Marylène Hogewoning

Rijnsburgse Boys – AFC: (0-0) 1-1 – VERSLAG

RBB en AFC moeten genoegen nemen met een punt

Rijnsburgse Boys weet wederom een punt te pakken in de tiende speelronde van de tweede divisie. De thuiswedstrijd tegen AFC eindigde in een 1-1 gelijkspel. De uien lieten een goede eerste helft zien, alleen ontbrak daarin het scoren van goals. In de tweede helft kon Rijnsburg de lijn van de eerste helft niet helemaal doortrekken waardoor het met een 0-1 achterstand te maken kreeg. Gelukkig maakten de geel-zwarten vlak daarna de gelijkmaker. Zowel AFC als Rijnsburgse Boys hadden de rest van de wedstrijd kansen om een overwinning over de streep te trekken, maar de ploegen moesten uiteindelijk toch de punten delen.

Ziekenboeg
Wie voor de wedstrijd het opstellingsformulier goed bekeek viel iets op. Onder het kopje blessures stonden maar liefst zes namen geschreven. Na de al bekende blessures van De Bruin, Ros, Spruijt en Walraven waren nu ook Ilias Kariouh en Bert Koomen geblesseerd geraakt (beide aan hun enkels). Martijn Lagendijk moest dus weer sleutelen aan zijn opstelling. Sjors Kramer nam de plek in van Bert Koomen op de rechtsback positie in de basis elf. Op de bank namen een aantal spelers plaats die hun minuten normaal in het O23-team maken.

Goed spel, maar geen goals
Ondanks de grote ziekenboeg maakte Rijnsburgse Boys een hele goede indruk in de eerste helft. Naast dat de uien goed combinatie voetbal lieten zien, creëerden de boys (vooral in het begin van de eerste helft) grote kansen. Rijnsburg kwam goed uit de startblokken met een schot aan de verkeerde kant van de paal van Steff van Rooijen na twee minuten spelen. Vlak na die kans kreeg Delano Asante na een mooi opgezette aanval een mogelijkheid op een voorsprong, ook deze bal ging helaas naast het doel. Na vijf minuten spelen schoot Asante de bal wel tegen de touwen maar helaas bleek Delano buitenspel te hebben gestaan waardoor dat feestje voor geel-zwart niet doorging. AFC zorgde enkele keren voor dreiging doormiddel van snelle uitvallen, maar meer had het ook niet te vertellen. Voor Rijnsburg ontbrak er één ding: een goal. In de 29e minuut kreeg Roderick Gielisse daar nog een grote kans voor, maar AFC-keeper Gijs van Zetten wist het schot van dichtbij op wonderbaarlijke wijze te redden. Na 45 minuten spelen stond de brilstand nog op het scorebord. De opdracht voor de tweede helft was duidelijk: je goede spel benutten door te scoren en de snelle uitvallen van AFC in de kiem smoren.

Achterstand goed gemaakt
Die opdracht bleek in de tweede helft nog knap lastig voor Rijnsburgse Boys. De uien zochten naar het goede combinatievoetbal van de eerste helft, maar konden het niet helemaal terugvinden waardoor AFC wat meer grip op de wedstrijd kreeg. In de 52e minuut kwam AFC dan ook op voorsprong. Gladwin Curiel was Rob Zandbergen kwijt door een glijpartij. Zijn voorzet kwam bij oud-Rijnsburgse Boys speler Raily Ignacio terecht die binnentikte: 0-1.
Gelukkig kwam Rijnsburgse Boys nog geen vijf minuten later met de gelijkmaker. Een voorzet van Zeldenrust hobbelde naar de rand van het zestienmetergebied waar Roderick Gielisse klaar stond. Hij schoot de bal via de benen van AFC-speler Van der Greft in de touwen: 1-1.

Op jacht naar een overwinning
De wedstrijd werd daarna onrustig. Beide ploegen namen beide niet genoegen met een punt en gingen op jacht naar een goal. Het lukte Rijnsburgse Boys niet echt meer om kansen goed uit te spelen. Nino Klaver probeerde het (met zijn goal tegen Quick Boys vorige week in zijn achterhoofd) in de 72e minuut nog wel via een afstandsschot, die scheerde jammer genoeg over. AFC kreeg ook nog aardig wat gevaarlijke kansen, maar Zonneveld en zijn verdediging wisten veelbelovende aanvallen op te ruimen.

Zo eindigde de wedstrijd dus in een gelijkspel. Als je de balans opmaakt zal 1-1 over de hele wedstrijd gezien misschien wel terecht zijn. Toch hadden beide ploegen op meer gehoopt. Rijnsburgse Boys is met dit puntje nog steeds bezig met de stijgende lijn, maar je schiet niet veel op met alleen maar gelijkspelletjes. De harde waarheid is toch dat je al zeven wedstrijden niet wist te winnen. Daar moet natuurlijk verandering in komen en misschien is dat aanstaande zaterdag al. Dan mogen de boys op sportpark de Krom laten zien hoeveel kwaliteit ze in huis hebben tegen buurman VV Katwijk. Maar eerst hebben we woensdag nog een mooie wedstrijd op het programma: de thuiswedstrijd tegen FC Groningen voor de KNVB-beker.

Rijnsburgse Boys – AFC: 0-0 (1-1)

Scheidsrechter: Rick Sturm