Rijnsburgse Boys bekert verder na 4-1 winst op H.M.S.H.

Het grootste deel van de wedstrijd stond Rijnsburgse Boys aan de positieve kant van de score. Maar het grote verschil in doelpunten ontstond pas in het laatste kwartier van de wedstrijd. Beide teams hadden tussendoor een aantal riante mogelijkheden om de stand te veranderen laten liggen. Na 90 minuten blijkt de zaterdagtopklasser de bovenliggende partij en mag H.M.S.H. terugzien op een eervol einde van het bekeravontuur.

Het eerste gevaar is van de thuisploeg wanneer Sergio de Windt de buitenkant van de paal weet te raken. Er staan vier minuten op de klok en het aantal speelminuten is nog niet verdubbeld wanneer Richard Nieuwdorp zijn visitekaartje afgeeft. Een foutje achterin van Ronald Breinburg biedt Nieuwdorp de mogelijkheid vanaf de rand strafschopgebied over te schieten. Het zijn vooralsnog kleine mogelijkheden: na een kwartier missen zowel Breinburg als Gootjes een bal die De Windt op de penaltystip laat stuiteren. Uit de tegenaanval is het andermaal Nieuwdorp die er van tussen gaat. Richard van Nieuwkoop neemt het zeker voor het onzekere en legt de doorgebroken speler niet neer. De consequentie is dat de spits vervolgens goed inschiet en de 0-1 laat aantekenen.

Het daarop volgende kwartier is het Rijnsburg wat de klok slaat. Met veel spelers op 1 helft is het lastig combineren. Extra lastig is het wanneer de gasten uit Den Haag soms wat te fel chargeren terwijl je als Rijnsburger graag je benen heel wilt houden. Maar Resham Sardar weet de ban na een half uur spelen te breken. Hij wordt de diepte in gestuurd en schiet vanuit een lastige hoek de 1-1 binnen. In de eerste helft weet HMSH daar nog één aanval tegenover te stellen die wegens vermeend buitenspel wordt afgefloten. Terwijl Martijn Gootjes aan de andere kant een doelpunt met een luchtje scoort. Snel gestart uit een vrije trap van Peter Freke toucheert hij de bal heel licht maar voldoende voor een 2-1 ruststand.

Het eerste deel van de tweede helft kenmerkt zich door kansen over en weer. Bennie van Noord legt de bal panklaar voor Nieuwdorp die weigert de gelijkmaker te scoren. Gökhan Topuz redt de bal op de doellijn na een inzet van Peter Freke. Moustafa Celen pareert een aanval knap, zet er vervolgens zelf één op en ziet Martijn Gootjes op zijn voorzet scoren. Maar ook afgekeurd worden wegens buitenspel. Even later is het Said Marfouk die zijn inzet voorlangs ziet hobbelen. En is de stand nog steeds in het voordeel van de Rijnsburgers. Ook als Richard van Nieuwkoop een paar fraaie reddingen weet te verrichten en zijn collega in het andere doel opgelegde kansen van Sardar en Gootjes onschadelijk weet te maken.

Met nog een klein kwartier te spelen is het Bart Freke die de wedstrijd op slot gooit. Het voorbereidende werk is van Danny van der Vijver die zijn inzet via doelman Van der Hoeven en de lat het veld weer in ziet stuiteren. Freke legt de bal knap stil en schiet onhoudbaar voor Van der Hoeven in de lange hoek: 3-1. Resham Sardar onderstreept zijn goede wedstrijd door vanaf de rechtervleugel even later Martijn Gootjes met het hoofd te bedienen. Die kopt als laatste wapenfeit de eindstand tegen de touwen. Temeer daar Jeffrey Winter even later alleen de lat weet te raken.

Rijnsburgse Boys – H.M.S.H. 4-1 (2-1)
17: Richard Nieuwdorp 0-1; 30: Resham Sardar 1-1; 41: Martijn Gootjes 2-1; 78: Bart Freke 3-1; 81: Martijn Gootjes 4-1

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Van Noord
Gele kaarten H.M.S.H.: Nieuwdorp, Abdel Razak, Theo van der Hoeven

Scheidsrechter: de heer F. Meeuwenoord
Toeschouwers: 150

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Breinburg, Van Noord, Bart Freke, Celen, Peter Freke, Sardar, De Windt, Gootjes (82: Haselhoff), Van der Vijver, Jeffrey Winter
Opstelling H.M.S.H.: Jeffrey van der Hoeven, Topuz, Traxel, Van den Bogaard, Theo van der Hoeven, Van den Nieuwenhuijsen, Abdel Razak (79: Resowirjo), Baptiste, Louadzi (71: Schoemaker), Marfouk, Nieuwdorp