedstrijden). De huidige selectie heeft dit seizoen 18 competitiewedstrijden gewonnen. Indien de wedstrijd tegen TOGR wordt gewonnen betekent dit een evenaring van het record uit het seizoen 1983-1984.

Aantal behaalde punten in 1 seizoen:
Het huidige record dateert ook uit het seizoen 1983-1984. Omgerekend naar het huidige 3 puntensysteem bij een overwinning behaalde Rijnsburgse Boys toen 60 punten (weliswaar dus in 24 wedstrijden). De teller staat nu op 58 punten. Indien de wedstrijd tegen TOGR wordt gewonnen wordt dit record verbroken en komt Rijnsburgse Boys op 61 punten. 

Het mooiste record is dat het Rijnsburgse Boys nog nooit was gelukt twee keer op rij kampioen te worden. Dat is dit seizoen dus wel gelukt onder leiding van succestrainer Ted Verdonkschot. En het seizoen is nog niet afgelopen…..!

Totaalstand 1930 – 2006.