Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys – Ajax gaat niet door

Het oefenduel Rijnsburgse Boys – Ajax gaat komende dinsdagavond (11 juli) niet door. De spelersgroep van Ajax acht zichzelf niet in staat te spelen vanwege de situatie rondom Abdelhak Nouri. Om die reden heeft Ajax Rijnsburgse Boys zondagavond laten weten af te zien van het treffen op sportpark De Middelmors.
Abdelhak Nouri werd zaterdag op de afsluitende dag van het trainingskamp in Oostenrijk tijdens het oefenduel met Werder Bremen getroffen door hartritmestoornissen. Na een geslaagde reanimatie werd hij met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.
Zondagavond rond 19.00 uur was Nouri’s situatie zeer stabiel. Na een relatief goede nacht en dag heeft hij minder medicatie nodig. De middenvelder wordt nog wel in slaap gehouden op de Intensive Care. Tot maandagavond worden er geen updates vanuit Oostenrijk verwacht.
Mocht er iets veranderen in de situatie van Nouri, zal Ajax dat via zijn officiële kanalen melden
Geld terug
Mensen die een kaartje hebben gekocht voor de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Ajax krijgen uiteraard hun geld terug van Rijnsburgse Boys, u kunt alles daarover lezen in dit artikel.
Voorzitter Ad Hendriksen: “Rijnsburgse Boys heeft er uiteraard alle begrip voor dat Ajax onder deze omstandigheden niet kan voetballen tegen ons. We hopen dat de wedstrijd op een nader te bepalen datum alsnog kan worden gespeeld, hopelijk dan met een weer herstelde Nouri in ons midden. We wensen hem, zijn familie en vrienden en iedereen van Ajax heel veel sterkte de komende tijd en hopen op een voorspoedig herstel van Nouri.”