outhands

Rijnsburgse Boys

 Onze wekelijkse speurtocht naar berichtgeving rondom onze voethelden via Google begint deze keer bij voetbalzone.nl. Onder het kopje “Live” komt deze website al met nieuws over de wedstrijd van 21 april 2012 in Alphen. Op de site aangekomen rest slechts de melding dat deze wedstrijd nog gespeeld moet worden. Helaas, daar gaat onze primeur. Dan toch maar bij even kijken wat de collega’s van ARC schrijven. De samenvatting spreekt boekdelen: “Het kwaliteitsverschil tussen ARC en Rijnsburgse Boys is groot. Dat blijkt niet alleen uit de stand op de ranglijst, maar dat werd ook aangetoond op sportpark De Middelmors. Rijnsburgse Boys heerste gedurende vijfentachtig minuten, maar toch had de Racing uiteindelijk gewoon nog een punt kunnen pakken. Zover kwam het niet, de thuisploeg won met 2-1.“ De winst voor ARC wordt uitgedrukt in de kop boven het artikel: “Kleine nederlaag tegen Rijnsburgse Boys is wellicht toch goed voor het moraal”.

Ook WestOnline, vaste verslaggever van de wedstrijden van de Uien, gebruikt het woord moeizaam om de overwinning van de Rijnsburgers te karakteriseren. “ARC verlaat Rijnsburg met opgeheven hoofd” meldt Alphen Stad FM. Gert Labots op de Alphense site: “We wilden de nul achterin heilig maken. Dat is best aardig gelukt. Zonde dat we er twee tegen krijgen, want anders had ik het nog wel eens willen zien.” Op Topklasser.nl worden de Uien in één adem genoemd met de Oranjehemden: “Wervelwind Katwijk, Rijnsburg wint moeizaam”. Je kunt in slechter gezelschap verkeren. De website meldt een verwacht doelpuntenfestijn maar kan uiteraard ook niet meer dan de drie werkelijke treffers melden. Een banbrekende voor Danny, één na een gouden wissel voor Goot en die van Jason onder het predicaat “tegentreffer”.

“Gemor op de Middelmors” In het Leidsch Dagblad zoomt verslaggever Hielke Biemond – die overigens ook Quick Boys – Zwaluwen voor zijn rekening neemt (?) – in op de coaching die soms vanaf de tribune plaatsvindt. Niet helemaal nieuw want in colums op de website hadden Niek Oosterlee en Martijn Gootjes het onderwerp ook al eens aangekaart. Aanleiding in de krant van 14 november is een verhaal in het programmaboekje met een soortgelijk onderwerp. Een speler “Wisselen!” vanuit het publiek toeroepen maakt die speler per definitie niet beter. Daarover zijn de meningen het eens. “Als een supporter of sponsor ontevreden is, moet hij eens blijven hangen en na afloop naar een speler toelopen. Om het er over te hebben. Misschien leidt dat tot andere inzichten”. Aldus Martijn Gootjes in deze regionale krant. Weinig nieuws in de Telegraaf: Spakenburg handhaaft zich aan kop”. De conclusie hadden we met vier punten voorsprong voor de Blauwen ook voor het weekend al wel durven treffen. Met “Rijnsburgse Boys won met moeite van degradatiekandidaat ARC” krijgen de Boys in één zin wel een soort eervolle vermelding.

Wie we nergens tegenkwamen in de persberichten was assistent-arbiter Martijn de Leest. Hij had de pech telkens in de buurt van de cornervlag te staan als er op de middellijn een spelerswissel plaatsvond. Dus moest hij vijf keer in een fenomenale sprint langs de zijlijn maken om de wissel correct plaats te laten vinden. Tot groot vermaak van het publiek op de tribune – en waarschijnlijk ook van hemzelf. Want zoveel applaus krijg je als arbitrage tegenwoordig niet vaak meer.