outhands

Rijnsburgse Boys bekert verder (wedstrijdverslag)

RIJNSBURGSE BOYS BEKERT VERDER NA 2-0 OVERWINNING OP V.V. DONGEN

Bekijk alle foto’s hier…

De eerste hobbel in het KNVB-bekertoernooi is genomen. Op eigen bodem werd promovendus in de Zondaghoofdklasse V.V. Dongen verslagen met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Danny van der Vijver in het begin van de wedstrijd en Richal Leitoe vlak voor het eindsignaal. Zonder het beste in zichzelf naar boven te halen, bleek het elftal van trainer Niek Oosterlee over negentig minuten uiteindelijk toch een maatje te groot voor de bezoekers uit Dongen. In de volgende ronde treffen de Rijnsburgers SV Deurne dat weinig moeite bleek te hebben met kampioen Barendrecht (3-0).

Rijnsburgse Boys startte in een opstelling die op enkele plaatsen afweek t.o.v. afgelopen zaterdag. Het twee-spitsen-systeem werd ingeruild voor een meer bekende formatie, niet onlogisch tegen een mindere tegenstander. Dit betekende een basisplaats voor Richal Leitoe en Joost Kuhlmann aan de zijkanten met Jeffrey Winter als middelste spits. Omdat er met Bart Freke nog wat voorzichtig wordt omgegaan, werd het centrum van de defensie gevormd door Jos van Beuningen en Dennis Groot. Sergio de Windt en Bennie van Noord stonden als back op het wedstrijdformulier genoteerd. Danny van der Vijver mocht eveneens vanaf het begin spelen, terwijl Raymond Kolder wegens ziekte afwezig was. Omdat het een bekerwedstrijd betrof verdedigde  Richard van Nieuwkoop volgens afspraak het doel.


Doelpuntmaker Danny van der Vijver bedankt zijn aangever Richal Leitoe (foto Hans Heemskerk)

De eerste tien minuten probeerde  V.V. Dongen zich te doen gelden. De meest opvallende spelers, in positieve zin, waren de nummer 8 Fatih Kamaci en de nummer 7 Remon Koenen. Het eerste schot van de wedstrijd was echter van de nummer 10 Larry van Ommen, maar de bal belandde hard in het zijnet. Na een minuut of zeven moest Richard van Nieuwkoop reddend optreden na een fraaie actie van Remon Koenen door het hart van de Rijnsburgse defensie. Dennis Groot, die prima speelde in het centrum, maakte met een goede verdedigende actie op de bal een mogelijkheid van Koenen tijdig onschadelijk. Rijnsburg is tot dan toe al wel een aantal keren tot ver op de helft van de tegenstander gekomen, maar een slordige eindpass heeft er voor gezorgd dat er nog geen kansen door de thuisploeg zijn gecreëerd.  In de 13e minuut verandert dit van slag op sloot nadat Joost Kuhlmann Richal Leitoe over rechts de diepte instuurt. De laatstgenoemde behoudt het overzicht en komt tot vlak bij de goal van doelman Timen Reyes en kan de bal voorlangs geven waar de altijd slim mee opgekomen Danny van der Vijver alleen nog zijn voet tegenaan hoeft te zetten: 1-0.

Diezelfde Danny van der Vijver krijgt de grootste kans op een volgende treffer. Uit een voorzet van een prima spelende Joost Kuhlmann, volleerde de Rijnsburgse middenvelder de bal hard op de goal, maar kon Tim Reyes een grotere achterstand voorkomen. Kort daarvoor waren er nog mogelijkheden voor Jeffrey Winter en Larry van Ommen, maar doelpunten leverde dit niet op. Ook uit een scrimmage voor het vijandelijke doel kon geen van de Rijnsburgers de bal lekker op de pantoffel nemen. In deze fase van de wedstrijd zijn de Boys duidelijk de betere van de twee en moeten eigenlijk verder uitlopen om de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Het nodige geluk hiervoor ontbreekt echter. Na een leep passje van Peter Freke op Richal Leitoe ziet de laatstgenoemde zijn inzet via de deklat achter het doel verdwijnen. Vlak voor het rustsignaal houdt doelman Timen Beijes zijn ploeg op de been door binnen een aantal seconden zowel een schot van Danny van der Vijver als een kopbal Jeffrey Winter te pareren. Daarom zoeken beide teams de kleedkamers op met de kleinst mogelijke marge op het scorebord.


Joost Kuhlmann in actie (foto Hans Heemskerk)

Waarschijnlijk ingegeven door deze kleine marge, keert V.V. Dongen na rust terug met het nodige vertrouwen. Daar waar de Rijnsburgers voor de pauze nog duidelijk de bovenliggende partij was, bijten de bezoekers na rust aanmerkelijk meer van zich af. Dit leidt bijna tot de gelijkmaker nadat de rappe Fatih Kamaci, na een knappe actie, zijn spits Sander de Bont weet te bereiken. De aanvaller van de gasten, die verder overigens niet in het spel voorkwam, maar vooral commentaar op alles en iedereen leverde, kopte de bal echter via de onderkant van de lat, waardoor een aansluitingstreffer uitbleef. Rijnsburgse Boys laat aanvallend weinig tot niets meer zien. Achterin blijven de geel-zwarten wel oplettend. Jos van Beuningen reageert attent wanneer Remon Koenen tot ver mag komen.


Jeffrey Winter in actie (foto Hans Heemskerk)

Omdat Dongen iets moet forceren, gebruikt trainer Bastiaansen al snel zijn drie wissels. Zijn collega Oosterlee brengt alleen Resham Sardar voor Danny van der Vijver. In de 79e minuut krijgt Leitoe de bal van de mee opgekomen Jos van Beuningen, maar schiet net naast.  Toch blijft het spannend en opletten geblazen. Dit doet onder meer Bennie van Noord, die net op tijd de bal kan terugkoppen op zijn eigen keeper. De tweede helft levert beduidend minder spektakel op dan de eerste. Vlak voor tijd deelt scheidsrechter Janson de eerste en enige gele kaart van de wedstrijd uit aan Resham Sardar. Twee minuten voordat de blessuretijd ingaat beslist Rijnsburgse Boys dan toch nog de wedstrijd. Jeffrey Winter kan door aan de linkerkant en is niet zelfzuchtig en kan de bal kwijt bij Richal Leitoe. Na bij de 1-0 zelf de assist te hebben gegeven, kan de rappe Rijnsburger nu zelf de trekker overhalen: 2-0. Hiermee is de buit binnen en kan het vizier worden gericht op komende zaterdag wanneer Harkemase Boys op bezoek komt voor speelronde twee in de Topklasse.

Rijnsburgse Boys – V.V. Dongen 2-0 (1-0)
13) Danny van der Vijver 1-0
88) Richal Leitoe  2-0

Gele kaarten RBB:  Resham Sardar
Gele kaarten Dongen: –
Scheidsrechter:  de heer Janson
Toeschouwers:  600   

Opstelling Rijnsburgse Boys:
Van Nieuwkoop, Van Noord, Groot, Van Beuningen, De Windt, Peter Freke, Leitoe, Kevin Winter, Jeffrey Winter, Van der Vijver (70: Sardar), Kuhlmann
Opstelling V.V. Dongen:
Beijes, Bakker, Moerenhout (79: Mamaak), Nagel, Van Zon, Jansens (58: Ceuster), Koenen, Kamaci, De Bont, Van Ommen, Gire (71: Mertens)