outhands

Rijnsburgse Boys beleeft zwarte zaterdag


Raymond Kolder ontvangt bloemen van de voorzitter. Raymond speelde zijn
200ste competitiewedstrijd voor Rijnsburgse Boys ( foto Hans Heemskerk)
 

In een aantrekkelijke ambiance, met veel toeschouwers en een zomerse temperatuur, ging eerst alle aandacht uit naar Raymond Kolder. Zijn clubliefde bindt hem al acht jaar aan Rijnsburgse Boys. Vanwege zijn 200ste competitiewedstrijd werd hem een bos bloemen uitgereikt door voorzitter Cees Driebergen. De eerste helft leek aanvankelijk een gelijkopgaande wedstrijd op te leveren. Beide ploegen probeerden wisselend elkaar de druk op te leggen zonder dat dit kansen opleverde. Onnodig balverlies van Rijnsburgse Boys leverde niet alleen de eerste kans maar ook het eerste doelpunt van FC Lisse op. De ploeg anticipeerde alert op de Rijnsburgse fout. Jasmin Ramic stuurde Koen Fokkema de diepte in om vervolgens de bal een aantal meter dichter bij het doel weer terug te krijgen. In de loop wist hij verwoestend uit te halen en via de onderkant van de lat de bal achter Tim Orlowski te schieten: 0-1.


Joost Kuhlmann aan de bal (foto Hans Heemskerk) 

Voordat Rijnsburgse Boys echt iets terug kon doen was de achterstand al verdubbeld. Op appel van de grensrechter gaf scheidsrechter Jeen Boringa een dubieuze vrije trap aan FC Lisse welke door balvirtuoos Martin van Eeuwijk fantastisch werd aangesneden. Jasmin Ramic, topscoorder van FC Lisse, liet zien dat hij niet alleen met zijn voet maar ook met zijn hoofd kan scoren: 0-2. Gesteund door de ruime voorsprong kon FC Lisse wachten op de aanvalsgolf van Rijnsburgse Boys. Deze kwam echter maar niet op gang. De ploeg leek volkomen machteloos en speelde vooral tegen zichzelf. Twee, te zacht ingeschoten ballen van Bart Freke en Mustafa Celen, konden keeper Mark de Vries toch echt geen lastige middag bezorgen. De slim counterende Lissenaren waren eigenlijk veel gevaarlijker. Een solerende Martin van Eeuwijk zette de gehele Rijnsburgse verdediging te kijk maar kon nog geen gevaar stichten omdat Bennie van Noord voor opruiming kon zorgen. Gevaar kwam er wel na een kopbal van Kevin Weijers uit de tweede corner van FC Lisse. Met zijn borst voorkwam Mustafa Celen de derde tegentreffer.


Het gezicht van Niek Oosterlee staat op onweer (foto Hans Heemskerk)

De tweede heft begon nog hoopvol voor de Rijnsburgers. Een fraaie aanval, die startte bij jubilaris Raymond Kolder, werd door Ronald Breinburg verlengd en ingeschoten door Resham Sardar. Mark de Vries kon laten zien over voldoende keepertalent te beschikken. Een minuut later was het Bart Freke die met een voorzet op maat Danny van der Vijver vrij voor het doel zette. De Rijnsburger schoot echter huizenhoog over. Ook Joost Kuhlmann bleek het vizier niet op scherp te hebben deze middag. Het waren niet de gemakkelijkste hoeken waaruit hij kon schieten, maar de aansluitingstreffer viel niet. Ook Jeffrey Winter had geen geluk toen zijn inzet, via aanvoerder Tom Zoontjes, tot corner werd verwerkt. Naarmate de minuten verstreken begon ook de druk steeds meer weg te ebben. Ook de tactische wissel (Peter Freke voor Dennis Groot zodat achter één-op-één gespeeld kon worden) bracht geen resultaat. Eerder werd FC Lisse in de kaart gespeeld. Met de extra ruimte tussen de linies was elke uitbraak van de Lissenaren gevaarlijk. Een ideale gelegenheid natuurlijk ook voor Martin van Eeuwijk om ongehinderd door de defensie te soleren. Zijn schot in de korte hoek leek houdbaar maar ging er toch in: 0-3.


de Vries kopt de bal weg voordat Jeffrey Winter hem kan raken (foto Hans Heemskerk)

De wedstrijd was nu definitief beslist. Geheel in de geest van de wedstrijd waarin, wat Rijnsburgse Boys betreft, de juiste bezieling en passie ontbrak, schoot Danny van der Vijver opnieuw in een ideale scoringspositie over. FC Lisse was daarentegen veel effectiever. Een voorzet van Koen Fokkema werd door Tim Orlowski nog wel aangetikt maar Jasmin Ramic was opnieuw zijn vaste bewaker Ronald Breinburg te slim af en kopte zijn derde treffer binnen: 0-4. Drie minuten laten mocht Peter Freke vanaf de elf meter stip de eindstand naar 1-4 schieten. Met een wel erg makkelijk gegeven penalty, na een duel tussen Jeffrey Winter en Tom Zoontjes, kon zodoende de Rijnsburgse eer nog gered worden. Maar daar was alles mee gezegd. Op de vraag aan Kevin Winter of hij (vanwege zijn schorsing) gemist werd, antwoordde hij gevat dat ’’Rijnsburgse Boys vandaag wel meer miste….’’ Niek Oosterlee vond dat het in de wedstrijd van kwaad tot erger ging. ’’Slechte passing, het tweede duel werd verloren, ballen kwamen niet aan. We speelden veel te mat en hebben terecht verloren. De spelers merkten ook dat het gewoon niet liep. Op de nederlaag valt niets af te dwingen; het is vandaag voor ons zwarte zaterdag’’                 
 
Rijnsburgse Boys – FC Lisse: 1-4 (0-2)
22: Jasmin Ramic: 0-1, 25: Jasmin Ramic: 0-2, 71: Martin van Eeuwijk: 0-3, 74: Jasmin Ramic: 0-4, 73: Peter Freke: 1-4 (penalty)

Scheidsrechter: Boringa
Toeschouwers: 2.200

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Mustafa Celen
Gele kaart FC Lisse: Mo Moudou

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot (59: Peter Freke), Van Noord, Breinburg, Celen, Bart Freke,Van der Vijver, Kolder, Sardar, Jeffrey Winter en Kuhlmann
Opstelling FC Lisse: De Vries, Weeber, Weijers (82: Moudou), Zoontjes, Beunk, Rauws (85: Messaoud), Van Wieringen, Supusepa, Ramic, Van Eeuwijk en Fokkema (Hoei Tan)