outhands

Rijnsburgse Boys – Barendrecht in de pers

 Voor het Leidsch Dagblad was deze keer Robber Minkhorst op de Middelmors aanwezig. “Niet meer in goeden doen” prijkt er in zwarte letters boven zijn verhaal. “Die ene kans in de blessuretijd van de eerste helft (..) zei veel over de toestand waarin de ploeg nu verkeert.” Want even later stelt Minkhorst dat in minuut 49 de eerste vloeiende aanval van de thuisclub normaalgesproken de 1-0 zou hebben betekend. Een ander voorbeeld wat aangehaald wordt is een kans 7 minuten eerder waarbij Schet voor de winterstop op zeker raak zou hebben geschoten. “Rijnsburgse Boys miste zaterdag als elftal de flair en brille die een speler als Kevin Winter van nature heeft en diens absentie zei feitelijk al genoeg. Tot slot komt ook basisspeler Richal Leitoe nog even aan het woord: “Dit is nog niet de Richal Leitoe die jullie kennen”. Waarmee de kenners die beweren dat Leitoe aan het eind van de competitie het verschil gaat maken nog wel eens gelijk zouden kunnen krijgen ook.

“Bij Rijnsburgse Boys gaat het even niet meer vanzelf” concludeert Aad van der Graaf voor Voetbalopzaterdag.com. Hij constateert verder dat Raymond Kolder de ondankbare taak had Kevin Winter te vervangen. “Kevin Winter is typisch zo’n sterkhouder die bij wijze van spreken op één been meer kan betekenen dan een doorsnee voetballer met twee onderdanen.” Ook de rol van invaller Martijn Gootjes komt aan de orde. “Maar een pinch-hitter moet wel in stelling worden gebracht, wat niet gebeurde”. “Vouw de billen maar samen bij elke bal van de flink. Ik ga zachtjes bidden” ving Van der Graaf op van een Barendrecht aanhanger. Wel actie effectief was vermeld het verhaal niet, in ieder geval was Jack van den Berg tevreden over de prestaties van zijn tweede doelman. “Barendrecht” sleept een punt weg uit Rijnsburg”, het belangrijkste nieuws op de site bij de BVV Barendrecht. Het wedstrijdverslag gaat meer in op de stand op de ranglijst – Barendrecht komt in punten gelijk met Harkemase Boys – dan dat de wedstrijd op de Middelmors verder geanalyseerd wordt. Tot slot meldt ook Omroep West naast de wedstrijdbeelden het gelijke spel van de Rijnsburgers. “Rijnsburgse Boys is er in de topklasse niet in geslaagd volledig te profiteren van de misstap die koploper Spakenburg maakte. Doordat de Spakenburgers met 2-1 onderuit gingen bij SVZW kon Rijnsburgse Boys de koppositie overnemen. Voorwaarde was wel dat er thuis werd gewonnen van Barendrecht. Ondanks een overwicht van de Rijnsbugers lukte dat niet. Het duel eindigde in 0-0, waardoor Rijnsburgse Boys op één punt van Spakenburg tweede blijft.”

Voor volgende week voorspellen we al vast bijdragen van de Leeuwarder Courant en/of het Friesch Dagblad voor deze rubriek.