Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – ASWH 2-1 (1-0) VERSLAG

Weer winst in een thuiswedstrijd

In een moeizame wedstrijd boekte Rijnsburgse Boys voor de vierde keer op rij een overwinning in een thuiswedstrijd. Door dit resultaat draait Rijnsburgse Boys volop mee in de top van de tweede divisie. De twee debutanten in het team van trainer Henk Wisman speelden een belangrijke rol in de winst op Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht.

Debutanten
ASWH begon de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys als nummer 17 van de Jack’s League. De Uien begonnen de vierde thuiswedstrijd als nummer zes. Bij Rijnsburgse Boys maakte keeper Michael Bekkers zijn tweede divisie debuut. Ook Robbert Olijfveld begon voor de eerste keer in de basis. In de eerste paar minuten van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst niet terug te zien. Rijnsburgse Boys begon slordig en liet het initiatief aan ASWH. Na vijf minuten ‘kat uit de boom kijken’ kwamen de boys wat meer in de wedstrijd. De eerste de beste aanval betekende ook direct een doelpunt voor Rijnsburgse Boys. Vanaf de linkerkant gaf Rob Zandbergen, die een prima wedstrijd speelde, een perfecte voorzet af. Robbert Olijfveld stond op de goede plaats en tikte van dichtbij de bal achter doelman Bryan Janssen: 1-0. Een lekker begin voor Robbert Olijfveld tegen de ploeg waar hij enkele seizoenen voor voetbalde.

Laag tempo
Na de goal verliep de eerste helft in een laag tempo. Het eerste schot richting doel van Michael Bekkers kwam na een minuut of vijftien. Yaël Eisden schoot de bal voorlangs. Rijnsburgse Boys had een paar keer onnodig balverlies en moest dat corrigeren met een overtreding. Zo kreeg ASWH twee mogelijkheden vanaf de rand zestien. De vrije trappen leverden geen gevaar op. Een prachtige aanval in de 26e minuut werd met een hard schot van Bram de Bruin afgerond. Doelman Janssen stond op de goede plek om de inzet te keren. Vooral via de linkerkant was Rijnsburgse Boys gevaarlijk. Na een half uur spelen kopte Jeffrey Jongeneelen van dichtbij op de paal na een scherpe voorzet vanaf links. Robbert Olijfveld kwam net te laat om de rebound succesvol te kunnen afronden.

Rust
Voor het rustsignaal van de uitstekende scheidsrechter Shona Shukrula kreeg Rijnsburgse Boys nog drie kansen. Een schot van Jeroen Spruijt ging rakelings naast, een bal van Robbert Olijfveld kreeg hij en vervolgens Jeroen Spruijt niet over de lijn en voorzet van Furhgill Zeldenrust ging aan alles en iedereen voorbij. Met een 1-0 ruststand zochten Rijnsburgse Boys en ASWH de kleedkamer op.

Snelle goal
De tweede helft begon met Roderick Gielisse op de plek van Bram de Bruin. De eerste paar minuten waren weer voor ASWH. Doelman Michael Bekkers hield met twee uitstekende reddingen de ploeg op de been. In de 50e minuut bokste keeper Brian Janssen een corner van Rijnsburgse Boys weg. Net buiten het strafschopgebied stond Roderick Gielisse die de bal met een heerlijk schot achter doelman Janssen schoot: 2-0. Wie dacht dat Rijnsburgse Boys door zou drukken had het mis. Het spel bleef wat rommelig en ASWH kwam terug in de wedstrijd door een benutte penalty van Luuk Admiraal. Dennis van der Plas maakte wat ongelukkig hands en kreeg daarvoor de gele kaart en een penalty tegen. Rijnsburgse Boys begreep dat ze het initiatief moest houden en kreeg weer wat goede mogelijkheden. Zo pakte keeper Janssen op spectaculaire wijze een hard schot van Jeroen Spruijt.

