Rijnsburgse Boys – Argon 1-0

De laatste oefenwedstrijd van Rijnsburgse Boys tegen zondag-topklasser Argon is door de thuisploeg op de valreep met 1-0 gewonnen. Volgende week zaterdag vangt de competitie aan met de uitwedstrijd tegen Excelsior ’31.

In een gelijkopgaande wedstrijd maakte Richal Leitoe in het begin het verschil. De vleugspeler kwam echter qua doelgerichtheid niet verder dan een schot in het zijnet. De opbouw vanuit de verdediging laat soms wel eens te wensen over zodat de gecreëerde kansen minimaal zijn. Tien minuten voor rust kopte Joost Kuhlmann op aangeven van Sergio de Windt vlak naast. Een defecte buitenspelval leidt er bijna toe dat Joshua Patrick de 0-1 binnen lobte. Patrick Lokken mist eveneens een kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. Op 20 cm van de doellijn schoot hij over. Bij Argon maakt voormalig RBB-er Brayton Biekman deel uit van de basiself.

rbb-argon

In de tweede helft brengt Niek Oosterlee 6 nieuwe spelers in het veld waarbij Martijn Gootjes en Jeffrey Winter een spitsenduo vormen. De meeste aanvalsopzetten worden echter afgevlagd wegens buitenspel. Na 65 minuten laat Martijn Gootjes de grootste kans noteren maar hij mist vanuit een lastige positie. Bij aanvang van het Rijnsburgs kwartiertje is het Peter Freke die rakelings langs de kruising schiet. Ook Resham Sardar beproeft zijn geluk van afstand maar schiet tot twee keer toe over. Als iedereen er van uit gaat dat deze wedstrijd geen winnaar zal krijgen, is het Peter Freke die in de blessuretijd uit een vrije trap alsnog de 1-0 binnen schiet.

90.+2 Peter Freke 1-0