Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys – Barendrecht: 4-4 (2-2)

RIJNSBURGSE BOYS KNOKT ZICH TERUG

Iedereen had de hoop al opgegeven. In de 81e minuut gaf het scorebord een 2-4 achterstand aan. Een marge van twee punten. Vanmiddag werd door de Uien maar weer eens benadrukt dat de bal rond is. In een open en leuke pot boog Rijnsburgse Boys tegen Barendrecht in de slotminuten de achterstand om in een zwaarbevochten gelijkspel: 4-4.
Niek Oosterlee startte met dezelfde elf als vorige week tegen Capelle. Barendrecht, de ware ‘angstgegner’ van de Rijnsburgers speelde niet het spel waar het om bekend staat. En dat verraste de equipe van Niek Oosterlee. De rood-witten konden regelmatig simpel door de geel-zwarte defensie heen snijden en pakten ook de voorsprong toen Nick Kuipers simpel voorbij werd gespeeld door Mahmut Sönmez. Melvin Winterberg was vervolgens de man die de openingstreffer op de pantoffel had.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys liet er geen gras over groeien. Binnen een minuut was het Jeroen Hessing die een voorzet op maat van Marvin Wijks tegen de touwen kopte: 1-1. Niet veel later strafte Jeffrey Vlug een blunder van de Barendrechtse defensie af. Hij had oog voor zijn medespeler Resham Sardar die koelbloedig de 2-1 binnen schoot. Een cadeautje. En die moet je uitpakken.
Wapen
Ondanks dat het spel gelijk opging mochten de Uien van geluk spreken dat het bij rust niet achter stond. Twee van de drie inzetten, die de ploeg van Adrie Polderman vlak voor rust kreeg, belandden op de paal en lat. De derde kans werd wel omgezet in een doelpunt. Een van richting veranderd schot van Joey Jongman vloog zo het doel in. Richard van Nieuwkoop was kansloos. De voorhoede had een visitekaartje achtergelaten en Niek Oosterlee had welgeteld een kwartier de tijd om een wapen tegen vooral de vleugelspelers te bedenken.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. Toch was het Barendrecht weer dat de voorsprong wist te pakken. Daniël Esajas stond nog geen minuut in het veld toen hij de 2-3 op zijn naam zette. Voorafgaand was een snoeihard schot van Winterberg. Het leer belandde op het dak van het doel. Van Nieuwkoop had in tweede instantie de bal niet klem, waardoor Esajas makkelijk binnen kon schieten.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Rugklachten
Na afloop gaf de Rijnsburgse goalie aan, last te hebben van rugklachten. ,,In de rust had ik al wat klachten. Na kraken en massage dacht ik dat het in de loop van de tweede helft wel minder zou worden. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. Het had achteraf misschien verstandiger geweest als ik in de rust achter was gebleven in de kleedkamer.”
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Nadat de leiding weer was genomen door de bezoekers werd de jacht geopend naar de 2-4 geopend. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal viel deze ook. Een mooie combinatie tussen Sönmez en Tim Eekman leidde uiteindelijk tot de vierde rood-witte treffer. Toch was niet iedereen het eens met het doelpunt. Meerdere toeschouwers hadden een handsbal waargenomen. Hands of niet. De scheidsrechter trok zich er niets van aan en Rijnsburg stond met 2-4 achter.
Waar ze in Den Haag het ‘Haags kwartiertje’ kennen, was het vanmiddag in Rijnsburg het ‘Rijnsburgs kwartiertje’. De laatste twintig minuten kwamen de Uien langzaam maar zeker weer beter in het spel. Zes minuten voor tijd werd dat beloond met maar liefst twee treffers van Danny van der Vijver en Jeffrey Koemans. Martin van Eeuwijk kon de pot beslissen met een vijfde treffer. Een fenomenale actie wist hij echter niet om te zetten in een doelpunt.
Niek Oosterlee keek na afloop tevreden terug op het duel. ,,De uitslag is een goede afspiegeling van de wedstrijd. Het was een leuke pot, waarin veel is gebeurd.”
Rijnsburgse Boys – Barendrecht: 4-4 (2-2)
23: Melvin Winterberg: 0-1
25: Jeroen Hessing: 1-1
31: Resham Sardar: 2-1
43: Joey Jongman: 2-2
52: Daniel Esajas: 2-3
81: Tim Eekman: 2-4
84: Danny van der Vijver: 3-4
86: Jeffrey Koemans: 4-4
Scheidsrechter: R.H. Karremans
Toeschouwers: 1200
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Jeroen Hessing, Nick Kuipers, Renee Troost, Jeffrey Vlug (65. Joost Leonard), Raily Ignacio, Danny van der Vijver, Marvin Wijks (70. Jeffrey Koemans), Resham Sardar (65. Martin van Eeuwijk), Ismail Çelen
Opstelling Barendrecht: Roy Rondeltap, Tim Eekman, Patrick Stolk, Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Melvin Winterberg (88. Michael Bommeleyn), Joey Jongman, Danny Monster, Mahmut Sönmez, Bas Mourits (50. Daniël Esajas), Richie Basoski (77. Donny Navajas Sanches)