Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – Ajax in de pers

logoindepers
“Zege op Ajax biedt Rijnsburg wat houvast” meldt Robbert Minkhorst in het Leidsch Dagblad vanochtend. In de verslaglegging komt Jeroen Hessing aan het woord die in gaat op de kritiek van zijn trainer de afgelopen weken als het gaat om de kwetsbaarheid van de ervaren verdediging. “De ervaren jongens moeten wat mannelijker spelen, maar daar voel ik me niet persoonlijk door aangesproken. Ik moet het sowieso meer van powerplay hebben. En niet zo van de hakjes”. Met gevoel voor understatement.
“Een schim in de schemering werd Rijnsburgse Boys, van zoveel onzekerheden” vervolgt Minkhorst. “Doelloos dolend, onherkenbaar. Maar wie zaterdag even door het vele balverlies en vaak nog onrustige voetbal heen keek, zag in ieder geval een glimp van weleer.” “We kunnen het dus wel” aldus Niek Oosterlee.
Ogenschijnlijk heeft de tegenstander zich wel erg in de thuisclub verdiept, gelet op het wedstrijdverslag op de website van Ajax (“Ajax Zaterdag te lief in Rijnsburg”). Totdat onderaan het artikel de auteur wordt vermeld. Vandaar deze eervolle vermelding. Verdere berichtgeving over deze wedstrijd:
Voetbal in de Bollenstreek – Matig voetbal, maar mooie goals in broodnodige zege Rijnsburg op Ajax
Voetbal uit Katwijk – Rijnsburgse Boys wint eindelijk weer eens op de Middelmors