Nico Glasbergen

Rijnsburgse Boys – ASV De Dijk 2-4 (2-2) – VERSLAG

Als je jezelf niet beloont doet de ander dat wel

Drie wedstrijden op rij winnen is heerlijk. Zeker als daar twee uitwedstrijden bij zaten waar heel weinig mensen iets van verwachtten. We kunnen het gerust bonuspunten noemen. En dan komt een thuiswedstrijd waarvan je op voorhand stiekem denkt: die drie punten blijven thuis. Weliswaar tegen een onvoorspelbare tegenstander, maar deze moesten we pakken. Je zal het altijd zien: juist de wedstrijd waarvan het meest wordt verwacht levert het minste op. ASV De Dijk sloop net als de Uien een week eerder in Werkendam als een dief in de nacht met de winst weg. Maar ja, als de thuisclub daar zelf hard aan mee werkt, dan heb je daar niks over te zeggen. Eerst naar jezelf kijken. Want de mannen van Mulders hebben deze nederlaag voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Zeker in fases beter veldspel, een ruime voldoende aan inzet en bepaalde spelers die beter in vorm lijken te komen. Twee dingen zijn echter zo ongeveer het meest cruciaal: voorin je kansen afmaken en achterin de deur op slot houden. Die hoofdpunten hadden de Boys niet zo sterk onder de knie in deze wedstrijd. De tegengoals gingen erin alsof er amper weerstand was. En als de Uien voor doelman Bijl verschenen, bleek de precisie een knap stukkie weg. Resultaat: een zeer wel te voorkomen 2-4 nederlaag.
Voordat er werd begonnen was er een eervolle minuut stilte voor Wim Star, oud-scheidsrechter en jarenlang scheidsrechterbegeleider. Ere wie ere toekomt! En dat is in dit geval zeker zo.

Foto: Hans Heemskerk


De mannen van Mulders namen meteen het voortouw. Met name Jeffrey Jongeneelen begint beter in vorm te komen, want zijn vrije trap werd ternauwernood uit de hoek gebokst. De Uien speelden in de eerste helft richting de kantine. Even wennen, maar het voelde gauw vertrouwd. Dat was aan de spelers ook te zien, want in de eerste twintig minuten liet Rijnsburgse Boys alleraardigst spel zien. Probleempje was alleen dat de laatste bal vaak niet nauwkeurig genoeg was, of de afwerking was niet optimaal. Zo kopte Maikey Parami over en schoot Joël Tillema met links over de deklat. De grootste kans in deze fase was voor Donny van Oijen, keihard werkend, die van dichtbij de lat raakte. Men verwachtte een geel-zwarte goal. Maar de zucht kan weer van zolder, want De Dijk kwam in een tijdsbestek van vijf minuten op een 0-2 voorsprong.  Eerst gebruikte Hidde Prijs zijn arm wat al te driftig. De terechte pingel ging er onberispelijk in. En vervolgens stond Ahahaoui met een medespeler volkomen vrij bij de tweede paal. Balverlies op het middenveld werd hiermee keihard afgestraft, want de 0-2 kon op het bord.

Foto: Hans Heemskerk


De Uien waren het meteen even kwijt. Het is een bijzonder fenomeen wat je tot in den treure ziet: elftal X speelt prima, krijgt een goal tegen en gelijk valt er veel weg. Gelukkig herpakte geel-zwart zich binnen tien minuten. Koda schoot net naast en Parami kopte in de handen van de keeper. Van uitstel kwam geen afstel. Keeper Bijl kwam lomp uit zijn doel ten opzichte van Joël Tillema en de arbiter wees terecht naar de stip. Carlos Opoku, een erkend penaltynemer, schoot onberispelijk zijn zoveelste pingel in zijn carrière raak: 1-2. 
De storm stak meteen op. De Uien voetbalden in deze fase prima en gaven vol druk. Hoe lekker is het dan dat de 2-2 nog valt voor rust. Na een heerlijk vlotte combinatie met Gielisse kwam Jongeneelen schuin voor het doel uit. Doelman Bijl, geen reus, kon slechts zijn nek draaien op de briljante en wonderschone lob van Jongeneelen in de verre hoek:  2-2. Ergens was het jammer dat de rust aanbrak, want De Dijk was rijp voor de sloop.

