Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys blijft beste Topklasser ‘aller tijden’

De bijgewerkte ranglijst ‘Topklasse aller tijden’ leert dat Rijnsburgse Boys zich de beste Topklasser van de afgelopen vier jaar mag noemen. Het handhaaft zich daarmee op de eerste positie die vorig seizoen bereikt werd. Wel heeft Spakenburg het afgelopen seizoen de Rijnsburgers in puntenaantal geëvenaard. Op doelsaldo handhaaft de ploeg van Niek Oosterlee zich echter op plaats nummer één.
IMG_0759
In de eerste drie seizoenen Topklasse wist Rijnsburgse Boys elk jaar een plekje te stijgen. Na het eerste seizoen stond de ploeg op de derde plaats, na het tweede seizoen klom de ploeg naar de tweede plaats om vervolgens na drie seizoenen de koppositie over te nemen van Spakenburg. De mooiste beloning die Rijnsburgse Boys zich daarvoor had kunnen geven was natuurlijk om dit seizoen zelf de titel te veroveren. Dan maar volgend seizoen, in het eerste lustrumjaar van de Topklasse!
Rijnsburgse Boys heeft van alle 27 clubs die in de Topklasse gespeeld hebben de meeste doelpunten gescoord (277), van alle clubs die vier seizoenen in de Topklasse spelen de minste tegentreffers en dus ook het beste doelsaldo (+112).
De volledige ranglijst van vier seizoenen Topklasse luidt:
[table id=5 /]