Opportunistisch
ASWH ging meer naar voren spelen en het opportunistische spel leverde kansen op. Een schot van Gilmaro van de Werp verdween over het Rijnsburgse Boys doel en een bal van Fabian Korporaal verdween net naast het doel van keeper Michael Bekkers. Ook Rijnsburgse Boys kreeg kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar invaller Delano Asante zag zijn inzet gestopt. Na 94 minuten vond scheidsrechter Shukrula het genoeg en sloot Rijnsburgse Boys de vierde thuiswedstrijd winnend af: 2-1.

Debutanten
Keeper Michael Bekkers en Robbert Olijfveld keken met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Bekkers: “Natuurlijk was ik blij met mijn basisplaats. De wedstrijd die ik voor de beker keepte tegen Quick Boys zorgde natuurlijk voor een boost. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten. Ik weet wat ik kan. Natuurlijk is het leuk om in een thuiswedstrijd je debuut in de tweede divisie te maken. Ik had graag de nul gehouden. We kregen een ongelukkige penalty tegen. De bal kwam tegen de arm van Dennis van der Plas. Is zoiets een penalty? Ik zou niet weten waar hij die arm zou moeten laten. Het is dus jammer dat ik nog een goal tegen kreeg.”
Robbert Olijfveld was vooral blij met zijn goal tegen zijn oude club: “Ik stond precies op de goede plek na een prima voorzet van Rob Zandbergen. Normaal zijn we in thuiswedstrijden heel dominant maar dat was vandaag helaas niet zo. Toch zijn dit de overwinningen die tellen.”

Trainers
Rijnsburgse Boys trainer Henk Wisman vond dat Rijnsburg het zichzelf moeilijk had gemaakt: “We waren vandaag in balbezit slechter dan vorige week tegen IJsselmeervogels. Ook nu lieten we weer veel kansen liggen. Als je niet scoort dan maak je het jezelf moeilijk. We zijn blijven strijden voor de drie punten. Op karakter hebben we de punten vandaag verdiend.” ASWH trainer Rogier Veenstra vond dat Rijnsburgse Boys een goede wedstrijd had gespeeld: “Je weet dat ze thuis nog niet hebben verloren. We kozen ervoor om meer naar achteren te spelen dan normaal. Rijnsburg speelde op tempo en dat was echt genieten. Wij zijn nog niet zover. Als je de achterhoede van Rijnsburg zag, die gasten verdedigen met veel kracht. Ik noem dat zakelijk verdedigen. Ze geven echt niks weg.”

Lief
Keeper Bryan Janssen vond dat de scheidsrechter rood had moeten geven na de handsbal van Dennis van der Plas: “Volgens mij is dat rood maar ik laat het graag aan de kenners over. We speelden vandaag de wedstrijd ‘dood’, niet leuk voor het publiek maar het lukte ons niet om in het tempo en spel van Rijnsburgse Boys mee te gaan.” Scheidsrechter Shona Shukrula wilde na de wedstrijd nog wel even uitleggen waarom ze een gele kaart aan Dennis van der Plas gaf: “De bal kwam tegen de arm van nummer 28 van Rijnsburgse Boys. Bij een schot op doel is dat dan een penalty en een gele kaart. Zo zijn de regels. Ik vond het een leuke wedstrijd. Mijn leiding werd geaccepteerd. Ik vond wel dat ik soms eerder een gele kaart had moeten trekken. Dat is een leermoment voor mij. Ik ben soms nog wat te lief.” Na deze woorden moest ik heel even denken aan de wedstrijd van vorige week tegen IJsselmeervogels waarin scheidsrechter De Winter vijf gele kaarten trok. Dit zorgde voor irritatie bij spelers en supporters. Doe mij dan maar een (te) lieve Shona Shukrula.

Rijnsburgse Boys – ASWH 2-1 (1-0)

Scheidsrechter: Mevrouw S. Shukrula
Toeschouwers: 1.100