Foto: Hans Heemskerk


De Uien hervatten hun overwicht vrijwel meteen na rust. Jeffrey Jongeneelen was vandaag aanvallend gevaarlijkste klant. Zijn voorzet op Donny van Oijen, na een briljante rush van Jordy Strooker, eindigde maar net naast, waar sommige mensen al een goal van Donny telden. En niet lang erna haalde Jongeneelen kiezelhard uit met links van een meter of twintig. Doelman Bijl kon de bal nog maar net naast de paal wegtikken…
Toen daarna Maik Parami uit een lage voorzet van Strooker leek te scoren (keeper redde net met het been) begonnen de Rijnsburgse supporters in gedachten al goals te tellen.
Zeker toen Parami alleen op de keeper af kon uit een dieptepass van Jongeneelen. Dit was een bijna zekere goal, maar Parami schoot jammerlijk over. Doodzonde, want dit had een klap voor De Dijk kunnen zijn. In plaats daarvan werd ons incasseringsvermogen getest. Pakjesavond komt eraan en we gaven alvast een voorproefje. Raymond Baten kon namelijk vogelvrij inkoppen uit een corner. Om ziek van te worden, want dit soort grappen komen niet bepaald voor het eerst, sinds lange tijd al niet.

Foto: Hans Heemskerk


De goal was een harde duw in de foute richting. De Uien kwamen niet meer in hun spel, de irritaties namen toe en Cagri Kodalak pakte zijn tweede geel. Er werd veel geduwd, getrokken en gezeurd en veel minder gevoetbald. Kaassie voor De Dijk, dat nu lekker kon gaan hangen. De dappere pogingen van de Uien ten spijt viel de genadeklap aan de andere kant, waar El Idrissi de 2-4 op het bord counterde. En dat was ook meteen echt de finale duw richting de nul punten.
De conslusie is simpel. Blijkbaar is alles in evenwicht: waar we vorige week te veel kregen, kregen we nu te weinig. Verheugend is het om te zien dat een aantal spelers beter in vorm komen en de kansen worden vrij makkelijk gecreëerd. Maar het gemak waarmee de tegenstander scoort baart hoogst zorgen. Wordt dat punt niet beter, dan is een klassering in het rechterrijtje het maximale…
Rijnsburgse Boys – ASV De Dijk 2-4 (2-2)
20’ 0-1 Nabil El Gourari (penalty)
23’ 0-2 Achmed Ahahaoui
37’ 1-2 Carlos Opoku
45’ 2-2 Jeffrey Jongeneelen
58’ 2-3 Raymond Baten
86’ 2-4 Adham El Idrissi
Scheidsrechter:  de heer K. Puts
Toeschouwers:  1.000
Gele kaarten Rijnsburgse Boys:  Hidde Prijs, Cagri Kodalak (2x = rood), Wesley Goeman
Rode kaart Rijnsburgse Boys: Assistent-trainer Dick Heemskerk
Gele kaarten ASV De Dijk: Nick Kuipers, Kevin Westmaas, Adham El Idrissi, Tony Tol, Tim Ruder, Raymond Baten
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop; Jordy Strooker, Masies Artien, Hidde Prijs (45. Wesley Goeman), Roderick Gielisse; Cagri Kodalak, Carlos Opoku, Joël Tillema; Maikey Parami (65. Jayson Halman), Donny van Oijen, Jeffrey Jongeneelen.
Opstelling  ASV De Dijk: Stan Bijl; Robert Verschraagen, Nick Kuipers, Tony Tol, Tim Ruder;  Chakib Tayeb, Raymond Baten, Kevin Westmaas; Achmed  Ahahaoui (60. Adham El Idrissi), Jack Tuyp (76. Maarten Woudenberg), Nabil El Gourari